• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
чет сеп 17, 2015 8:36 amkyxap написа:
Ако искаш всяка стая отделно да имаш възможност да коригираш температурата - термоглави. Ако искаш да имаш гъдели като седмична програма и т.н. - стаен термостат.
То и с главите може да си има седмична програма, че и много по-гъвкава от който и да е CT, но зависи на какви глави ще се спре. Механични, Ел. с и-нет управление....
lov - майстор
Първо провери това което Лазар ти каза. И да не би да си мислиш че след като термостата изключи котела веднага спира да работи. Той гаси горелката и след това има един период само на циркулация на водата. Та да не би да се заблуждаваш.
съб дек 14, 2019 7:39 pmmorfei1 написа:
чет сеп 17, 2015 8:36 amkyxap написа:
Ако искаш всяка стая отделно да имаш възможност да коригираш температурата - термоглави. Ако искаш да имаш гъдели като седмична програма и т.н. - стаен термостат.
То и с главите може да си има седмична програма, че и много по-гъвкава от който и да е CT, но зависи на какви глави ще се спре. Механични, Ел. с и-нет управление....
Морфине, едва ли вече го вълнува г-н kyxap.
Просто Ицо е решил да пише в подходяща тема.
nikolatch - напреднал
Здравейте и весели празници на всички искам да попитам относно стайния термостат.Ползвам МиНИ МАКСИМА 27кв със COMPUTHERM термостат.Къщата ми е двуетажна постоянно има хора в нея.Имам също така на всеки един радиатор термоглави освен в банята на горния етаж там нямам.Помпата съм я направил на 55 да вкл. на 50 да изл.,но след всяко гасене от термостата съм забелязал,че водата в бойлера лека полека намаля градусите без консумация на топла вода.Та въпроса ми е тъй като имам термоглави на всички радиатори в стайте дали е удачно да го ползвам този стаен термостат.Предварително благодаря за съдействието. :partyman: :prayer:
Не. Направи си бойлера да не работи като буфер, в системата!
nikolatch - напреднал
ср дек 23, 2020 9:09 pmТрифон П.Трифонов написа:
Бладаря ти Трифоне за съдействието,но не съм толкова навътре в нещатата.Как става тази схема в момента ми е вързан като радиатор не с термоглава ами с кран само ....!? :prayer:
Gustoraveli - специалист
ср дек 23, 2020 8:25 pmnikolatch написа:
Здравейте и весели празници на всички искам да попитам относно стайния термостат.Ползвам МиНИ МАКСИМА 27кв със COMPUTHERM термостат.Къщата ми е двуетажна постоянно има хора в нея.Имам също така на всеки един радиатор термоглави освен в банята на горния етаж там нямам.Помпата съм я направил на 55 да вкл. на 50 да изл.,но след всяко гасене от термостата съм забелязал,че водата в бойлера лека полека намаля градусите без консумация на топла вода.Та въпроса ми е тъй като имам термоглави на всички радиатори в стайте дали е удачно да го ползвам този стаен термостат.Предварително благодаря за съдействието. :partyman: :prayer:
За к'в к.... ти е този стаен термостат като имаш термоглави ??
Когато имаш добро управление със стаен термостат не ти трябват термоглави!
Ко' да ти кажа, че на македонката не и трябва стаен термостат, щом имаш термоглави на радиотарите.
Gustoraveli - специалист
Нали се сещаш как му работи серпентината на бойлера?
чет дек 24, 2020 11:34 pmGustoraveli написа:
Нали се сещаш как му работи серпентината на бойлера?
Не. Той да каже, пък може и ти.
  • 1
  • 2

Тема "Стаен термостат или термоглави ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: