Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Второ денонощие на пелети. За 24ч.25м, точно 15 кг.
Mcl - специалист
вт дек 22, 2020 11:59 amТрифон П.Трифонов написа:
Браво много добър разход.
pechkata - специалист
вт дек 22, 2020 8:13 pmMcl написа:
вт дек 22, 2020 11:59 amТрифон П.Трифонов написа:
Браво много добър разход.
Не е горяла горелката 24 ч. нонстоп - не повече от 10 ч. със буфер... :-D
На 23.12, в 6.30 изсипах 1 чувал в бункера и отидох на работа.
Днес, в 9.00, сипах досипах точно 18 кг. Котелът имаше още жар, буферът напълно зареден.
Изгасила се е ок 8.00, ще запали отново между 13 и 14ч. Това означава отново разход ок 15кг за денонощие.
Времето е топло, а днес е направо пролет. Дори колекторите работят за бойлера, което ще спести от буфера, за отопление.
Който знае как се ползва пелетен котел с буфер и мощността на горелката, лесно ще сметне приблизително колко часа работи на денонощие, според обявеният разход.

Трето денонощие разходът се движи точно на 15 кг.- 1 чувал.

В 13.15ч, колекторите заредиха 80л бойлер до 40гр и контролерът прехвърли към буфера.
Вдигнах заданието на бойлера, за да е коректно измерването.
Това показва, че разумни инвестиции пестят от разход.
Gustoraveli - специалист
чет дек 24, 2020 11:37 amТрифон П.Трифонов написа:
На 23.12, в 6.30 изсипах 1 чувал в бункера и отидох на работа.
Днес, в 9.00, сипах досипах точно 18 кг. Котелът имаше още жар, буферът напълно зареден.
Изгасила се е ок 8.00, ще запали отново между 13 и 14ч. Това означава отново разход ок 15кг за денонощие.
Времето е топло, а днес е направо пролет. Дори колекторите работят за бойлера, което ще спести от буфера, за отопление.
Който знае как се ползва пелетен котел с буфер и мощността на горелката, лесно ще сметне приблизително колко часа работи на денонощие, според обявеният разход.

Трето денонощие разходът се движи точно на 15 кг.- 1 чувал.

В 13.15ч, колекторите заредиха 80л бойлер до 40гр и контролерът прехвърли към буфера.
Вдигнах заданието на бойлера, за да е коректно измерването.
Това показва, че разумни инвестиции пестят от разход.
Това нищо не показва разбирателю!
Първо добрите системи с камини не изгасват!
Котлите Ви гаснат, щото ги управлявате без логика!
morfei1 - специалист
Няма лошо да гасне горелката, когато инсталация има нужда от по-малка мощност отколкото е минималната мощност на горелката е въпрос на време това да се случи. При мен стандартно си е зададено да изгасне след 6часа работа, вентилира и така отново. Тоест грубо поне 4 старта в денонощието.

Друг е въпроса, че някои горелки стандартно палят с 1кг. а други с 200гр. И там вече честите паления се отразяват на разхода.
До предното отчетено денонощие, точно 3 запалвания. В последното, а и коледното натам върви, падат на 2,8. Отоплителна та вода падна от 42 на 39 градуса.
Дозата за палене ми е 63 секунди, капацитет 31кг., цикъл 45. Лесно се смята.
Нямам нищо против да пали и често. То ще се наложи при сурови условия. Това са максимум 6 при мен, като с няколко клика ги връщам отново на 3, а с един финален просто приспивам горелката.
Някой да иска палачинки?
pechkata - специалист
пет дек 25, 2020 2:26 amТрифон П.Трифонов написа:

При мен е същата доза - това прави около 500 грама... :-D
пет дек 25, 2020 9:10 ampechkata написа:
пет дек 25, 2020 2:26 amТрифон П.Трифонов написа:

Малко над 500, но не е кило. Някой е мернал литър, в някакви книжки и айде. Виж, ако цената на уискито беше за кило, нямам против.

Днес, противно на очакванията ми, досипах 16кг, а мислех да са по малко. Все пак, реалният разход е по нисък, защото буферът е зареден. Вчера горелката стартира малко след 16часа. Беше топло. Последно ще засека утре в 9.

Честита Коледа, на всички! Бъдете живи и здрави!
Всеки с разхода си, както и аз, хахааа!

Честит празник и на Ицо! Който не го знае, нека все пак му честити, въпреки, че няма привилегията да го познава лично!
morfei1 - специалист
пет дек 25, 2020 9:10 ampechkata написа:
Печка, ключовата дума в случая е "стандартно", а стандартното е 90сек. за шнека.... не знам дали 31кг. е стандарт при твоята горелка, но има и по-големи

Тъй Ко смятаме и аз паля със 130гр., но тва че го мога не значи, че е стандартно.

Не знам що си огледа горелката в тва изречение, можеби има защо :-D

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: