Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
Не съм длъжен да ти отговарям, а и не съм експерт в теорията, за която говориш. Оти не си потърсиш някой "разбирач" като теб, да си похортувате? Но по въпросът:
Формата на горивната камера е една от най-важните предпоставки за доброто усвояване енергията на газовете и антидетонационните качесва. Основният параметър, който характеризира горивната камера е нейната компактност. Тя е отношение между повърхността на горивната камера и нейния обем. Колкото това отношение е по-малко число, толкова горивната камера е по-компактна. А колкото по-компактна е камерата толкова по-малки са топлинните загуби в нея и има по-висока антидетонационна устойчивост.
А може и да греша :?
нед дек 27, 2020 11:12 amАнтон С. написа:
Не съм длъжен да ти отговарям, а и не съм експерт в теорията, за която говориш. Оти не си потърсиш някой "разбирач" като теб, да си похортувате? Но по въпросът:
Формата на горивната камера е една от най-важните предпоставки за доброто усвояване енергията на газовете и антидетонационните качесва. Основният параметър, който характеризира горивната камера е нейната компактност. Тя е отношение между повърхността на горивната камера и нейния обем. Колкото това отношение е по-малко число, толкова горивната камера е по-компактна. А колкото по-компактна е камерата толкова по-малки са топлинните загуби в нея и има по-висока антидетонационна устойчивост.
Тонка, за близо 14 години, тази теория не е мръднала.
Поне да беше погледнал от къде го копваш, пък и си му удисал на акъла!!!

Ха, погледнал си, даже си изрязал компрометиращи изречения.
Антон С. - специалист
Нали казах, че не съм експерт бре бат Трифоне. От де да ги знам тез неща :-D Ще взема да запиша една топлотехника на дърти години, та да не се излагам :)
Gustoraveli - специалист
нед дек 27, 2020 11:27 amТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 27, 2020 11:12 amАнтон С. написа:
Тонка, за близо 14 години, тази теория не е мръднала.
Поне да беше погледнал от къде го копваш, пък и си му удисал на акъла!!!

Ха, погледнал си, даже си изрязал компрометиращи изречения.
Откъде да ме " копне" бе мастер?
Само ще ти кажа, че от димогарни котли и камини няма по-опасни съоръжения!
Задължително трябва да имат взривна клапа.
Ама нали си спец, обясни защо трябва да има първичен, вторичен и третичен въздух и ко' става в горивната камера, за да има добро горене?
Тия настройки, дето ги тръбиш, без да знаеш скорост на димни газове, подналягане пред димен вентилатор, количество
на свеж въздух и пелети са пунта мара и налучкване.
Последна промяна от Gustoraveli на нед дек 27, 2020 12:12 pm, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
Gustoraveli написа:
Ами то Бижуто си има
Gustoraveli - специалист
нед дек 27, 2020 12:07 pmn.ganev написа:
Gustoraveli написа:
Ами то Бижуто си има
Знам, че бижуто има взривна клапа.
нед дек 27, 2020 12:00 pmGustoraveli написа:
Ама нали си спец, обясни защо трябва да има първичен, вторичен и третичен въздух и ко' става в горивната камера, за да има добро горене?
Бе ти що не идеш пак по странство, да ти налеят още или да ти върнат старото?!
Въобще нямах предвид тебе- Тонката цитирах, към него беше, с него се разбрахме, само ти...
Немецкия ми котел и той е с "взривна" клапа.
Котела ми е проектиран с третичен въздух, горелките на Грейко имат подаване на вторичен въздух....
Имах едно Рено, произведено преди да се родиш, което имаше Еко система.
Ти къф го дириш тука? Разбрахме, че си спец енергетик, но не се заяждай постоянно! Ако имаш нещо да речеш за камина Грейко- добре дошъл! Инак не си.
Сега и газ анализатор ли да си купя, че да ходя да настройвам равелита, по домовете?!
filmatoplo - майстор
Камината има противовзривна клапа,по принцип има от къде да изпусне налягане от камерата .Номера е да няма предпоставки за гръм .
Gustoraveli - специалист
нед дек 27, 2020 12:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 27, 2020 12:00 pmGustoraveli написа:
Бе ти що не идеш пак по странство, да ти налеят още или да ти върнат старото?!
Въобще нямах предвид тебе- Тонката цитирах, към него беше, с него се разбрахме, само ти...
Немецкия ми котел и той е с "взривна" клапа.
Котела ми е проектиран с третичен въздух, горелките на Грейко имат подаване на вторичен въздух....
Имах едно Рено, произведено преди да се родиш, което имаше Еко система.
Ти къф го дириш тука? Разбрахме, че си спец енергетик, но не се заяждай постоянно! Ако имаш нещо да речеш за камина Грейко- добре дошъл! Инак не си.
Не се заяждам!
Исках да Ви кажа, че при добри машини са налице трите въздуха.
Първичен за първоначално палене
Вторичен за постоянно горене
Третичен за доизгаряне на димните газове
За бижуто е необходим регулатор на тягата на димохода настроен на - 12кПа. Ще регулира под налягане и грешка в настройките на вентилатора поради липса на софтуер, който ги показва.
нед дек 27, 2020 12:40 pmGustoraveli написа:

Не се заяждам!
Исках да Ви кажа, че при добри машини са налице трите въздуха.
Първичен за първоначално палене
Вторичен за постоянно горене
Третичен за доизгаряне на димните газове
За бижуто е необходим регулатор на тягата на димохода настроен на - 12кПа. Ще регулира под налягане и грешка в настройките на вентилатора поради липса на софтуер, който ги показва.
Благодаря!
На котела имам, но на 15Ра, толкова е минимума. Да го махам ли?
А каминките как вървят?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: