нед дек 27, 2020 6:22 pmtachman написа:Благодаря, за отговора.нед дек 27, 2020 6:11 pmGustoraveli написа:Не, не съм забелязал да е била пробвана!нед дек 27, 2020 5:35 pmtachman написа: Ако щете вярвайте, но 2 месеца след пуска на камината бях тръгнал да я изхвълям, не да я продавам, да я изхвърлям!Имам въпрос към Вас.
Причината беше в лошо горене, шлака, пълна кошница и т.н. Инсталатора гледа, пробва, чеса се по главата и накрая отсече - некачествени пелети!
Аз какво да кажа? Стиснах зъби и се съгласих. Викам си догодина ще взема по-качествени! Е, тази година взех пелети според мен много добри.
И, о, изненада пак същите проблеми! Между временно правих настройки, пренастройки, четох темата от форума 2 пъти от край до край и промяната беше минимална!
Та накратко главата ми беше бръмнала! И реших да обследвам камината, кошнички, врати, ревизий и т.н.
Оказа се, че кошницата за пелети не ляга плътно в изрязания отвор! Защо? Защото ламарината в която е изрязан този отвор за кошницата от към заварката е станал леееко на дъга и въздуха не преминава правилно през отворите на кошницата съответно се получава лошото горене. Поне аз така лаишки си го обяснявам!
Какво направих?
Подложих тънко въже под кошницата да уплътни хлабавината и нещата заспаха!
Но защо да е така? Толкова нерви и време похабих!
Затова се чувствам излъган!
Когато купихте камината имаше ли следи, че е пробвана и настройвана в завода?
Лично за мен си направих извода за ОТК.