Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gustoraveli - специалист
нед дек 27, 2020 6:22 pmtachman написа:
нед дек 27, 2020 6:11 pmGustoraveli написа:
нед дек 27, 2020 5:35 pmtachman написа:
Ако щете вярвайте, но 2 месеца след пуска на камината бях тръгнал да я изхвълям, не да я продавам, да я изхвърлям!
Причината беше в лошо горене, шлака, пълна кошница и т.н. Инсталатора гледа, пробва, чеса се по главата и накрая отсече - некачествени пелети!
Аз какво да кажа? Стиснах зъби и се съгласих. Викам си догодина ще взема по-качествени! Е, тази година взех пелети според мен много добри.
И, о, изненада пак същите проблеми! Между временно правих настройки, пренастройки, четох темата от форума 2 пъти от край до край и промяната беше минимална!
Та накратко главата ми беше бръмнала! И реших да обследвам камината, кошнички, врати, ревизий и т.н.
Оказа се, че кошницата за пелети не ляга плътно в изрязания отвор! Защо? Защото ламарината в която е изрязан този отвор за кошницата от към заварката е станал леееко на дъга и въздуха не преминава правилно през отворите на кошницата съответно се получава лошото горене. Поне аз така лаишки си го обяснявам!
Какво направих?
Подложих тънко въже под кошницата да уплътни хлабавината и нещата заспаха!
Но защо да е така? Толкова нерви и време похабих!
Затова се чувствам излъган!
Имам въпрос към Вас.
Когато купихте камината имаше ли следи, че е пробвана и настройвана в завода?
Не, не съм забелязал да е била пробвана!
Благодаря, за отговора.
Лично за мен си направих извода за ОТК.
filmatoplo - майстор
Късмет ,до сега съм нямал рекламации,веднъж се подведох тук ,но си знам,че в повечето случаи е виновно задкормилното устройство.Преведено-форсмажорни случки с причина -неправилна експлоатация. Започвам да ги изреждам-камината и свършили пелетите,дръпнах и щепсела,тук отдолу не съм чистил никога,тези пружини не съм ги дърпал,а карам я на 48 градуса,сменям пелетите всяка седмица,комина не ти е добър-а тя така си работи,почисти си бункера от прахоляка-а да изгорят още 1 тон,камината иска профилактика -а сам се справям.И много други .
LazarGanev - "Велик майстор"
нед дек 27, 2020 7:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ники, глави не ми останаха.
Е, то две глави - за какво по напред?
slaviyakov - специалист
Доволен съм от каминката но в деиствителност има някои пропуски на отекато. При мен проблема беше ревизията на вентилатора, не можеше да уплътни хубаво понеже една заварка надигаше леко капака в единия ъгъл и вечно при палене на камината миришеше на пушек . Накрая установих от къде идва проблема и се наложи леко да резна ъгълчето на капака на ревизията за да може да уплътни хубаво. Това супер много ме издразни понеже парите на камината не са никак малко а такива тъпи пропуски са недопустими!
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
нед дек 27, 2020 7:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ники, глави не ми останаха.
Е, то две глави - за какво по напред?
За това съм сложил три Ва Брааааат
tachman - специалист
нед дек 27, 2020 7:22 pmslaviyakov написа:
Доволен съм от каминката но в деиствителност има някои пропуски на отекато. При мен проблема беше ревизията на вентилатора, не можеше да уплътни хубаво понеже една заварка надигаше леко капака в единия ъгъл и вечно при палене на камината миришеше на пушек . Накрая установих от къде идва проблема и се наложи леко да резна ъгълчето на капака на ревизията за да може да уплътни хубаво. Това супер много ме издразни понеже парите на камината не са никак малко а такива тъпи пропуски са недопустими!
От бункера падат пелети под камината - наложи се да го уплътнявам!
Уплътнението на тръбата от ризата към помпата протече в 22.30ч вечерта - подсушавам до сред нощ!
Разни дребни неща! :-D
tachman - специалист
нед дек 27, 2020 6:07 pmLazarGanev написа:
нед дек 27, 2020 5:35 pmtachman написа:
Оказа се, че кошницата за пелети не ляга плътно в изрязания отвор! Защо? Защото ламарината в която е изрязан този отвор за кошницата от към заварката е станал леееко на дъга и въздуха не преминава правилно през отворите на кошницата съответно се получава лошото горене. Поне аз така лаишки си го обяснявам!
Какво направих?
Подложих тънко въже под кошницата да уплътни хлабавината и нещата заспаха!
Но защо да е така? Толкова нерви и време похабих!
Затова се чувствам излъган!
Радвам се, че нещата са се оправили, но не виждам защо трябва да се чувстваш излъган. Техниката си е техника, разваля се. Може първоначално проблемът да е бил в пелетите, а огъването да е станало после, не се знае. Лошото е, че инсталаторът е подходил неубедително - щом е смятал, че е от пелетите, да бяхте пробвали с други пелети, за да те убеди или сам да се разубеди. Ние правим така - показваме, че с хубави пелети работи добре и веднага следва въпроса - Ама аз съм купил 2 тона пелети, какда ги правя? Каквото искаш, но сам видя, че проблемът не е в камината! Можеш да ги върнеш, може да ги смесваш, може да ги мъчиш (и себе си) с по-често чистене. Няма проблем, който не може да се оправи и не спираме, докато не покажем на клиента, че камината работи добре. Естествено, че няма как да стане с пелети за 300лв
Нешата се оправиха преди точно 3 /три/ дни! По средата на втория отоплителен сезон!
И то аз си оправих нещата!
Постави се на мое място и кажи как би реагирал?
n.ganev - майстор
Ще ти я изкупя на половин цена!
Докарай ми я или я изпрати за твоя сметка.
Офертата е валидна десет Календарни дни.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: