• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, моля за помощ! Имам котел EK3G и реших да сложа стаен термостат. Взех си salus и го вързах към котела. Когато температурата падна да зададената от мен и котелът тръгна да се включва да работи започна пълненето и веднага след това изписа: "стаен термостат" и започна отново да пълни. И така докато не изхвърли всичката жар от короната. Пробвах още един, два пъти и си помислих, че има проблем с термостат. Върнах го и взех Computherm Q7. Но и с него положението е същото. Ако някой има идея какво се случва, моля да помага!
Здравейте, моля за помощ! Имам котел EK3G и реших да сложа стаен термостат. Взех си salus и го вързах към котела. Когато температурата падна да зададената от мен и котелът тръгна да се включва да работи започна пълненето и веднага след това изписа: "стаен термостат" и започна отново да пълни. И така докато не изхвърли всичката жар от короната. Пробвах още един, два пъти и си помислих, че има проблем с термостат. Върнах го и взех Computherm Q7. Но и с него положението е същото. Ако някой има идея какво се случва, моля да помага!
пон дек 17, 2018 6:05 pmzaksofon написа:
Извинявам се, чак сега видях дискусията .... Има настройка за това да ти поддържа жарта в короната, която също е и защита от обратен огън. Котлите ни са почти еднакви до колкото разбирам, а контролерите съвсем еднакви. Задръж едновременно копчето за МЕНЮ и ИЗКЛЮЧВАНЕ, по този начин ще влезеш в подменютата. Превърташ език, и още един или два екрана докато стигнеш екран, на който е показана стойност от 104 мин. Мисля, че такава е фабричната настройка на контролера. Като си избереш през колко минути да подава, следва настройка, колко време да подава гориво в секунди. Това е. предполагам, вече си открил това което ти обясних, защото ужасно съм закъснял, но все пак. Между другото, ако гориш въглища, гореизложеното е излишно, при мен поддържа жар повече от десет часа, без да се налага хранене в спящ режим.
zaksofon - специалист
Привет! Много интересен случай... Според мен, не си свързал правилно термостата (макар да е много лесно, има какво да объркаш). Не помня вече какво се правеше в контролера, някъде трябваше да се направи мостче... Ти сам ли си свърза стайния термостат?
Всъщност, аз не за това ти пиша де, защото не мога да ти помогна. Но искам да те посъветвам, да си смениш контролера на котела с Натурелски. При него, с един високотемпературен датчик за кюнеца, се разпознава дали има огън или няма и изкарването на горивото без причина през пепелника няма как да се случи. Натурелата прави три опита да запали и ако това не стане по някаква причина, изписва "грешка". Освен това, процеса на горене се контролира с модулации и дава добра икономия. Не е толкова скъпо (под 200 лв) и ще си избие парите бързо. Има много предимства в сравнение с оригиналния ТЪП контролер, които можеш да прочетеш тук в тема "НАТУРЕЛА". Стайния термостат, каквато и да е марка, ще работи с Натурелата.
filmatoplo - майстор
Имам някакъв спомен ,че беше на обратно - когато се затвори веригата спира ,като се отвори работи.Но не помня с кое управление .
LazarGanev - "Велик майстор"
чет дек 31, 2020 7:45 pmfilmatoplo написа:
Имам някакъв спомен ,че беше на обратно - когато се затвори веригата спира ,като се отвори работи.Но не помня с кое управление .
Точно така - веднъж ме помолиха да монтирам термостат на един такъв и аз си нося стандартно 510 RF, но разбрахме, че е с обратно действие, та после ходих още веднъж с 091RF, щото може да става NO
yanush - специалист
там където връзваш термостата към управлението на котела (двете клеми) има много тънко мостче -може да не го забележиш.Махни го.И тоава вържи термостата.
чет яну 07, 2021 7:43 amyanush написа:
там където връзваш термостата към управлението на котела (двете клеми) има много тънко мостче -може да не го забележиш.Махни го.И тоава вържи термостата.
Здравейте, точно там съм вързал термостата. Изглежда проблема е в електрониката :x :x. Пробвах всякъкви настройки, но едно и също. Ако някой може да ми помогне с нея, ще съм много благодарен.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Котел emtas" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: