Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sian - специалист
:weedman:
Последна промяна от sian на ср дек 30, 2020 5:52 am, променено общо 1 път.
nikolov333 - майстор
С делта Т-25гр. при 10л/м, как докарваш вода на 60гр.с такъв дебит от бойлера.. :? :?:

Прикачен файл

IMG_20201230_054142.jpg
шоп - майстор
:-D
ми как
пуска му 35 градуса вода на входа. :weedman:

Нека не разваляме блаженството на вярващия. Той и с математиката спори.
А ако си я върти през трипътен .....антикондензен, на 60гр? Хахааа!
То пък тогава дебита ще падне. Не е една беля.
silent - майстор
вт дек 29, 2020 10:07 pmmitkomaca написа:
Дървени философи 1kw енергия се добива от 0.073 кг пропан, аз казах колко е на макс мощност бойлера а аз го карам на минимума някъде към 5-6 kw най-много а пропана е най-калоричното гориво и за да бъда точен 11950 kcal/kg а проточен бойлер на дипломат не съм виждал от години щото са ретро и лапат като за световно, аз си знам колко ми харчи пък вие ако щете вярвайте през дедовия ми е и не спамете в темата за пелетите, и вие всезнайковци компетентни колко харчат уредите на газ я споделете вие с кво се греете
https://www.occ.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D ... 1%80-20-kw
Туй е въпросния бойлер звъннете и питайте колко харчи на макс натоварване и на минимално също хората ще кажат аз не лъжа няма и за какво
С - 5,6 киловата можеш да си измееш ръцете...но е мизерия да се къпеш...навремето преди почти 30г...сложих проточен нагревател с такава мощност -турски в студенстското общежитие щото се качвваше вода на последния етаж само по нощите....беше си мизерия да се къпеш с толкова малко вода...ма то кво....и всичко останало си беше мизерия, но пък щастието да имаш топла вода па макар и с малък дебит по всяко време беше още по голямо....
От написаното колега разбирам че си по тънките сметки само не разбирам защо упркваш в първия си пост колегите дето клечат над печките и ръчкат гледат и смятат икономия като и ти си като тях ...изпилил всичко на минимум само и само да си на икономия....става като оня виц присмияла се хърба на щърба....
ПС...показа високотехнотехнологичния извънземен бойлер ..макар че за първи път виждам газов бойлер с без са е упомената макс. консумация на газ в спецификацията....което е важно и определящо при избора на редуцир вентил...и незнам зашо не са се похвалили като е толкова икономичен...за Дипломата -вярно е стар е..вероятно и не толкова икономичен като новите но в никакъв случай в пъти по неикономичен както се опитваш да ни убедиш ...
Не каза нищо за извънземната готварска печка...моята едната е много стара на над 30г...Горение...другата е Горение на 10г..ето давам ти въможност да ме убедиш колко в пъти по икономична е твоята....
А дали е кощунство, след като се топля на газ, да сменя 11 годишна печка Горение, в отлично състояние, с такава на газ. Природен газ. Инсталацията по проект си е предвидена с отклонение към кухнята.
silent - майстор
ако е с керамичен плот според мен не си заслужава...ако е с обикновенни котлони вероятно си заслужва....хубавото на газта е бързата реакция на котлоните съизмерима с тази на керамичните котлони...недостатък за някои са открития огън и страха от газта...икономията на природен газ със сигурност я има, но кога ще си изплатиш новата печка трябва сам да си сметнеш....
шоп - майстор
чет дек 31, 2020 1:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
А дали е кощунство, след като се топля на газ, да сменя 11 годишна печка Горение, в отлично състояние, с такава на газ.
Сменям домакински уред когато се счупи.
Печката е карала 11 год, може да изкара още 1 или 11. Никой не знае.
Не се знае и след 1 или 11 какви нови технологии ще навлезнат нито какви ще са цените тогава.
Действам на принципа ако трябва да дадеш един лев утре-дай го вдругиден. Освен ако не се говори за инвестиция.
maistora1965 - специалист
чет дек 31, 2020 1:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
А дали е кощунство,
Аз пък бих я сменил нищо че моята е с индукционни котлони ама то една тенджера с изпъкнало дъно,друга с вдлъбнало ,не харесва тигана че не бил баж метален.Дадох сума пари за печка сега подменям и посудата,колата ми казва кога да превключвам,пералнята съм я бил препълнил не тръгва аиде ...... наздраве за старата година . :drinkers:
Последните мнения потвърждават и моето. Стояща с керамичен плот. Не си заслужава, предвид цената на новата печка, срещу нищожната икономия, както и съмнително удобство, при напълно изряден домакински уред. По голяма мощ, но по трудно почистване.
Бих я сменил, ако е необходимо да се замени уред в новата къща. Наличната би отишла там.

Майсторе, как за старата, бре?!!
Мога да си налея с Надежда, мога и сам, ама за новата.
Здраве да е!

Тема "Разход на газ (отделени мнения от тема за пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: