Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dgd_bg - помощник
Никъде не намирам сравнение между камини българско производство . Плюсове и минуси на по често срещаните модели.
Ще отоплявам около 60 кв.м + бойлер . Къща , без изолация със сменена дограма . Насочил съм се към Da Vinci 18кв , да има малко запас ( то между 14 и 18 кв минималния разход на пелети е еднакъв, значи и минималната мощност трябва да е еднаква според мен ) . Какъв разход на пелети да очаквам за сезон ? ( предполага се че ще се отоплява 5 месеца средно по 14 часа на денонощие )
filmatoplo - майстор
1-2 кг на час зависи от много неща .
idakieff - специалист
Взимай Давинчи то ,14 кв. не са лоши и са лесни за манипулиране
Според мен няма да ти е прекалено силна и ще ти даде хубав разход,защото ще
я държиш на по нисък градус на водата и от там ще ти дойде икономията на пелети
Монтирал съм няколко, и по добрия вариант е когато е в апартамент
Последната ми монтирана беше в апартамент ,и след като темперира жилището няколко дни , даде разход 1но чувалче за 2 дни ,което според мен е перфектно

Извинявам се не ми се получи цитата :-D исках да помогна на колегата който се колебаеше между въздушната или водната камина сори :)
kiril_lz - напреднал
Дайте, адрес на магазин, имат ли поддръжка, коя фирма ги прави във България, имат ли сайт
Дайте качествени настройки на камина Давинчи 22киловата
пон яну 21, 2013 8:57 pmnaskov написа:
Камините Да Винчи имат 9 степени на регулиране. На 9та степен е пълната мощност, която ще развиеш, ако гориш продукти от класата на Schweighofer. При горене на пелети с незнайно съдържание ще получиш по-малка мощност и по всяка вероятност нестабилен пламък. Камините са модулиращи по температурата на водата. Имат дистанционно и контролер със седмичен термостат. Лесни са за обслужване. Ламбда сонда и други екстри нямат. Италиански не съм мотирал и не знам с какво ги превъзхождат. До сега съм нямал проблеми с механизмите и частите по тях.Този сезон съм настройвал около 10
. Дай настройки
Здравейте нуждая се от помощ!!
Имам камина Da Vinci 14kw и имам проблем с шнека и мотор редуктора, първият път счупи зъбното колело в редуктора, след това запече лагера на шнека, сега отново има някакъв проблем тъй като моторчето се тормози, а лагерчето и зъбните колелета са здрави. Моля за съвет къде може да е проблема ако някой се сблъсквал с този проблем. Благодаря предварително!

Тема "Пелетна камина"Da Vinci"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: