Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sspoko - специалист
Втази стена трябва да прекарам тръби за топла и студена вода /нибко - 1/2 / проблема е че няма как да ги захвана със стандартните държачи. Ако направя по едно захващане примерно като на снимка 2 и го хвана към вертикалните профили дали ще е добър вариант?

Прикачен файл

снимка 2.JPG
снимка 2.JPG (50.05 KиБ) Видяна 3098 пъти

Прикачен файл

снимка 1.JPG
снимка 1.JPG (55.72 KиБ) Видяна 3098 пъти
ronik - специалист
Това не са ли гофрирани тръби? На банята сложих Nibco, но те не изглеждат така. Подпрях ги с мастари да не бягат от вкопаните улеи докато ги хвана с гипс и после измазах отгоре. При теб ми се струва, че трябва да пробиеш през ватата дупки за някакви дубели и така да ги хванеш.
sspoko - специалист
Гофрето мисля да го сложа да не ляга тръбата директно върху метала няма как да сложа дюбели защото стената е външна и е от гипсо картон.
Spokoiniq - майстор
Както и да ги сложиш няма ядове, нибкото не деформира на температура, но вместо гофре може да сложиш изолация за ПП тръби, мисля че има и за 16мм, хем да не губиш топло, хем да не кондензира студената, нищо че те пишат че няма нужда от изолация.
ronik - специалист
sspoko написа:
Гофрето мисля да го сложа да не ляга тръбата директно върху метала няма как да сложа дюбели защото стената е външна и е от гипсо картон.
Искаш да кажеш вътрешна, не външна и от другия край е пак с гипскартон, нали? Мисля че е достатъчно да ги хванеш само за колената, които ще излизат от стената. Те си имат две дупки на металната част, там може да измислиш нещо да ги завинтиш. И аз им сложих изолация.

Тема "Захващане на тръби ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: