• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Chefo77 - майстор
Като се замисля, че стария Елдом го свалих на 12 години и продължава да работи четвърта година във втората баня на нашите, ...
Къде ги видя тези 70%, има 5 теми на кръст. Ти като Ангелов болни от Ковид ги броиш, да му се не види...
Купи им целите Татри, не Татрамат. Те не бяха ли онези, които нямаха гаранционен сервиз ... не им трябвал, били вечни ...
hidrazin - майстор
Ей са кво направихте? Сън не ме лови и едва ще изтрая до сутринта.
Само да отворят магазините и веднага купувам едно Теси.
Щото има всички евросертификати ... издадени в София. :-D
А дано, ама надали.
:partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Не са за тебе, купи си Doublemax, имат АБС корпус :cool:
шоп - майстор
нед яну 03, 2021 7:27 pmgogo7777 написа:

За единични тестове на подобни водосъдържатели се "надува" до 22 бара за 6 часа, отделно се прави контрол от независима фирма. В заводите машина заварява и машина прави контрола. Там теста е на 36 бара за наколко минути.

Така ли е в БГ.....съмнявам се.
И аз се съмнявам-) Ти знаеш ли колко е 36 бара за съд с дебелина на водосъдържателя 1мм?
В коя нормативна база го прочете това? Искам да се запозная, защото и аз изпитвам съдове под налягане ( хидравлично на 450 бара), но методиката не е такава определено.
hidrazin - майстор
пон яну 04, 2021 12:11 amLazarGanev написа:
Не са за тебе, купи си Doublemax, имат АБС корпус
Ей, видиш ли? Вече съм станал и само чакам да отворят.
Няма пък, Теси ще е. Щото цялото им производство роботизирано ...
:partyman:
gogo7777 - майстор
Мога да ти намеря четива и спецификации щом имаш интерес, но това като се докопам до такава работа. Също така мога да ти снимам табелки на съдове където пише работно, максимално и тестово налягане. Най-различни от бойлер до хидравличен цилиндър с работно налягане 3000 бара.
Често заваряваме съдове и тръби в пивоварни и спиртоварни, почти винаги надуваме до 20-25 бара. Там дебелината на материала е между 0,8 и 2,66.
шоп - майстор
Не искам четива, а наредба, инструкция и т.н. Нещо официално.
Аз работя по инструкция. Там пише хидравлично изпитване на всеки 5 години с налягане 1.5 пъти над работното. Всяка година ме проверява надзор.

Но да се върнем към бойлерите. Къде ги изпитват на 36 бара?
Как си представяш да издържи на това налягане водосъдържател от 1мм ламарина?
Дъно на бойлер с диаметър 32 см би трябвало да издържи 28938,24кг. при налягане 36 бара.

16 бара тестово е предостатъчно при 8 работно.
gogo7777 - майстор
Естествено, че официални документации и технологии. Аз не работя в гараж.
Гмм - помощник
[vbox][/vbox]
Прикачен файл:
Screenshot_20210104-124236_Chrome.jpg
Пратих мой човек да се погрижи за проблема🤣😂😉 Сега сериозно,обадих се в официалният сервиз/магазин в София,записаха ме и ще чакам тия дни техник да ми се обади за посещение на адрес.
Гмм - помощник
Днес дойде майстора,видя го, написа протокол и ще чакам да ми се обадят да ми донесат нов бойлер. Този не става за ремонт, протекъл е водосъдържателят.😀
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

Тема "Протекъл бойлер на Елдоминвест" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: