• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Chefo77 - майстор
Познавам клиенти, на които 3 пъти в гаранция протича Аристона. И не, не е от водата, защото предишният им е изкарал 20+ години.
На тъщата Боша протече месец след гаранцията. Следващият - Теси - пробѝ в гаранция, аз лично го свалях до склада и вземах новия - който кара четвърта или пета година. Хайде някой от запознатите да каже - българското ли е калпаво?
Последна промяна от Chefo77 на чет яну 07, 2021 6:03 pm, променено общо 1 път.
brassSob - специалист
чет яну 07, 2021 3:24 pmChefo77 написа:
Познавам клиенти, на които 3 пъти в гаранция протича Аристона. И не, не е от водата, защото предишният им е изкарал 20+ години.
На тъщата Боша протече месец след гаранцията. Следващият - Теси - аз лично го свалях до склада и вземах новия - който кара четвърта или пета година. Хайде някой от запознатите да каже - българското ли е калпаво?
Ако не сме ОК, Бош нямаше да си поръчват бойлери от Теси, Висман котли от Сънсистем, Фероли камини от Марели.......а да не говорим в кой завод/ вече го няма/ прословутите австриици с котли за хиляди евро си поръчваха водни ризи.
hidrazin - майстор
Аха, а Mercedes си поръчват G-класата от завода в Ловеч... :-D
Че то Bosch не произвеждат електрически битови бойлери в Германия.
Произвеждат ги в България, Египет ... и съответно ги продават в страните от третия свят.
При емайлираните бойлери е въпрос само на време да се напука емайла и нататък е ясно.
Но и при неръждаемите си има уловки - дебелина и качество на ламарината, качество на заварката.
Така че остава гаранцията и сервизната поддръжка.
Ще си купя Теси с неръждаем казан и 5 години гаранция ама друг път - SSV 8044 30 B12 TSR
За същите кинти ще си купя TEDAN PRACTIC INOX 80l с 10 години пълна гаранция.
Между другото в съседната държава гаранцията им е 15 години.
А на прехваленото Теси обикновените им са с 5 години гаранция срещу 6 години на Тедан.
Така че LazarGanev шъ мъ звинява - сметката с тесито никак не излиза от към потребителска полза... :-D
Щял съм да имам след 10 години стар бойлер... :? Стар ама работещ пък и няма да клеча цял ден в банята и да го съзерцавам.
:partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Ама ти до сега търсеше конкурентен бойлер на българските ли? Че нали китайски марки рекламираше :-D ? И след обиколка се спря на куха семейна търговска марка? Нещо подобно на Дипломат - търговската марка на Стокова борса Луковит, която изпи кръвчицата на Елдом и без малко да го докара до фалит? Беше се стигнало до там, че Елдом нямаха Отдел пласмент. Но съдбата на подобни кухи марки е една и съща - за да тръгнат и се утвърдят си поръчват продукти с техния бранд при някой производител с добро качество и ниски цени, пък после го удрят през просото, поръчват в Китай и само цоцат от името, което са създали, докато има баламурници да им се връзват. Погледнах в сайта им сервизната мрежа на тая семейна фирмичка - ами писали по едно неизвестно ЕТ от област, колкото да се получи някакъв завършен списък :-D :
-За област Варна като единствен сервиз е посочена невзрачна фирмичка, която е създадена през 2015г с регистрация в Аксаково и уставен капитал 2 (два) лева, като тази фирма през 2020г си е сменила собственика и двата лева вече са собственик на друг :lol: . Ами то с тези 2 лева може да си купи един фазомер, който да ползва и като отвертка и значи може да развива сервизна дейност, значи според Хидрата - мога да му се доверя :cool: .
-За Шумен сервизът е още по-невзрачно ЕТ, без ДДС регистрация и без данни за някаква дейност.
-Проверих и за Добрич сервиза - като чукна в гоглето посочената фирма Данфус ЕООД, ми излиза надпис "Може би имахте предвид: Данфос ЕООД ", а за Данфус ЕООД - само че са си платили 80ле за "сертификат" "Коректна фирма" :-D
Аха, викам си - явно тези Тедан са голяма работа, както казва Хидрата, ще му кажа да си купи такъв бойлер, нищо че е с работно налягане 6 бара и изпитан на 12 бара, пък българските са с работно 8 бара и изпитани на 16 бара. :-D
hidrazin - майстор
Не им знам сервизите у вашио край но у моя град го знам.
Той е от 1990г и е също сервиз на Теси ...
Ма все пак погледнах тези на Теси у Варна - единия от 2009г с големия капитал от 5000 лева.
Другия е още по-голяма работа - регистриран миналата година с огромния капитал от 100 лева.
Третия от 2018г с невероятния капитал от 10 кинта - тоя освен фазомер мое да си купи и китайски клещи.
Голямата работа Теси у Варна с цели три сервиза - срещу два у нашето градче - бива ли такава излагация???
Ма нали ти рекох? Утре сутрин отивам за прехваленото Теси ... ама някоя друга сутрин.
Я поне не съм на хранилка нито при Тедан и още по-малко (опазил ме оня горе) при Теси или някоя от другите бълващи еднодневки.
:partyman:
Chefo77 - майстор
Нищо не разбираш ти, Лазаре ...
Големите марки са така - нямат нужда от сервиз, защото произвеждат феноменално добра техника и няма никакъв смисъл да поддържат собствен сервиз, бездейства. И тъй като вкарват уникални решения в продуктите си, не могат да рискуват някой да им открадне ноу-хау-то - и затова дават за сервизиране продуктите си на никому неизвестни сервизчета. Така де - така или иначе няма да се наложи да ги ползват, дори не е необходимо да имат точен адрес ... или какъвто и да е адрес и/или дейност.
Хидра, сервиз "Сонийо" са единствените, които са ми отремонтирали гаранционен уред за 5 (пет) минути. Беше нещо от калпава марка, май от Метро, преди 10-ина години. Другите, които са на "Иречек", са първият сервиз на ДеЛонги във Варна. Фикосота оттам стартираха - с внос на електроуреди на ДеЛонги, нали си капацитет - би трябвало да знаеш кога е започнал вноса на тази марка в България. Т.е. няма как сервизът да е от 2020, 2018 или дори и 2009-а.
Толкова за сервизите на Теси във Варна. Елдом няма смисъл да се коментира откъм сервизиране точно тук - няма такъв сервиз (в положителния смисъл).
пет яну 08, 2021 12:35 amhidrazin написа:
Утре сутрин отивам за прехваленото Теси ...
По-добре недей! Купи си пребрандирания сръбски бойлер с понижени характеристики (за да се докара ниска цена) и дано да си доволен. Само че ако ти се наложи да сменяш предпазен клапан - внимавай! Не си купувай от магазина, защото в българските магазини се продават само стандартни клапани до 8 бара, а твоя трябва да е до 6 бара и бойлерът ти може да гръмне или най-малкото да остане без гаранция! Пък Теси няма да загуби от факта, че Хидрата не си е купил техния бойлер, няма да падне от 3-то на 4-то място в Европа по обем на производство, броят на държавите, за които изнася няма да падне под 55, а ще се увеличава всяка година (за колко държави изнася Тедан, че не видях никъде :cool: ), защото там работят и се управлява от хора, които вярват в себе си, вярват на българското, а не го плюят! Не съм седнал да ги хваля, просто споделих факти, за които съм сигурен, че не са известни за всеки. Не съм на хранилка при тях, както се опита да внушиш, просто съм горд, че съм партньор на такава фирма и съм спокоен като предлагам продуктите им на моите клиенти
Svetoslavoff1 - майстор
Аз па като чета Лазар и Хидрата си мисля, че двамцата са комбина и го играят доброто и лошото ченге. Като целта им е една - да покажат, че нашенското хич не е лошо. Чест и почитания за което! :)
А при мен и сина от години сме на Елдом и сме доволни. Не се е налагало да прибягваме до гаранционен или следгаранционен сервиз.
schuldiner - майстор
Що не пуснете една анкета, да се разбере хората какво мислят за българските стоки и за електроуредите по-конкретно? Иначе тъй може да си спорите до безкрай.
Щеше да е хубаво да се сравни с резултати отпреди десет и повече години, но не можах да намеря такава - явно в друг форум сме коментирали /но съм сигурен, че имаше не една подобна дискусия/.

И аз не съм прибягвал до гаранционен и извънгаранционен сервиз за бойлер. Основният ми е Елпром, 1987-ма. На някаква магия се държи, но работи.
Лично аз съжалявам, че Елдом продължи традициите на Елпром Варна само в производството на бойлери, а не продължи да развива и останалите продукти и най-вече, че не се продължи развитието на Перлата. Сигурен съм, че има още Перли, които си функционират, макар и на 30+ години
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15

Тема "Протекъл бойлер на Елдоминвест" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: