Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
пет окт 26, 2018 7:55 amkozl написа:
чет окт 25, 2018 1:09 pmshotik написа:

IP ли са камерите или аналогови. При нас имаме 4 аналогови към DVR. Пазят от простащината на местожителите :roll: За друго не стават. Откраднаха две камери. На записа лицата на крадците загърнати. Прости крадци дека гепват аналогови камери, но пък знаят да си закрият физиономиите.

Цифрови са камерите и са на 5 метра височина .
Имах проблем с паяци , които си правят паяжина под козирките, но ги почиствам като видя , че са ги направили, дано в студа зимата не правят , че ще трябва специално за това да идвам до тук от София
omirchev - специалист
пет окт 26, 2018 10:30 amhammerdinn написа:
Нека бъде в крак с времето. :-D
Не е толкова до модата, колкото до удобството :) При което не безумно по-скъпо.
hidrazin - майстор
пет окт 26, 2018 10:30 amhammerdinn написа:
Така искам да е PoЕ или PoЕ+.
Нека бъде в крак с времето.
Към всяка камера отделен кабел, не по две на кабел.
Така като ти гръмне "кракът на времето" , демек входа на камерата по РоЕ ,
ще можеш да я захраниш през другия вход за захранване.
Често при гръмнало захранване по РоЕ камерата си остава работеща.
:partyman:
P.S. И увеличи бюджета заради "кракът на времето"... :-D
Nimi - специалист
Бюджета си е добър. Предполага свестни камери и устройство.
Кабели: Или UTP/FTP за PoE или кабел със отделно захранване както се предлага. Меден!
35 метра не са малко разстояние за захранване по UTP-то ако е на 12V. Аз лично винаги предпочитам медно FTP+2x0.75. UTP със захранващ кабел не се предлага.

Предлагат се и NVR-и направо с PoE в тях. Изход за всяка камера поотделно. Става много симпатично окабеляването.

Hivision и Dahua са добри и читави марки. Не се притеснявай. Аз не се притеснявам да слагам и други марки.. вече достатъчно тествани.

А с настройките може и веселба да стане ;-)
Днеска ми трябваха два часа да се светна какви батаци за натворили майсторите на Виваком.
hammerdinn - помощник
пет окт 26, 2018 11:57 pmNimi написа:
Бюджета си е добър. Предполага свестни камери и устройство.
Кабели: Или UTP/FTP за PoE или кабел със отделно захранване както се предлага. Меден!
35 метра не са малко разстояние за захранване по UTP-то ако е на 12V. Аз лично винаги предпочитам медно FTP+2x0.75. UTP със захранващ кабел не се предлага.

Предлагат се и NVR-и направо с PoE в тях. Изход за всяка камера поотделно. Става много симпатично окабеляването.

Hivision и Dahua са добри и читави марки. Не се притеснявай. Аз не се притеснявам да слагам и други марки.. вече достатъчно тествани.

А с настройките може и веселба да стане ;-)
Днеска ми трябваха два часа да се светна какви батаци за натворили майсторите на Виваком.
Нвр-а ще е с ПоЕ но незнам коя марка и също така и камерите, но сякаш hikvision ми допадат повече, може би защото за по-разпространени.
Относно бюджета мога да го увелича със около 150-лева на брой устройство, но като цяло тези камери се слагат просто ей така да ги има ако стане нещо да ги е имало не след като стане да се слагат.
Ще се радвам ако е възможно да ми предложите продукти с линкове, кабел, камери, нвр и т.н.
Забравих да питам куполни или булет е добре да са тези камери сложени на открито.
sokolov.91 - майстор
https://www.marketplacebg.com/index.php ... mcC7aCC_5c

Тия камери стават ли поне малко за нещо или не? Бих си ги взел ако поне малко стават. Дайте съвет моля.
Nimi - специалист
пет яну 08, 2021 5:27 pmsokolov.91 написа:
https://www.marketplacebg.com/index.php ... mcC7aCC_5c

Тия камери стават ли поне малко за нещо или не? Бих си ги взел ако поне малко стават. Дайте съвет моля.
5G :lol:
Хахахахахаха. Не 5G.. 4G нямат. Обикновен безжичен комплект.
hidrazin - майстор
Зависи какво разбираш под малко.
Иначе там много измама - 1080р хич не отговаря на 3МР ...
Същите ги мярнах из нета в различни варианти - като почнеш от 5 мегапиксела и стигнеш до 720р
Демек в добрия случай ще ти пратят камери 1МР
За толкова пари - толкова.
sokolov.91 - майстор
пет яну 08, 2021 7:33 pmhidrazin написа:
Зависи какво разбираш под малко.
Иначе там много измама - 1080р хич не отговаря на 3МР ...
Същите ги мярнах из нета в различни варианти - като почнеш от 5 мегапиксела и стигнеш до 720р
Демек в добрия случай ще ти пратят камери 1МР
За толкова пари - толкова.
О, боже мой. Здравей. За много години. :-D
Гледам сериозно ми отговаряш, та да кажа и аз сериозно.
Ясно е, че за 200лв. 4 камери и NVR не очаквам нищо. И аз ги гледах от 2 до 5 мегапиксела по сайтовете и на 1080п и на 720п... Затова и попитах има ли смисъл. Преди време гледах пак някакви такива оферти за по 100лв само че с кабел камерите. Пак бях питал тук и ме отказахте. И аз сам се отказах, защото да пускам по 30 40 метра кабели за некви смотан камери не си струва. Ама тия са безжични. Това доста ме улеснява. Плесвам камерите на стълба пред нас. От долу е електромерното табло. Имам хора от енергото. Ще ми отворят щита да си сложа захранването там и нагоре по едно Ftp ще им пусна ток на камерите. От там до рутера е 20 метра пряка видимост. И ще стане лесно цялата инсталация. Въпроса е тия камери ще покриват ли по 30тина метра с добра видимост през деня. Има ли смисъл или не като цяло..?
silent - майстор
Колкото и да са зле ще покрият друг е въпроса какво ще се вижда...като минимум 2мп...истински не китайски дават прилична картина...30 м.пряка видимост не са проблем за читав рутер и чатава вай вай камера....ама колко са читави божа работа...китайски чук не удря два пъти на едно място....

Тема "IP камери за домашно видеонаблюдение." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: