• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
нед яну 10, 2021 9:52 amky-kyy написа:
нед яну 10, 2021 9:48 amzz_stefanov написа:

Технически и тази крушка трябва да се отдели на отделна верига с постоянна фаза.
Не! Ползва се, като нормална крушка и когато спре тока продължава да свети :) Единственото условие е, да е включена.
Трябва да я свалиш и пипаш//
ky-kyy - майстор
Нямам никаква идея, какво сваляш и какво пипаш.....силно се съмнявам, дали и ти имаш.....

Казвам, че за тези крушки, не се налага никаква промяна на ел. инсталацията, нито пускане на фази, нули и каквото и да е там, погледнато технически, или лаически. Просто си я завиваш на фасунгата. По табелка, би трябвало да светят 2 часа. Светят по-слабо когато са на акумулаторчето, но напълно достатъчно да стигнеш спокойно до котела например, или да ти са свободни ръцете, когато си пускаш агрегата, или само да ти е светло в стаята.
Не ми се спори повече по темата. Който разбрал-разбрал, който не е..... :finga:
zz_stefanov - майстор
нед яну 10, 2021 10:21 amky-kyy написа:
Нямам никаква идея, какво сваляш и какво пипаш.....силно се съмнявам, дали и ти имаш.....

Казвам, че за тези крушки, не се налага никаква промяна на ел. инсталацията, нито пускане на фази, нули и каквото и да е там, погледнато технически, или лаически. Просто си я завиваш на фасунгата. По табелка, би трябвало да светят 2 часа. Светят по-слабо когато са на акумулаторчето, но напълно достатъчно да стигнеш спокойно до котела например, или да ти са свободни ръцете, когато си пускаш агрегата, или само да ти е светло в стаята.
Не ми се спори повече по темата. Който разбрал-разбрал, който не е..... :finga:
Ку-куу, нали трябва преди това да е светила, разбирай да е била пусната постоянно от ключа.
Ти на тези места постоянно ли държиш осветлението пуснато.
ky-kyy - майстор
нед яну 10, 2021 11:43 amzz_stefanov написа:

Ку-куу, нали трябва преди това да е светила, разбирай да е била пусната постоянно от ключа.

Обърнахме го на празни приказки :lol:
Ще ти задам един въпрос само, въпреки че знам отговора - Ползвал ли си подобна крушка?
В този форум, а и въобще, когато давам мнение, винаги е от първа ръка. Не е преразказ по картинка, клипче или един ми каза, че чул как някой го е правил.
Щото съм чел твои мнения в сфери от които разбираш и съм научил много неща, ще ти отговоря, че лампата върши работа. Е, поне за мен и на всички на които съм я препоръчал. Дали ще свети 2 часа, честно не съм я пробвал и не ми е било нужно. Не съм чел спецификации, нито съм я разкоствал да видя какво има вътре. Цената и е 6 лева. Ползвам 4 такива на село, не пускам осветлението постоянно, а само когато се налага, явно е достатъчно за да зареди батерийката. През това време е спирал тока 5-6 и винаги са
светели. Докога ще издържат, не знам. Имат две години гаранция - сменяш. Като свърши гаранцията - купуваш друга:)
zz_stefanov - майстор
нед яну 10, 2021 11:58 amky-kyy написа:
нед яну 10, 2021 11:43 amzz_stefanov написа:

Обърнахме го на празни приказки :lol:
Ще ти задам един въпрос само, въпреки че знам отговора - Ползвал ли си подобна крушка?
В този форум, а и въобще, когато давам мнение, винаги е от първа ръка. Не е преразказ по картинка, клипче или един ми каза, че чул как някой го е правил.
Щото съм чел твои мнения в сфери от които разбираш и съм научил много неща, ще ти отговоря, че лампата върши работа. Е, поне за мен и на всички на които съм я препоръчал. Дали ще свети 2 часа, честно не съм я пробвал и не ми е било нужно. Не съм чел спецификации, нито съм я разкоствал да видя какво има вътре. Цената и е 6 лева. Ползвам 4 такива на село, не пускам осветлението постоянно, а само когато се налага, явно е достатъчно за да зареди батерийката. През това време е спирал тока 5-6 и винаги са
светели. Докога ще издържат, не знам. Имат две години гаранция - сменяш. Като свърши гаранцията - купуваш друга:)
Ми и аз да те попитам, трябва ли да съм я ползвал та да знам че трябва да се поддържа заредена за да светне когато няма захранване?
ky-kyy - майстор
нед яну 10, 2021 12:03 pmzz_stefanov написа:

Ми и аз да те попитам, трябва ли да съм я ползвал та да знам че трябва да се поддържа заредена за да светне когато няма захранване?
Ми добре, съгласявам се :rolleyes: Прекланям се, на твоята мъдрост и енциклопедични познания. :lol:
lyubohar - майстор
Поредната тема,в която почвате да си ги мерите!
Това май само в български форум го има-вижте темата за бойлера!

Чета,чета и разбрах,че тези крушки могат да се ползват на таван,мазе,абинатна и подобни помещения.
В обикновени стаи и особено спални не са удачни-лягам да спя,щракам ключа,а тя си свети още известно време.
Аз мога да заспя и на светната лампа,но някои хора няма да могат.Какво правим тогава?
Последна промяна от lyubohar на нед яну 10, 2021 12:56 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
нед яну 10, 2021 9:48 amzz_stefanov написа:
Технически и тази крушка трябва да се отдели на отделна верига с постоянна фаза.
Не, не трябва. Нито технически, нито практически.
Вътре обикновено са с акумулатор 18650 с ... някакъв капацитет.
Демек след първоначално зареждане мое и година да не я ползваш и пак ще има достатъчно да ти свърши работа.
Всяко включване на ламБата все пак малко или много дозарежда акумулатора.
На акумулатор минава САМО при липсса на мрежово напрежение И включен ключ за осветление.
При липса на мрежово напрежение си я управляваш от ключа на стената като обикновена крушка но бачка на акумулатор.
При наличие на мрежово пак се управлява от същия ключ но работи на мрежово и доста по-силно.
ВАЖНО: паралелно на тази ламБа не трябва да има закачени обикновени ламБи.
:partyman:
hidrazin - майстор
нед яну 10, 2021 12:54 pmlyubohar написа:
Чета,чета и разбрах,...
Продължавай с четенето... :-D
:partyman:
ky-kyy - майстор
нед яну 10, 2021 12:54 pmlyubohar написа:
Чета,чета и разбрах,че тези крушки могат да се ползват на таван,мазе,абинатна и подобни помещения.
В обикновени стаи и особено спални не са удачни-лягам да спя,щракам ключа,а тя си свети още известно време.
Аз мога да заспя и на светната лампа,но някои хора няма да могат.Какво правим тогава?
Ми, не си разбрал :lol:
Това е обикновена лампа, но с батерийка. Дали има ток, дали няма, свети единствено, когато е включена от ключа. Така е направена, че веригата трябва да е затворена за да работи
При изключен ключ за осветлението, не свети!!!

ПП Хидрата, ме е преварил :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Аварийно осветление през ключ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: