• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
mely - напреднал
Последно....под мивката става ли.
На клипа показвам как като спра изходната тръба -спира да загрява .Пусна ли я - започва.Това показват и лампите които съм снимал .
Искам да го свържа директно към смесителна батерия
mely - напреднал
Май май ще го тествам сам.оставям го в банята под налягане и ако издържи готов е за под мивка
hidrazin - майстор
пон яну 11, 2021 1:21 pmmely написа:
Май май ще го тествам сам.оставям го в банята под налягане и ако издържи готов е за под мивка
Ще се претрепеш бе. Тоя турски боклук за няма и 50 кинта е за работа без налягане.
Ми то в кутията си върви със слушалка. Не ти ли светна ламБата???
Имал си късмет че му е сработила и защитата от високо налягане.

:partyman:
ky-kyy - майстор
пон яну 11, 2021 4:23 pmhidrazin написа:

Ще се претрепеш бе. Тоя турски боклук за няма и 50 кинта е за работа без налягане.
По днешен курс излиза 27 лева и 58 стинки :) Което си е добра цена, като се има предвид, че подобните боклуци у нас почват от 100 и кусур лева нагоре....
hidrazin - майстор
Е хубу де, две шишета евтина водка... :-D
ky-kyy - майстор
пон яну 11, 2021 4:38 pmhidrazin написа:
Е хубу де, две шишета евтина водка... :-D
Много рядко, надхвърлям психологическата граница от 20 лева, за бутилка водка....Ама като я прехвърля, ми става едно хубавооооооо :partyman:
kozl - майстор
№2 от първата страница:
2- Water control valve should be connected to the inlet
Това означава, че не трябва нагревателния обем да е под налягането на водопроводната мрежа.
Аз преди години ползвах такъв израелски за към 100$ от Кореком. Върви комплект със слушалката и 3 дюзи към нея, които можеха да се подменят, за да се променя дебита. Вече не помня дали имаше две степени за нагряване, но Т на водата се регулираше с нагласане на дебита от крана на входящата вода. По-малко дебит е = на по-висока Т.
Имаше един пресостат, който се задейства, когато в съда има налягане по-голямо от това на включване на пресостата, което пък е свързано с дюзите в слушалката и дебита през тях и така се гарантира, че в съда има вода, а не е сух, за да се подава ток към нагревателните елементи.
Също имаше и термостат за Т защита от прегряване.

А да и да допиша защо дюзите на слушалката бяха 3. Защото налягането в нагревателния обем зависи от дебита прпуснат от захранващия кран на студената вода (вход в бойлерчето). Обаче при най широките дюзи, то дебита, който създава налягане на включване на пресостата е доволно голям и нагревателите загряват водата на ниска Т. За да може да включи пресостата на по-малък дебит се използват и по-тесните дюзи.
Така де ама зимата си е мъчение къпането с този уред - от моя опит. За чинии стаа ма мноо ток лапа и по-дбре обемен за под налягане 10 или 15 литра.
Са дали да е български :?
М-у другото ползвал съм в кухнята на DDR проточен на свободно изтичане - над мивката със специален смесител комплект с бойлерчето. В него има само термостат и като остане сух и нагревателите аут. А това ми се случва 2 пъти.
Последна промяна от kozl на пон яну 11, 2021 6:08 pm, променено общо 1 път.
ky-kyy - майстор
Аз ползвам подобен боклук, на Релакс Каварна, на цена 150 лева :)
20 лева е билета с автобус до Одрин +28 лева бойлера, приблизително 50 лева....Ако накупя и сирене, кашкавал, кори за баница, кисело мляко, чорапи, гащи, прах за пране, лекарства, риба и каквото се сетиш.....Ми не съм "патриот", кво да направя :)
mely - напреднал
Аз чр няма да се утрепя...няма.Ама да не се наводня ме е страх.ивкам под мивката да го сложа в една селска къща.Пак повтарям спра ли ИЗХОДЯЩАТА вода бойлера спира да нагрява
  • 1
  • 2

Тема "Проточен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: