• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nikolov333 - майстор
Аз съм малко роднина на Ванга да знаеш.. :wink:

съб яну 09, 2021 10:15 pmРуди написа:
съб яну 09, 2021 9:22 amnikolov333 написа:
При нас е трагедия с бетоните... :axe:
Ех, едно време можеше направо на кмета да си
поръчаш бетон, с гаранция! Той пък сега не е кмет...
Какви времена бяха!
Така беше.. :-D :lol: :lol: ..
sokolov.91 - майстор

Утре наливат. Разбрали сме се за водоплътен бетон.
Руди - майстор
Много вали тия дни. Калотия голяма.
Очакват се отрицателни температури в близките дни.
Дано не се случи нещо непредвидено с бетона.
naster - майстор
вт яну 12, 2021 5:31 pmsokolov.91 написа:
Утре наливат. Разбрали сме се за водоплътен бетон.
-6/7 по София минимални, не знам Костинброд как го дават, но и против замръз да добавят. И найлоните ще трябва да играят.
nikolov333 - майстор
Абе те ясно, че бързат да свършат и да вземат парите, ама какво ше стане, божа работа. :prayer:
шоп - майстор
@sokolov.91, с риск да съм черногледият в тази тема...., но хич не ми харесват нещата.
Икономисал си 2-3 камаза пясък и филц.
Тази кал отвътре не и е мястото там.
Насипа трябваше да е вибриран перфектно. Послойно:
5см > мокрене> виброплоча и т.н.

Тая заложена канализация като слегне всичко ще се размести и вечно ще си във влага.
Отделно, като слегне калта отдолу с тази ажурна армировка плочата ще кънти на кухо и може да спука, особено ако имаш и стени отгоре.

Събота-неделя го дават с минимални Т -12 и надолу. Освен найлони и плочи стиропор или фибран отгоре няма да са излишни.
nikolov333 - майстор
Ако питаш мене да спират до март, че като гледам прогнозата, нагоре ще е същата драма. Основите бяха добре като армировка само, но тая мрежичка ф4 или 6 е само за замазка или за добре трамбована основа, а усилители не виждам никъде по плочата.. В проекта на конструкцията на плочата не вярвам да е с толкова постна армировка.. :?
Чираче - майстор
вт яну 12, 2021 6:32 pmшоп написа:

Тая заложена канализация като слегне всичко ще се размести и вечно ще си във влага.
Отделно, като слегне калта отдолу с тази ажурна армировка плочата ще кънти на кухо и може да спука, особено ако имаш и стени отгоре.
Това ВЪОБЩЕ не е армировка на плоча. Ако е така по проект, направо застреляй конструктора. А дотогава СПРИ отливането на бетона. Армирането е грешно. И изгони майсторите.
nikolov333 - майстор
То като им гледам кофража наоколо бетона ще е към 13 санта и с тая мрежа нищо не правят..
schuldiner - майстор
Ако въпросната плоча се разглежда като подложен бетон е добре. Върху нея хидро, топлоизолация и сух или поне лек под. Самата сграда е едноетажна, доколкото разбрах; не се каза много за конструкцията, но впечатленията ми са, че не е тежка. Преградните стени също може да са щендерни или от газобетон - това няма много да натовари пода, а покривът ще легне на колоните - също няма отношение.
Единствено тая лепкава кал ме съмнява да не си е променила обема /няма трамбоване това нещо/, че като изсъхне ще е изненада...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21

Тема "Старчески дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: