• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nikolov333 - майстор
Грехота е да плащаш 500лв.на м2 за това изпълнение.. иначе ако си на пътя и бързаш да влезеш под покрив добре..
sokolov.91 - майстор
Така е както казвате всички. Мазалото е пълно. Двора е в кал, изкопа е като тресавище. Одеве влязох вътре на чакъла да понатъпча малко и затънах щото съм над 100 кила. Наще майсторчера по 60 кила и ходят отгоре като врабчета :lol: Абе ужаса е пълен просто... Не ми се коментира :|
шоп - майстор
вт яну 12, 2021 8:15 pmschuldiner написа:

И как точно 5 см фибран със замазка елиминира гредореда? Или сухия под, за който първо попитах?
Елементарно е!
Плоча + отгоре фибран + отгоре замазка не се съчетават по никакъв начин с гредоред и сух под.
Pipo71987 - специалист
вт яну 12, 2021 8:10 pmnikolov333 написа:
Ако нямаш мазе виж моята тема viewtopic.php?f=47&t=61892&start=160#p1038677 Технологията е без кофражна с оставащ фибран и водоплътен бетон по мой "патент".. Масовия изкоп е изгоден за изпълнителя, но не и за теб.. :idea:
Редовно следя вашата тема г-н Николов и аз също съм за с двете ръце за отливането на основите по вашият начин.Строителите ми също са на това мнение,нз обаче дали конструктора ке го позволи и строителният надзор ще са ОК с тоя начин.Иняче знам че така ще прежаля повече бетон но пък ще си запазя кофражът.Благодаря за отговора,а вашата темя ми помага много и постоянно я проверявам или си напомням някои неща.
Чираче - майстор
вт яну 12, 2021 8:19 pmsokolov.91 написа:
Така е както казвате всички. Мазалото е пълно. Двора е в кал, изкопа е като тресавище. Одеве влязох вътре на чакъла да понатъпча малко и затънах щото съм над 100 кила. Наще майсторчера по 60 кила и ходят отгоре като врабчета :lol: Абе ужаса е пълен просто... Не ми се коментира :|
СПРИ ОТЛИВАНЕТО НА БЕТОНА
schuldiner - майстор
вт яну 12, 2021 7:12 pmschuldiner написа:
Ако въпросната плоча се разглежда като подложен бетон е добре. Върху нея хидро, топлоизолация и сух или поне лек под. Самата сграда е едноетажна, доколкото разбрах; не се каза много за конструкцията, но впечатленията ми са, че не е тежка. Преградните стени също може да са щендерни или от газобетон - това няма много да натовари пода, а покривът ще легне на колоните - също няма отношение.
Единствено тая лепкава кал ме съмнява да не си е променила обема /няма трамбоване това нещо/, че като изсъхне ще е изненада...
@Шоп:
Плоча + отгоре фибран + отгоре замазка не се съчетават по никакъв начин с гредоред и сух под.

- Моля???
шоп - майстор
Абе ужаса е пълен просто... Не ми се коментира :|
Не се отчайвай, затова е форума, да не направиш грешки.
Щом не си налял бетона не есвирен мача.
Спри работата!

Изчакай пролетта.
Махни смешната арматурна мрежа.
Наеми за 1/2 машиносмяна един сериозен мини или среден тип виброваляк. Така хубаво ще утъпче вътрешността, че нивото ще спадне с 30-40 см
Насипи с 20 см филц и отгоре 10 см пясък,
върху пясъка 10 см фибран.

Армирай както си трябва и съвет от мен към армировката със свински опашки сложи и тръба за подово отопление ф20мм на кръгове по 60-70м ( информирай се, има тема)

Ако майсторите са майстори и зададът нива плочата ще я изпердашат с един хеликоптер.

По този начин ще имаш едновременно и здрава основа + топлоизолация + армировка + подово отопление + перфектна замазка.
Ако ме послушаш след време ще си спомняш с добро за съвета ми.
schuldiner - майстор
Пръст не се трамбова, а се изгребва и се насипва пясък. 50 квадрата на 50 см - 25 кубика по 20 лв. - 500 лв. Върху трамбован пясък и с тротоарни плочки да ти е подът, пак няма да мръдне.
За останалото 100% съгласен с Шоп. Вярно мачът не е свирен.

ПП Трябва да допълня, че когато основата е уплътнена, редът е чакъл-пясък-бетон, като слоевете са по 10-20 см. Ако се търси дрениране на високи води е пясък-чакъл-бетон и пясъкът е повечко.
Последна промяна от schuldiner на вт яну 12, 2021 8:58 pm, променено общо 1 път.
sokolov.91 - майстор
вт яну 12, 2021 8:43 pmшоп написа:
Абе ужаса е пълен просто... Не ми се коментира :|
Не се отчайвай, затова е форума, да не направиш грешки.
Щом не си налял бетона не есвирен мача.
Спри работата!

Изчакай пролетта.
Махни смешната арматурна мрежа.
Наеми за 1/2 машиносмяна един сериозен мини или среден тип виброваляк. Така хубаво ще утъпче вътрешността, че нивото ще спадне с 30-40 см
Насипи с 20 см филц и отгоре 10 см пясък,
върху пясъка 10 см фибран.

Армирай както си трябва и съвет от мен към армировката със свински опашки сложи и тръба за подово отопление ф20мм на кръгове по 60-70м ( информирай се, има тема)

Ако майсторите са майстори и зададът нива плочата ще я изпердашат с един хеликоптер.

По този начин ще имаш едновременно и здрава основа + топлоизолация + армировка + подово отопление + перфектна замазка.
Ако ме послушаш след време ще си спомняш с добро за съвета ми.
Вярвам ти, ама няма как да стане. Баща ми си плаща, той си намери Строителя, с него са си подписали договора. Аз само давам давам по някой съвет и слугува на майсторите и мия двора д маркуча сле тях.
Няма как сега в 9 часа да кажа на баща ми обаждай се да спираш бетона и строежа до март щото така казаха в интернет.
Баща ми си му има доверие на Строителя и Интернет не признава. Дойде си днеска от работа показах му какво тресавище е насипа. Той вика нема ядове. Еми сори аз света не мога да оправям. Да гняпат там и квото дойде. Не е мой обекта та са го спирам в 9 вечерта. И мен ме е яд ама това е положението.
Чираче - майстор
вт яну 12, 2021 8:55 pmsokolov.91 написа:

Няма как сега в 9 часа да кажа на баща ми обаждай се да спираш бетона и строежа до март щото така казаха в интернет.
Баща ми си му има доверие на Строителя и Интернет не признава.
Скоро ще има нова тема: Как да оправя спукана и провиснала плоча!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 21

Тема "Старчески дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: