• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nikolov333 - майстор
Баща ми е същия темерут и понеже не слуша, създаде такива нерешими проблеми по къщата на село, че сега се чуди какво да я прави. При нас са високи подпочвените води и къщите са правени с 1м просвет под гредореда на пода и с отвори за проветряване в основата. Та той си реши да махнат гредите и дюшамето и запълниха кухината с камъни. Цокъла около къщата го облякоха с гнайс и запушиха всички вентилационни отвори. Сега къщата е в пълзяща влага по стените на 1м над цокъла и вътрешно на ограждащите стени. И аз съм се отказал да се разправям със него, но къщата се озяни.Та както си прецениш. Всеки си знае, но тия майстори са за гонене. Айде при любителски изпълнения стават грешки, ама да вземаш пари за нов строеж и да не мислиш за инвеститора хич, при положение, че ще живеят там на старини е безочие и аз лично бих се намесил.. :axe:
От форума изпълнението на строежа в тази тема ме кефи.. viewtopic.php?f=47&t=64976
kozl - майстор
sokolov.91 трябваше да отварям темата на PC-то, че таблета забива на снимките и тегаво.
След като е пазарено ма кв.м., предполагам за РЗП, то вероятно строителя прави икономии. Не вярвам в проекта да не е заложен уплътнен насип с материал подходящ за уплътняване като трошен камък.
Това на снимката е бетонова настилка. Как е заложена в проекта. Гледам сега нов строеж бетоновата настилка е с двойна армировка - горна и долна N8. Преди се армираше само с долна армировка мин.Ф6.
Армировката е вкарана в ранбалките, обаче с армировката има вкарана и кал в рандбалките :shock: Мърлява работа.
Щом това е армирана бетонова настилка то под нея трябва да има уплътнен насип, а не шльокавица.
Армировката трябва да има дистанционери, за да се получи бетоново покритие под нея. Ама на кво да стъпат тези дистанционери, като то под армировката дюшег :?
Много икономии се правят с обратните насипи що ли :? Сега като гледам цената по договор на обекта в момента (къща на 2 етажа +Г) уплътнен насип с трошена фракция 0-100 излиза към 40 лв/м3.
Тази настилка ще слегне и ще спука близо до рандбалките, където армировката ще я задържи към рандбалките. А па ако има и тухлени стени в-у настилката #-o
sokolov.91 - майстор
Айде... Кой е@ал, а@ал - кака се омъжи.

П. С. Вътрешните стени ще са итонг 12см.
nikolov333 - майстор
Казах ти.. БЕТОНА Е СУПЕР!!!!! Глей ква супер плоча дръпнаха.. :-D Ама що не си снимал цената? :partyman:

https://hidrobeton.com/bg/produkti/spet ... ten-beton/
naster - майстор
Успех. Всичко ще е наред.
BLUEPUPIL - майстор
Прикачен файл:
W5.jpg

Това е армировка, която иска яко
трамбована основа.

За 400лв щяха да ти докарат 30 тона
скална маса, което е близо 20м3.

Тръбите са SN4, че дори и SN2. За под
армирана замазка или плоча трябва да
са SN8.
sokolov.91 - майстор
ср яну 13, 2021 10:52 amnikolov333 написа:
Казах ти.. БЕТОНА Е СУПЕР!!!!! Глей ква супер плоча дръпнаха.. :-D Ама що не си снимал цената? :partyman:

https://hidrobeton.com/bg/produkti/spet ... ten-beton/
Щото не я знам с точност. А и не ме интересува.
Миналия път шофьора на бетоновоза каза че тая марка бетон била към 100лв. А пък строителя вчера каза че добавката за водоплътност била десетина лв на кубик. Днеска са му сложили и против замръзване добавка. Нея не я знам колко пари е. Значи към 120лв на кубик ще дойде днешния бетон. Виж вече за транспорт и за помпата нямам никаква идея колко пари са.
Изляха близо 7 кубика в плочата. Единственото дето остана беше това в коритото на помпата - 0.3 / 0.4 от кубика.
panaira - специалист
Не си споделил, но мисля, че е важно...тавана плоча ли ще е или гредоред и какъв ще е покрива - керемиди, битум... За етажите, предполагам ще е на един етаж.
sokolov.91 - майстор
съб яну 16, 2021 3:30 ampanaira написа:
Не си споделил, но мисля, че е важно...тавана плоча ли ще е или гредоред и какъв ще е покрива - керемиди, битум... За етажите, предполагам ще е на един етаж.
Над тухлите трегер по цялата обиколка и плоча. Покрива керамични керемиди. На 1 етаж.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 21

Тема "Старчески дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: