Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mgdvn2 - напреднал
чет яну 14, 2021 1:37 pmnemetza написа:
Прав си колега благодаря ти за съветите ще пробвам да сменя инвертора с по мощен щом имам възможност защото генератора не мога да го върна а ако не стане ще го мисля. :-D
Ако изключиш запалката от кабелите(имитираш изгоряла запалка), и запалиш камината с сух спирт например, дали мощноста на инвертора ше е достатъчна. Предполагам че след стартиране на камината изписва грешката.
nemetza - помощник
Да след стартиране на камината като е захранена от генератора изписва грешката. А този метод не съм го пробвал не смея да се ровя из кабелите докато е още в гаранция , макар че запалката се води консуматив и мисля че не е включена в гаранцията. Засега си работи без проблем включена към мрежата. Днес ще мина да върна инвертора пък ще мисля за друг или UPS или инвертор с поне 600W изходяща мощност.
kalinvd1 - напреднал
Здравейте,имам пелетна камина burnit без водна риза с дисплея на Fumis Alfa UI.Та днес както си работеше изнеднъж все едно спря тока,обърнах се дисплея беше угаснал.Проверих захр.кабел-беше изправен,свалих задния капак гледайки двата светодиода на дънната платка светят(мигайки с висока честота) което значи че бушона е здрав и има захранване.Ако може да ме насочите с мнения,занимавам се с електроника от малък и се надянам!с!ваша помощ да оправим нещата.
gnt69 - майстор
съб яну 16, 2021 6:20 pmkalinvd1 написа:
Здравейте,имам пелетна камина burnit без водна риза с дисплея на Fumis Alfa UI.Та днес както си работеше изнеднъж все едно спря тока,обърнах се дисплея беше угаснал.Проверих захр.кабел-беше изправен,свалих задния капак гледайки двата светодиода на дънната платка светят(мигайки с висока честота) което значи че бушона е здрав и има захранване.Ако може да ме насочите с мнения,занимавам се с електроника от малък и се надянам!с!ваша помощ да оправим нещата.
Изключи тока от щепсела, запали една цигара и като я изпушиш включи щепсела. С думи прости рестартирай.
kalinvd1 - напреднал
Пробвах но нестава ,трябва да проверя кабела към дисплея да не е прекъснат но ще е по късно че сега съм на работа
pavlovip - напреднал
Здравейте, нормално ли е при зададени 60 градуса на водата, да достига до 56-57 градуса и да влиза на модулация без да достигне зададените? Камината е Алба 18.
silent - майстор
Не.....моята стига зададената температура и тогава влиза в модулация....камината е като твоята....ма кое е вярното кой знае....теб какво те притеснява....
Да.
Подкрепям Филма. Нормално е.
pavlovip - напреднал
нед яну 17, 2021 6:57 pmТрифон П.Трифонов написа:
Да.
Подкрепям Филма. Нормално е.
Ок. Благодаря за отговора.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: