Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shenti_bul - напреднал
Здравейте много моля за помощ ако въобще някой може да помогне. Взех от познат фурна Candy cl330 за вграждане комплект с котлони които сега няма как да инсталирам. Котлоните се връзват към ключове за управление от панела на фурната но при демонтажа са извадени всички клеми от куплунгите и сега едва ли някой ще разбере кое къде е. Ето и снимка на куплунгите и кабелите от котлоните.
Прикачен файл:
20210113_141132_HDR_(1).jpg

Прикачен файл

20210113_145712_(1).jpg

Прикачен файл

20210113_142617_(2).jpg

Прикачен файл

20210113_141100_(1)~2.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср яну 13, 2021 7:07 pmshenti_bul написа:
... ако въобще някой...
1. Може да се поиграе с този пъзел :-) Развържи кабелите и ги подреди по цвят и дължина... На ключовете личи ли си къде е имало нещо?
2. Специализиран сервизен техник :-)
moimoimoi - майстор
този който ги е откачил не е бил много умен :lol:
то по принцип кабелите от котлоните трябва да минават през букси и от там е трябвало да се разкачи.
по добре питай в форума на сетком.
инък ето това е схемата на ключа

според мен Р1 и Р2 е захранването фаза и нула, а Р3 е за сигналната лампа
а 1-2-3 са за трите нагревателя в котлона а 4 е общия край на нагревателите,провери на котлона дали изводите му са означени с 1-2-3-4 , ако да ,то вероятно съответстват на номерацията на ключа
5- за сигналната лампа

Прикачен файл

3057205.jpg
Последна промяна от moimoimoi на чет яну 14, 2021 7:49 pm, променено общо 2 пъти.
ky-kyy - майстор
За другия път да знаеш. Първо снимаш, ако трябва бележиш и тогава разкачаш
Щото, кога разкачиш, а после снимаш, файда йок :lol:
kozl - майстор
чет яну 14, 2021 7:42 pmmoimoimoi написа:

инък ето това е схемата на ключа

според мен Р1 и Р2 е захранването фаза и нула, а Р3 е за сигналната лампа
а 1-2-3 са за трите нагревателя в котлона а 4 е общия край на нагревателите,провери на котлона дали изводите му са означени с 1-2-3-4 , ако да ,то вероятно съответстват на номерацията на ключа
5- за сигналната лампа

Изображение
Според мен нагревателите нямат общ край.
нагревател R1 м-у 1-4
нагревател R2 м-у 2-3
нагревател R3 м-у 2-4
така:
комбинация №6 Rt6=R1+R2+R3
комбинация №5 Rt5=R2+R3
комбинация №4 Rt=R3
комбинация №3 Rt=R2
комбинация №2 Rt2=R2xR3/(R2+R3)
комбинация №1 Rt1=R1xR2xR3/(R1xR2+R2xR3+R3xR1)

само де не ми съответстват позициите на силата на греене, защото на комбинация №1 котлона ще е с най-голяма мощност.
И ако са обозначени изводите на котлона и се вържат по съвпадение следва проверка с мултицет в режим измерване на съпротивление м-у Р1 и Р2. Само трябва да се откачи захранващия проводник на Р1 или Р2, за да не се измерва нещо включено в паралел от другите котлони или фурната.

Тема "Помощ с ел. инсталация на керамичен плот и връзването му към фурната" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: