Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mcl - специалист
съб яну 16, 2021 7:06 pmТрифон П.Трифонов написа:
Бе, да питам и аз нещо, а?
Като нямам пелети, имам ли право да пиша, а?
Ако някой е против, та си купя някоя и друга торба, че да прикюфква по за час комина, смята ли се? Пък и ше пестя от газ де.
Само ако си купиш някой и друг тон пелети, иначе с тая газ не те виждам апък и ще те посърби. Да не кажа и някой кубик дръвца. :-D
съб яну 16, 2021 7:56 pmMcl написа:

Само ако си купиш някой и друг тон пелети, иначе с тая газ не те виждам апък и ще те посърби. Да не кажа и някой кубик дръвца. :-D
Бе аз нямам ко да споделя, ама вий пелети не харчите ли?
Фащам гората..........резачката де.
Mcl - специалист
За една седмица 120 кг пелети ,отоплявам 120 квадрата с 10 кв. камина. Най ниска температура -5 най висока +6. Камината не е чистена цяла седмица.
Прикачен файл:
Screenshot_2021-01-16-20-18-45-248_com.google.android.apps.photos.jpg
Прикачен файл:
Screenshot_2021-01-16-20-18-59-799_com.google.android.apps.photos.jpg
silent - майстор
За две седмици 150кг грубо....топля 65кв. ... 15 + 50 на два етажа без да имат допирни точки....с камина 15+3кв...чистя през ден....през седмицата работи на график. около 10 часа....уикенда по график около 18 часа.....тепературите са софийски -2 градуса.....за мен темата има смисъл като ориентир за хората които искат да минат на пелети или такива които искат да добият представа те колко горят.....по нова година топех всичко т.е около110кв....ми рахода беше по голям но в никакъв случай двоен....
Mcl - специалист
съб яну 16, 2021 8:41 pmsilent написа:
За две седмици 150кг грубо....топля 65кв. ... 15 + 50 на два етажа без да имат допирни точки....с камина 15+3кв...чистя през ден....през седмицата работи на график. около 10 часа....уикенда по график около 18 часа.....тепературите са софийски -2 градуса.....за мен темата има смисъл като ориентир за хората които искат да минат на пелети или такива които искат да добият представа те колко горят.....по нова година топех всичко т.е около110кв....ми рахода беше по голям но в никакъв случай двоен....
Съгласен съм с теб за темата, за това искам някои фантазии да се махнат за да не заблуждават хората. А имаш ли изолация? И каква температура поддържаш?
Димитър Димов - специалист
съб яну 16, 2021 8:45 pmMcl написа:
съб яну 16, 2021 8:41 pmsilent написа:
Съгласен съм с теб за темата, за това искам някои фантазии да се махнат за да не заблуждават хората. А имаш ли изолация? И каква температура поддържаш?
И къде живееш.Няма как да сравняваш апартамент в Сандански с къща насред полето.
Mcl - специалист
Ако питаш мен аз съм в къща и съм в Кюстендил. А колегата си нямам на идея.
Те не сравняват- просто споделят.
Макар да има очевидна разлика, в разход спрямо площ, спор липсва. При всеки условията са различни.
silent - майстор
Къща край София...дървена дограма навсякъде....не особено уплътняваща ......изолация 5см стиропор на стените... таван окачен следва 5см дърво 5см каменна вата 2см пдч...първия етаж има изолация 5см на това което е над земята т.е половината....тавана е плоча тераса на втория етаж...има окачен таван само стаята с камината.... За темп не мога да кажа точно...нямам термометър...камината рег.по вода....а ние с термо вентили...икономии не гоним.....всеки върти в Зависимост дали му е топло или студено...по субективна преценка коато печката работи е около 24гр в стаите...може би
Mcl - специалист
съб яну 16, 2021 9:30 pmsilent написа:
Къща край София...дървена дограма навсякъде....не особено уплътняваща ......изолация 5см стиропор на стените... таван окачен следва 5см дърво 5см каменна вата 2см пдч...първия етаж има изолация 5см на това което е над земята т.е половината....тавана е плоча тераса на втория етаж...има окачен таван само стаята с камината.... За темп не мога да кажа точно...нямам термометър...камината рег.по вода....а ние с термо вентили...икономии не гоним.....всеки върти в Зависимост дали му е топло или студено...по субективна преценка коато печката работи е около 24гр в стаите...може би
Браво много добър разход. :supz:

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: