Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Сега се загледах още веднъж в снимките, но не става много ясно какво точно е снимано и как е вързано. Ако държиш 60С в котела, а след буфера със смесител пращаш 41С към радиаторите, се извинявам за частта с ниската температура в източника.
peioch - помощник
С Грейко Бижу 16кW съм и искам да питам температури на коминните газове 110-120 градуса при Р 3 нормални ли са ? Горя иглолистни пелети .Благодаря за отговорите.
съб яну 16, 2021 10:09 ampeioch написа:
Да.
Антон С. - специалист
Ето това е отговор! Кратко, точно и ясно.

Не съм чистил ревизиите от 2 седмици и в момента, след като погори 12 часа на 2ра, ги докарва между 110-120. Ти питаш за 3та :wink:
Mcl - специалист
За една седмица 120 кг пелети ,отоплявам 120 квадрата с 10 кв. камина. Най ниска температура -5 най висока +6. Камината не е чистена цяла седмица.
Прикачен файл:
Screenshot_2021-01-16-20-18-45-248_com.google.android.apps.photos.jpg
Прикачен файл:
Screenshot_2021-01-16-20-18-59-799_com.google.android.apps.photos.jpg
съб яну 16, 2021 6:24 pmАнтон С. написа:
...:wink:
Стига си намигал, ами започвай да черпиш!
Честит имен ден! Живот със здраве да е!
filmatoplo - майстор
:wink: Не ви ли е срам -да не си почиствате камините.
нед яну 17, 2021 9:55 amfilmatoplo написа:
Филме, ако човекът е бил на ски, а благоверната с маникюр...Примерно де.
Перфектно се е справила Грейковица, според мен. Цяла седмица, без дори да е изхвърлян пепелникът, говори и за добри пелети.

Когато съм отсъствал за седмица, котелът ми е работил по график инак на третият ден ще задръсти с пепел горелката и като се върна пак студ. Така поне съм се прибирал на приемлива температура. Миналата година оставих лаптоп, включен в контролера и през програмата за мониторинг стартирах денонощие преди да се прибера.
Mcl - специалист
А срам няма ,важното е че се справя екстра каминнката. Ще взема да я чистя веднъж седмично ,то се вижда че може да се случи. С правилните настройки и качествени пелети.
bmahob - майстор
нед яну 17, 2021 11:25 amMcl написа:
А срам няма ,важното е че се справя екстра каминнката. Ще взема да я чистя веднъж седмично ,то се вижда че може да се случи. С правилните настройки и качествени пелети.
Аз като ви разправях, вий не, с добри настройки и пелети до 10 чувала ( в зависимост от пеплника) нема яд...

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: