Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
bmahob - майстор
Едната според мен е котела,без да изразявам мнение че не съм компетентен в темата, просто налучках :-D :-D :-D :-D
kalin72 - майстор
Хубаво де, айде без недомлъвки - кои и защо са тези греди?
нед яну 17, 2021 7:40 pmbmahob написа:
Едната според мен е котела,без да изразявам мнение че не съм компетентен в темата, просто налучках :-D :-D :-D :-D
Щом не "изразявам мнение", къф го чиниш тъдява? Марш в ъгъла, с намеците си!

По темата...

Калине, питаш за приятел- хубу.
Имаш самочувствието да консултираш, но защо чрез Форумът? Това говори за несигурност. Това не е присъщо за консултант. Имаш нужда от повече самочувствие.
Добре, забравям изречението за Консултанта. Значи просто питаш.
Първото е- бойлер (литри) спрямо колекторна площ.
Колко човека ще живеят там?!!! Тук се добави и сметка за необходимите литри.
До одеве гредите бяха само две.

Калине, останете си приятели или поне добри познати! Перфектна да я направиш, кусур ще ти намерят.
Приел съм орисията да съм лош. Дано е от полза някому!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед яну 17, 2021 8:01 pm, променено общо 1 път.
ky-kyy - майстор
Ей така....просто ми е леко любопитно....тоя приятел, толкова ли му е трудно да си направи една регистрация във форума, а и не само в този и да попита, кое-как-що- и за кви пари, та се налага играта счупен телефон...
kalin72 - майстор
Приятеля е на 70+ и без никакви интереси и познания за Интернет и как работи.
Консултант не значи всезнайко. Знам много неща, но и човек се учи докато е жив. Защо да не търся помощ оттук? Филма да не би да не търси помощ? Ганев и той няколко пъти е питал...Не виждам нищо срамно в това да знам, ама и да питам, ако не съм сигурен.

Бойлер 200 литра и 2 селективни колектора мисля са си ОК, за да имаш топла вода на корем за двама-трима души. Аз имам 300 литра с 3 колектора, и не се оплаквам.
Щом знаеш много неща- мятай го! Със сигурност ще научиш и още, но по трудният начин.
Бойлерът и колекторите не са ОК, но и аз разбрах, че знанието трябва да се цени. Не само като обем/площ, а и едната компонента. В друг случай не би имало значение.
Пожелавам ти успех!
kalin72 - майстор
Дай да видим защо бойлера и колекторите на са ОК.
Аз правя аналогия с моята система.
ky-kyy - майстор
Получава се, една леко комична ситуация, ако мога така дипломатично да се изразя. Ти ще консултираш, ама не ти са много ясни нещата, затова ще питаш, белким някой те светне в материята. После ще препредаваш, къде разбрал....
Ако се хващам като Трифката за думите -" Знам много неща", звучи като "Малко съм бременна" . Човек или знае и си разбира от работата, или не знае и неразбира. Много, малко, средно...няма такъв филм.
Тоя 70+, който няма ли синове, дъщери, племенници, внуци и не живее ли в Казанлък, та да се позаинтересуват кой извършва такива дейности? Няма ли близки познати, съседи?
Ся, без да се обиждаш, ама аз живея на 15 километра от Казанлък и без да се замислям много знам поне 20 фирми, които се занимават с това. Остави човека да си намери майстор и не се опитвай да сучеш.
Без обида, просто споделям, как изглежда отстрани :)
kalin72 - майстор
Айде гледайте си работата, да не кажа едно по-тежки думи :)
Аман от многознайковци.
Модератора, дет затри темата, айде, моля те, пак го направи.
ky-kyy - майстор
нед яну 17, 2021 8:22 pmkalin72 написа:
Айде гледайте си работата, да не кажа едно по-тежки думи :)
Аман от многознайковци.
Модератора, дет затри темата, айде, моля те, пак го направи.
Епа кажи ги, кво? През кукуту ми е....

Другия път, си направи нова регистрация и питай от нея. Поне няма да ти се подиграваме ;)

Тема "Сериозен майстор за направа на отоплителна инсталация около Казанлък?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: