нед яну 03, 2021 10:04 pmLazarGanev написа: Ами ако има изолация 10кВт са достатъчни, без изолация - 13кВт, ти си взел двойно, да има! И веднага у форума - що гори толкоз много, как да коригирам настройките?здр напълно сте прав, и аз се изхвърлих с една 25 кв нямам изолация ,и търся причината в радиаторите си , понеже ги купих големи и сега ги продавам за да оправя разхода и почти успях .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
seiko72
- специалист
2295 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"
seiko72
- специалист
вт яну 05, 2021 8:24 pmtanio_s написа: Здравейте колеги, искам да попитам - знаете ли коя е настройката за времето (или температурата) след което камината преминава от режим Модулация в режим Нормален? Камината е 25 киловатов Burnit модел 2015 Благодаряздр TP-05 T-43 това е параметъра но тук е от модулация към standby , иначе виж си хистерезиса на камината TP-04 Lh 24 тук е от модулация към нормален начин на работа.
tanio_s
- помощник
съб яну 09, 2021 10:10 amseiko72 написа:вт яну 05, 2021 8:24 pmtanio_s написа: Здравейте колеги, искам да попитам - знаете ли коя е настройката за времето (или температурата) след което камината преминава от режим Модулация в режим Нормален? Камината е 25 киловатов Burnit модел 2015 Благодаряздр TP-05 T-43 това е параметъра но тук е от модулация към standby , иначе виж си хистерезиса на камината TP-04 Lh 24 тук е от модулация към нормален начин на работа.
Да, настроих го, благодаря ви

Здравейте,
Как мога да направя камината да не влиза в модулация? Искам като задам температура в стаята 20 градуса да държи температура на водата както съм задал 58 градуса и като стигне 20 в стаята да се изключи. Сега работи известно време по-силно, след това лека по лека намалява и накрая поддържа 41 градуса на водата и така няколко часа докато стигне зададената температура в стаята, а това не искам да е така.
По статистика от 20 пада на 18 градуса за 4-5 часа, което говори, че къщата ми е с добра изолация. Въпроса е вдигането на градусите да не е чрез модулация, а с нормален режим.
Камина burnit, 2019 година, Fumis управление.
Как мога да направя камината да не влиза в модулация? Искам като задам температура в стаята 20 градуса да държи температура на водата както съм задал 58 градуса и като стигне 20 в стаята да се изключи. Сега работи известно време по-силно, след това лека по лека намалява и накрая поддържа 41 градуса на водата и така няколко часа докато стигне зададената температура в стаята, а това не искам да е така.
По статистика от 20 пада на 18 градуса за 4-5 часа, което говори, че къщата ми е с добра изолация. Въпроса е вдигането на градусите да не е чрез модулация, а с нормален режим.
пон яну 04, 2021 9:20 pmАндрей Добрев написа:Здравей,пон дек 02, 2019 3:12 pmgeorgiy2k написа: 79091187_2502385370033460_318145802620895232_n.jpgИзвинявай, дали имаш инсталационно те настройки на твоята камина?пон дек 02, 2019 2:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
Качи снимка на контролера!
Не нямам ги. Мога да ти извадя параметрите, но моята е 13-ка.
Аз си ги бутнах малко и сега е доста добре.
Пиши на лично ако искаш да извадя нещо от мойте.
seiko72
- специалист
пон яну 11, 2021 8:12 amigivanov1988 написа: Здравейте,напиши си настройките на лични съобщения.
вт яну 12, 2021 4:55 pmgeorgiy2k написа:Колеги имам стойностите на заводските настройки на 13 и 25 кв. Инструкция за инсталатори и сервизи но не мога да кача снимки прекалено голям бил файла. Ако на някой му трябват да пише ще му ги пратя на тел. Да споделя и аз малко информация може на някой да му е полезна. Моята я купих със запушени странични и челни дупки на горивата камера след възстановяване на заводските установих че когато са запушени гори много по добре и горивата камера почти няма отлагане камината я чистя на пет дни. Пелетите са Атлантикпон яну 04, 2021 9:20 pmАндрей Добрев написа:Здравей,пон дек 02, 2019 3:12 pmgeorgiy2k написа: 79091187_2502385370033460_318145802620895232_n.jpgИзвинявай, дали имаш инсталационно те настройки на твоята камина?
вт яну 12, 2021 4:55 pmgeorgiy2k написа:Благодаря!пон яну 04, 2021 9:20 pmАндрей Добрев написа:Здравей,пон дек 02, 2019 3:12 pmgeorgiy2k написа: 79091187_2502385370033460_318145802620895232_n.jpgИзвинявай, дали имаш инсталационно те настройки на твоята камина?
bu4o
- напреднал
Здравейте,
Имам Бърнит комфорт 25плюс 2016г.
Запушил съм страничните дупки на кошницата,но така и не успях,да оправя препълването в кошницата с пелети.
На 7-8 час кошницата е пълна с пепел около два пръста.Пелетите са от дробилка,но се бели кората и са чисти.
Почистването е на 30 минути за 20 секунди.Да пробвам ли с времето на шнека от 10 на 15 или,да не си правя експерименти.
Днес ще я почистя димогарните тръби,че съм горе долу на 2 тона.
Всеки съвет е добре дошъл.
Имам Бърнит комфорт 25плюс 2016г.
Запушил съм страничните дупки на кошницата,но така и не успях,да оправя препълването в кошницата с пелети.
На 7-8 час кошницата е пълна с пепел около два пръста.Пелетите са от дробилка,но се бели кората и са чисти.
Почистването е на 30 минути за 20 секунди.Да пробвам ли с времето на шнека от 10 на 15 или,да не си правя експерименти.
Днес ще я почистя димогарните тръби,че съм горе долу на 2 тона.
Всеки съвет е добре дошъл.
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература