• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Огнеупорни.
Master_Kenobi - V.I.P.
n_a написа:
Огнеупорни.
Просто онеупорни или някакъв по-различен материал?
Уж, четох цялата тема, ама нещо не разбрах... Тия печки са уникални поради конструкцията си или има и нещо в материалите? В началото се спомена нещо доста завоалирано за материала...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Дай определение за "уникален". Майтапя се бе!
Да, конструкцията им е изкл*чително важна. И да, материалът е важен - само огнеупори.
Горят бавно. Носят на много висока температура (калорично гориво). Акумулират топлината (свързано е и с бавното горене и с равномерното дълго отдаване).
emil_v r - майстор
И аз нищо не разбрах .
Те са уникални като принцип ,и конструкция , създадени са да се запали след обяд , и да издържи точно 1 ден .
Като им се сложи водна риза... стават двойно уникални , но СПОРЕД МЕН се променя идеята им , и става котле .
По- добре купи си чешко котле с биметална пластина ... то си е проектирано , пробвано хиляда пъти...

Аз съм на парно , не разбирам от печки , но с инженерният си акъл ми се струва , че ще сгрешат принципно.
Не знам.
Master_Kenobi - V.I.P.
n_a написа:
Дай определение за "уникален".
Веднага!
uniqe - единствен, единичен (по памет :-D )
:-D :-D :-D Майтапя се, бе!

Е, щом е просто огнеупор се успокоих, мерси! :) Рекох да не е нещо uniqe. :-D
----------

Нещо да споделя: Гледах едни "походни пицарии" на морето - метнати тук-там по градчетата. Пещите им по форма изглеждаха истински, а материалът им беше... итонг... :? И то не по-дебел от 12-15 см.
Като се замислих - има резон. С тая висока порьозност и огнеустойчивост... Ама ефекта на акумулиране ще е калпав със сигурност, ако се прави печка от това.
ronik - специалист
emil_v r написа:
И аз нищо не разбрах .
...
По- добре купи си чешко котле с биметална пластина ... то си е проектирано , пробвано хиляда пъти...
Тази пластина звучи интересно. Нещо повече за това котле? Например да се вземе нещо уникално от него, което да се добави към кахлените печки и да станат тройно уникални :) . Всъщност по-точно е да кажа - използване на най-доброто от различни видове отоплителни съоръжения в едно. Ако искате да направим отделна тема по този въпрос и да си развихрим фантазиите там? :lol:
emil_v r - майстор
Ти Роник си млад спамер , ела в тема " от зори до здрач " , там сме най- яките спамери , и там ще ти обясня за пластината .

Мн. е хитро и ефективно - регулира скоростта на горенето .
ronik - специалист
Е, нали по темата пиша, не съм спамер в класически вид :lol: . Ще дойда, но сега отивам да лепя плочки, че дядо Коледа не ми донесе нова баня, поне дядо Мраз да сколаса :lol:
gorgidanchev - специалист
Вгражда се малка водна риза за да не се губи ефекта.И топля всекидневната и бойлера.А после помпата исключва сама като падне на 40 градуса.ЕФЕКТА Е ЧЕ КАТО СЕ ПРИБЕРЕМ ВЕЧЕР ВСЕКИДНЕВНАТА ЗАТОПЛЯ ПЪРВО ИПОСЛЕ СПАЛНИТЕ . В ДВЕТЕ СПАЛНИ СУТРИНТА Е ТОПЛО.
ВСИЧКО ТОВА ЦЯЛА ЗИМА С 5 ДО 6 КУБИКА ДЪРВА
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16

Тема "кахлени печки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: