Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,от един месец се топлим с Грейко бижу дизайн 25kw.Инсталатора само дойде натисна копчето и толкова от него.Преди няколко дни го извиках да види има ли причина разхода да се вдигне двойно а в стаите да е студено.Дойде готов за кавга,започна от 10кладеница вода да ми вади и в крайна сметка вдигна водата от 60 на 65 градуса.... Затова ще помоля ако някой от Бургас има възможност да свърши работата на ,"инсталатора ми".Явно трябва да се барнат настройките .
filmatoplo - майстор
Хубаво да четат от Грейко и да си видят инсталаторите :lol: .Къде точно се намирате.
LazarGanev - "Велик майстор"
А защо си сигурна, че трябва да се барнат настройките?
1 Нормално е в студено време камината да гори повече.
2. Нормално е 25кВт камина да гори повече.
3. Нормално е да не топли при зададени 60*С. Задай 80*С, да видим няма ли да топли.
Освен това правете разлика между "инсталатор" и "сервиз". Защото една фирма дистрибутор е длъжна да сервизира всички съоръжения, закупени от нея, но не е задължително тя да ги инсталира. Така че инсталаторът може да си разбира как да я подвърже към тръбите и комина, но не е казано, че трябва да се прави на сервизен и да разбира от пуск и настройки, а пък от информацията, която ни е дадена не се разбира дали този инсталатор е оторизиран да пуска и настройва.
Наскоро имах подобно обаждане - "Можете ли да дойдете да ми проверите настройките, понеже мисля, че котелът ми гори много?" "А кой сте Вие - имена, адрес, от нас ли е купуван котела?" "Ами аз съм на 50км, донесоха ми го едни инсталатори, не знам откъде са го купували, нямам гаранционна карта, те ми го пуснаха и сега не могат да дойдат или пък не вдигат" "Нали знаете, че ако котелът не е купен от нас, не можем да пипаме нищо по него" "Ама Вие само ще ги погледнете, няма да пипате" "Искате да дойдем от 50км за да гледаме без да пипаме и да вземем 100лв? :shock: "
А в това време вероятно дистрибуторът нищо не знае за случая, предполага, че този котел още не е монтиран. Казах му на човека как да си издири дистрибутора, дори и да не знае кой е и повече не ме е търсил, не знам какво е станало
ср яну 20, 2021 10:23 amfilmatoplo написа:
Хубаво да четат от Грейко и да си видят инсталаторите :lol: .Къде точно се намирате.
Дано да четат! Или поне мейлите си да преглеждат ,вчера им писах .
В село на 20км.от Бургас сме.
filmatoplo - майстор
Аз съм сигурен ,че в случая всичко ще е точно документално-явно толкова си могат ,така си я карат .Бих я погледнал само да им докажа как трябва да се прави .Няма да седи на студено я.
ср яну 20, 2021 10:31 amLazarGanev написа:
А защо си сигурна, че трябва да се барнат настройките?
1 Нормално е в студено време камината да гори повече.
2. Нормално е 25кВт камина да гори повече.
3. Нормално е да не топли при зададени 60*С. Задай 80*С, да видим няма ли да топли.
Освен това правете разлика между "инсталатор" и "сервиз". Защото една фирма дистрибутор е длъжна да сервизира всички съоръжения, закупени от нея, но не е задължително тя да ги инсталира. Така че инсталаторът може да си разбира как да я подвърже към тръбите и комина, но не е казано, че трябва да се прави на сервизен и да разбира от пуск и настройки, а пък от информацията, която ни е дадена не се разбира дали този инсталатор е оторизиран да пуска и настройва.
Наскоро имах подобно обаждане - "Можете ли да дойдете да ми проверите настройките, понеже мисля, че котелът ми гори много?" "А кой сте Вие - имена, адрес, от нас ли е купуван котела?" "Ами аз съм на 50км, донесоха ми го едни инсталатори, не знам откъде са го купували, нямам гаранционна карта, те ми го пуснаха и сега не могат да дойдат или пък не вдигат" "Нали знаете, че ако котелът не е купен от нас, не можем да пипаме нищо по него" "Ама Вие само ще ги погледнете, няма да пипате" "Искате да дойдем от 50км за да гледаме без да пипаме и да вземем 100лв? :shock: "
А в това време вероятно дистрибуторът нищо не знае за случая, предполага, че този котел още не е монтиран. Казах му на човека как да си издири дистрибутора, дори и да не знае кой е и повече не ме е търсил, не знам какво е станало
Не съм сигурна затова се обадих да дойде да види настройките.Ясно ми е че в студено време ще вдигне разхода ама 4чувала за 24,ч.ми се виждат множко.Печката я купихме от дистрибутор на Грейко същият този човек дойде да я пусне.Отне му точно 15мин.пускането.Като дойде вторият път започна да ми се кара ,че камината ми била малка работила на пълна мощност(къщата е на два етажа 120кв.)радиаторите малки ,да изключа бойлера и т.н
filmatoplo - майстор
Кое село дали ми е на път
filmatoplo - майстор
Спешно - някой сменял ли е лагери на вентилатора на димни газове на камината .На този винтилатор шумят лагерите .Свалих го преди малко ,почистих всичко ,но са лагерите .Ако някой е сменял да даде идея. :)

Прикачен файл

140849214_3741527035915250_8913236399246816962_n.jpg
140849214_3741527035915250_8913236399246816962_n.jpg (28.63 KиБ) Видяна 1070 пъти

Прикачен файл

140347777_703417760334971_4537917390073595591_n.jpg
140347777_703417760334971_4537917390073595591_n.jpg (29.95 KиБ) Видяна 1073 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
ср яну 20, 2021 10:45 amMilenaX написа:
къщата е на два етажа 120кв.
Общо 120м2 или 2х120м2?
filmatoplo - майстор
:wink: По моя въпрос нещо :wink: .Ганевци са ми надеждата :prayer: .Разглобява ли се въобще туй капсоловано нещо .Перката се сваля с Лява резба .

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: