Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stoycho.dadao - специалист
здравейте.от известно време мисля над един проект.става въпрос за камина с водна риза която да гори с биодизел "отработено олио".трябва да работи на принципа на нафтова печка, но искам да изглежда като камина с голямо стъкло през което да се вижда огъня.всеки съвет ще ми бъде ценен.трябва ми приблизителна мощност-20кв.мерси
filmatoplo - майстор
Първо си заваряваш по проект или си купуваш такава - водна риза 20 киловата , после вкарваш тръбичка с дозатор която да капе запалимата течност вътре и палиш - колко ще гори ти ще кажеш след опита.
stoycho.dadao - специалист
никой от спецовете ли не е мислил по този въпрос.щом колата може да върви със старо олио не виждам причина и камината да гори добре.може да се топлим почти без пари.помислете :?
filmatoplo - майстор
Сам го казваш ,вземи нафтова горелка и гори с нея отработено олио- имй предвид че много ще гори на 10 киловата по 1 тон за сезон
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
stoycho.dadao написа:
никой от спецовете ли не е мислил по този въпрос.щом колата може да върви със старо олио не виждам причина и камината да гори добре.може да се топлим почти без пари.помислете :?
Мислено е! Айде и ти помисли. И почети!
1. Имаш ли горивото?
2. схващаш ли разликата в горелките за различните видове горива?
3. Как ще ти изглежда печката - със стъкло, художествена отливка, емайлирана, си е последна грижа.

Тема "отопление с биогориво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: