Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Борда ми показва с около 10% повече от реалното.
Дали е от напрежението, дали да викам сервиза или да си кютам?
В крайна сметка- колко са избягали от фактурата си, че аз ли?!!
pechkata - специалист
вт яну 19, 2021 9:52 ammorfei1 написа:
Печкони, миналата година и на мен не ми изгори повече от 3чувала на денонощие, ама този сезон последните няколко дена си прави 4-ка. Просто е по студено, поне при мен. Утре-вдругиден като се позатопли, нещата ще си дойдат както обикновено.

Няма как при 10C разлика да посгигаш един и същ разход, на една и съща къща, като подържаш една и съща температура, това е за сметка на разхода.

Ако правя нощни почивки като твоята, ще ми се наложи да спя с пижами и юрган от дебелите :-D , след което спестеното с почивката ще си го наваксам при -5 -10C. Да е нещо което продължава месец, два.... цял сезон да го мисля, ама за няколко дни малко по-висок разход не е болка за умиране, по-важното е комфорта.
В къщи със двете паузи не пада под 22 градуса при минус 5 на вън а при дъртите не пада под 24 градуса - стара къща троен зид... :-D
pechkata - специалист
вт яну 19, 2021 10:12 amstridata написа:
Мене пък на RB Star-а си ми показва що годе коректно разхода. Аз в ледените дни съм на 35кг./24ч.
Качи някоя снимка като нищо от сорта... :-D

Прикачен файл

ST830100.JPG
ST830100.JPG (96.89 KиБ) Видяна 1588 пъти

Прикачен файл

ST830099.JPG
ST830099.JPG (111.3 KиБ) Видяна 1588 пъти
pechkata - специалист
Морфи за тези глави какво ще кажеш... :?
Монтирах вече две... :-D

[Mod.Edit]: потребителят получи предупреждение за това мнение - Offtopic за пореден път в темата за разход на пелети

Прикачен файл

ST830101.JPG
ST830101.JPG (109.67 KиБ) Видяна 1529 пъти
morfei1 - специалист
ср яну 20, 2021 8:39 ampechkata написа:
Имам 6 на 1вия етаж, едната я счупих от презатягане с ключ по моя вина. Единствените които се прихващат с метална гайка, всичко друго е пластмаса в този ценови клас пък и по висок. Аз съм доволен от тях, въпреки че не са смарт. Подържат една и съща темп, границите не ги използвам. По добре да се управлява горелката по график, ако е нужно за да се избегне ограничаването или пълната липса на циркулация.

При задание да речем 24C термометрите в стаята показват 27C. За сравнение имам един Homematic все още без CT и работи по сходен начин, подържа приблизително същите температури.

На Херц винтили без преходници няма кво друго да сложиш освен Херц :-D .
pechkata - специалист
ср яну 20, 2021 6:46 pmmorfei1 написа:
Имам 6 на 1вия етаж, едната я счупих от презатягане с ключ по моя вина. Единствените които се прихващат с метална гайка, всичко друго е пластмаса в този ценови клас пък и по висок. Аз съм доволен от тях, въпреки че не са смарт. Подържат една и съща темп, границите не ги използвам. По добре да се управлява горелката по график, ако е нужно за да се избегне ограничаването или пълната липса на циркулация.

При задание да речем 24C термометрите в стаята показват 27C. За сравнение имам един Homematic все още без CT и работи по сходен начин, подържа приблизително същите температури.

В упътването пише да не се ползва ключ... :idea:
Искаш да кажеш че при задание 27С термометъра в стаята показва 24С - поне при мен така се получава... :?
И Херц си е Херц... :-D
Последна промяна от pechkata на ср яну 20, 2021 9:29 pm, променено общо 1 път.
Mcl - специалист
ср яну 20, 2021 8:55 pmpechkata написа:
ср яну 20, 2021 6:46 pmmorfei1 написа:

В упътването пише да не се пазва ключ... :idea:
Искаш да кажеш че при задание 27С термометъра в стаята показва 24С - поне при мен така се получава... :?
И Херц си е Херц... :-D
Все едно си си купил обикновенни глави. :-D Аз бих си взел като на морфи, ама нали ти си вся и всьо та добре си се преебал. :-D :-D :-D . Са си ги бии по главата тия боклуци.
pechkata - специалист
ср яну 20, 2021 9:16 pmMcl написа:

Все едно си си купил обикновенни глави. :-D Аз бих си взел като на морфи, ама нали ти си вся и всьо та добре си се преебал. :-D :-D :-D . Са си ги бии по главата тия боклуци.
И какви са на Морфи че не разбрах... :?
И на теб какво ти влиза в гъза че аз съм се преебал - парите са си мои не са твои... :-D
Или те хвана яд че нямаш такива... :supz:
morfei1 - специалист
ср яну 20, 2021 9:26 pmpechkata написа:
И какви са на Морфи че не разбрах... :?
На морфи са като на Трифонов - HomematicIP.
В интерес на истината бил съм и с механични глави на Херц преди електронните и не мога да кажа, че са еднакви от към водене на температура.

Що се отнася до температурата, имам предвид като задам 24C на главата, термометъра в другия край на стаята държи 26.5 - 27C. Доколкото съм се интересувал, всички работят така, дори и механичните, при тях реакцията е дори по-бавна. При главата е малко по-топло за да се докара зададеният градус в цялото помещение. Поне аз си го обяснявам.
pechkata - специалист
ср яну 20, 2021 9:57 pmmorfei1 написа:

На морфи са като на Трифонов - HomematicIP.
В интерес на истината бил съм и с механични глави на Херц преди електронните и не мога да кажа, че са еднакви от към водене на температура.
Две мнения по въпроса няма - нищо общо няма със механичните... :-D
Като я слушам тя отваря и затваря почти на всеки час като съм и задал Т-то ...
При мен разлика в Т-то се получава защото може би радиаторите са вързани долу-долу - но това не ми пречи... :partyman:

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: