Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет яну 21, 2021 7:54 amfilmatoplo написа:
човека е машинен инженер и не може го лъга с бабини девитини,точно се е занимавал с динама и вентилатори ,тоест шум от лагер му е познат
Е ти отепа рибата бе Филма - на краставичар си тръгнал краставици да продаваш, и то придирчив краставичар! Ами като много разбира - да си го поправя сам. Камината си е негова, не е в гаранция. Ти лагери не подменяш, ти подменяш възли и му гарантираш, че камината ще работи. Ама той бил чувал музиката на лагерите, само той я чувал :-D . Ами да избира - 1. или да си я слуша тайничко още поне 3 години; 2. или да му смениш вентилатора с нов, пък стария да си го ремонтира сам, щом е разбирач, 3. или да му го дай да си го ремонтира и после - каквото сабя покаже (може да шуми още повече). Иначе Филме влизаш в голям филм с неизвестен сценарий :cool:
filmatoplo - майстор
То е ясно ,че няма да се хвана да сменям лагери на това капсоловано нещо ,ако беше руски вентилатора става ,всьо ремонтна пригоднае .Вентилатор от Заска става на Уазка ,Зил,Камаз,Газ,Прахосмукачка Победа,а лагерите идват и на няколко вида самолети . :wink: Шега разбира се ,имам си едно на ум .
Kalfa10 - специалист
чет яну 21, 2021 12:00 pmfilmatoplo написа:
То е ясно ,че няма да се хвана да сменям лагери на това капсоловано нещо ,ако беше руски вентилатора става ,всьо ремонтна пригоднае .Вентилатор от Заска става на Уазка ,Зил,Камаз,Газ,Прахосмукачка Победа,а лагерите идват и на няколко вида самолети . :wink: Шега разбира се ,имам си едно на ум .
Така като го гледам... EBM немски, поне 500-600 лева😉... Абе нищо му няма, слагай си го обратно
Към 200лв е нов вентилатор. За стария поне 100лв ще му вземеш за 2 дни губене на време, бензин, лагери... И какво ще му спестиш? Старият дойде на цената на нов. Ами ако нещо се изпорти - кой поема риска?
Kalfa10 - специалист
чет яну 21, 2021 3:19 pmLazarGanev написа:
Към 200лв е нов вентилатор. За стария поне 100лв ще му вземеш за 2 дни губене на време, бензин, лагери... И какво ще му спестиш? Старият дойде на цената на нов. Ами ако нещо се изпорти - кой поема риска?
Ако е 200 бива...
filmatoplo - майстор
,Аз пък друго си мисля ,малко е гаранция 2 години ,от които реално се ползва 2 по 6 месеца .За да сме с претенции на най доброто -баце треба се дигне летвата на 3-5 .
Точно така! Даже ако клиентът докаже документално, че е бил в чужбина през зимата и не е ползвал камината, гаранцията да се удължава на 10 години! :cool:
На един преател така му удължили гаранцията на часовника - казал, че не го гледал, а се ориентирал по слънцето!
n.ganev - майстор
Бах Маа Му :shock:
Сега заради един вентилатор от 200 кинта ще вдигнат гаранцията и на колите Баси :shock:
Ще върна Пежака, че му изтече гаранцията по километри, а е още лизингов и с опция за връщане и Кеф :yawinkle:
Radoslaw - специалист
чет яну 21, 2021 3:34 pmKalfa10 написа:
чет яну 21, 2021 3:19 pmLazarGanev написа:
Ако е 200 бива...
Смяната на лагери,струва15-20 лв.Лошото е ,че малко хора,могат да го направят.Преди години ми изгоря,подобен вентилатор.Аз не можах,да го отворя,признавам си
Занесох го,на чознат,който ,цял живпт се занимава с това.И той не можа.В София,на Края на ул.Раковска има чоне 20 работилници,които се занимават ,също само с това.От всичките,се намери,само един,който,го разглоби,точно за 30 секунди.Птенавиване на статпр и ротор,по спомен 50 лв.Смяна на лагери,барабар с кафето и цигарите,30 минути.Само,че трябва да знаеш,как да го направиш.И да си го правил и преди това,разбира се.
n.ganev - майстор
Чудесно!
Да сметнем разходите за транспорт в София, загубеното време за много много неща, нервите, и много много други....
в такива случаи нека " потърпевшият " да изтърпи
Radoslaw, Преди години Ви бях потърсил за съдействие за доставка на няколко котела с мощности над 100 kW
Тогава Вие ми предложихте двойна цена на това, което е на пазара, и отново се вписвате в теми дето ....
Най Учтиво Ви Моля да не ни вземате за Килеши.
Ние сме и дистрибутори, но и инсталатори - Вие сте Търговец или само вносител - Не знам.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: