• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте. От доста време насам имам идеята да построя малка къщичка в един от дворовете ни на село.
За целта обаче не съм сигурен дали ще трявба да взема разрешително за строеж при положение, че къщата планирам да я направя върху бетонни пилоти ( pier and beam на англ.), с малка квадратура (около 30м2) и ниска (до 3.5/3.8м), тоест част от нея ще е етаж и половина.
Искам да я построя с дървена скара и помежду изолация, а от двете страни г.картон и отвън дъски.

Някакви препоръки как да действам преди да започна каквото и да е?
благодаря предварително. :)
hidrazin - майстор
пет яну 22, 2021 10:17 pmChubaka написа:
Някакви препоръки как да действам ..
Тръби, фитинги, смесители, мивки, задължително тоалетна чиния...
:partyman:
Руди - майстор
...не съм сигурен дали ще трявба да взема разрешително ...
Можеш да си сигурен, че ти трябва разрешително.
Останалото, както си го замислил, става.
То ясно за чаркалаците, но ме нтересува най-вече разрешителното. Дали ще трябва и да търся вариант за отходните води - да речем пречиствателна станация, за да одобрят проекта. Освен това сигурно и модел и скица ще ми трябва, колкото и да е малка постройката..
hidrazin - майстор
А случайно да си погледнал къде си пльоснал темата???
kr1100 - майстор
съб яну 23, 2021 5:00 pmChubaka написа:
То ясно за чаркалаците, но ме нтересува най-вече разрешителното.
Преди да стигнеш до разрешително ще трябват проекти - ще ти се завие свят и много мамата.
Съвсем друго е , ако има някаква къщурка , но вписана в ПУП -а или там в кметсвото - минаваш с ремот без тези "100" проекта образно казано, а си имаш и партиди за ток и вода. Ако ще си вадиш нови партиди , т.е. да ходиш по мъките забрави - , ако сега си младеж, докато ги съгласуваш и получиш одобрение ще си вече пенсионер и свързано с много пари. При ВиК и Енерго / не знам кое е при теб/ времето е спряло - т.е. всичко е бавно, супер бавно с години.
Последна промяна от kr1100 на нед яну 24, 2021 10:47 am, променено общо 1 път.
Virtex - майстор
съб яну 23, 2021 6:15 pmhidrazin написа:
Преместена е, да не се чуди някои.
съб яну 23, 2021 6:15 pmhidrazin написа:
Да, забелязах, даже помолих и съпорта да я преместят понеже не знаю как, но май не се случило
съб яну 23, 2021 6:17 pmkr1100 написа:
съб яну 23, 2021 5:00 pmChubaka написа:
То ясно за чаркалаците, но ме нтересува най-вече разрешителното.
Преди да стигнеш до разрешително щр трябват проекти - ще ти се завие свят и много мамата.
Съвсем друго е , ако има някаква къщурка , но вписана в ПУП -а или там в кметсвото - минаваш с ремот бе тези "100" проекта образно казано, а си имаш и партиди за ток и вода. Ако0ще си вадиш нови партиди , т.е. да ходиш по мъките с забрави - , ако сега си младеь, докато ги съгласуваш и получиш одобрение ще си вече пенсионер и сързано с много пари. При ВиК и Енерго / не знам кое е при теб/ времето е спряло - т.е. всичко е бавно, супер бавно с години.
Ясно, за жалост няма нищо.строено в този парцел. Ще отида в общината да разбера повече. Благодаря за реалния съвет :)
BLUEPUPIL - майстор
=== къщата планирам да я направя върху бетонни пилоти ===
=== Искам да я построя с дървена скара ===

Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
3.jpg
Прикачен файл: