Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
BanoTheWolf - специалист
masterval написа:
портокал
Какво значи този бояджийски термин :?:
masterval - майстор
Когато се нанася нов материал (фина шпакловка или латекс) върху силно пиеща основа (хидроскопична или хигроскопична, както ви се хареса) водата се усвоява прекалено бързо и на повърхността остава твърдото вещество, наподобяващо след изсъхване шагренова кожа или кората на портокал.
BanoTheWolf - специалист
Значи това са шуплички :?
Горе долу схванах. Благодаря!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не са шуплички! Научи български! В шуплата има въздух.
solo5 - майстор
вчера прочетох указанието на Боро Грунд в един магазин
и там пише да не се използва при гипсови шпакловки и т.н.
при гипсови шпакловки се използвал Боро Грунд 20 (каквото и да означава това) :roll:
EDI - майстор
В една стара майсторска руска книжка четох, че гипсова шпакловка трябва да съхне от 6 до 8 СЕДМИЦИ.При тези строителни темпове в България това е лукс /неоправдан /, но все пак поне месец си мисля, че трябва да съхне.И за всичко според мен е виновна влагата независимо от грунд, боя и начин на боядисване.
BanoTheWolf - специалист
n_a написа:
Добре де не се карай. Затова съм сложил емотикон в моя коментар ;)
А иначе аз бях с Боро Грунд 20, но определено явно трябва да съхне шпакловката и да се грундира с по-разреден грунд -> точно обратното на това, което аз направих :)
masterval - майстор
n_a написа:
Спаму мамата, направо. В "язвечките", между др., също има въздух, квото и да значи това.

EDI, много си прав, за вс. е виновна влагата!
А още повече липсата на мезе! Поради което гипсът съхне 2 месеца :-D :-D :-D
Колеги,

всички проблеми с отлющване на боята на Хемелекон ли го имате?
онзиден боядисах спалнята със някаква сатенена боя и докато минавам с валячето виждам как боята се отлепва и остава на валяка!
като поизсъхна някъде се е надигнала леко а накъде се е напукала направо!
минах предния ден с грунд ДЕКО!
възможно ли е да е от студа или влагата?!
BanoTheWolf - специалист
xpyc написа:
възможно ли е да е от студа или влагата?!
Възможно е. Трябва да е сухо всичко - стени,шпакловка. А за грунда нз - май е хубаво да е от една марка всичко поне така съм чел и така са писали колегите тук от форума :)

Тема "Проблем с язвечки при латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: