Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
ти с 21кв или 15кв си? Пробвай да намалиш вентилатора при разпалване направи го от 2650об на 2350об при начално горене го свали на 2000об.
Извади и буксата на захранването за малко и пробвай :?
Stan77 - помощник
Сега стана интересно. Дали ще е удобно утре да ти звънна за помощ. За сега върви почистих запалката вътре доколкото можах и сега работи. Но си мисля че ще трябва да се барнат настройките малко.
bmahob - майстор
в понеделник по някое време по добре.... тия запалки са корави не се предават толкова лесно все пак не действат с контакт с пелетите :-D
Stan77 - помощник
Ок. Понеделник дай телефон да ти звънна
Здравейте колеги! И аз имам проблем с това запалване някой път си пали,но от време на време ми прави много проблеми с тази аларна номер 5 No Lightening!Отварям чиста кошницата и така се е случвало до 5,6 пъти неще да стартира,пипам пелетите в кошницата след като даде алармата а те студени,друг път топли ту така ту така вече незнам какво да я правя омръзна ми а уж толкова ги хвалеха,и съм много разочарован от тази камина!Има ли някакво решение на проблема или поне да се знае какъв е!!!????? :evil:
bmahob - майстор
нед яну 24, 2021 2:23 amDarin Borisov написа:
Здравейте колеги! И аз имам проблем с това запалване някой път си пали,но от време на време ми прави много проблеми с тази аларна номер 5 No Lightening!Отварям чиста кошницата и така се е случвало до 5,6 пъти неще да стартира,пипам пелетите в кошницата след като даде алармата а те студени,друг път топли ту така ту така вече незнам какво да я правя омръзна ми а уж толкова ги хвалеха,и съм много разочарован от тази камина!Има ли някакво решение на проблема или поне да се знае какъв е!!!????? :evil:
С каква камина си 15/21 настройките заводски ли са пипал ли си...
нед яну 24, 2021 9:14 ambmahob написа:
нед яну 24, 2021 2:23 amDarin Borisov написа:
С каква камина си 15/21 настройките заводски ли са пипал ли си...
С комо 21кв. Съм!Настройките са тези, които са ми ги вкарали като идваха да я пускат за гаранцията!Попринцип втори сезон се отоплявам с нея и още от самото инсталиране и пускане някъде след 2,3 седмици започна от време на време да се появява тази аларма и е много неприятно особенно нощем!И така карам до вчера,когато отказа напълно!С малка горелчица разпалвам и си работи,но до следващото гаснене!което не е ок!И другото което ми направи впечатление е че запалката лееееко се разминава с отвора в кошницата,и е на 5мм разстояние от нея!Вътре има за реглаж,това не е проблем ще го регулирам трябва ли???
bmahob - майстор
Сегажсе сетих че в сръбския форум един пишеше че му се мурда назад заплаката и я беше фиксирал с планка. Мръдния макс напред и виж да я фиксираш да не мърда. Някъде назад бях дал линк къмнтемата как я е направил форума е elitmadzo e нещооо пусни в търсачката в наща тема Алфа плам 21
http://www.elitemadzone.org/t469621-171 ... -za-etazno
нед яну 24, 2021 2:37 pmbmahob написа:
Сегажсе сетих че в сръбския форум един пишеше че му се мурда назад заплаката и я беше фиксирал с планка. Мръдния макс напред и виж да я фиксираш да не мърда. Някъде назад бях дал линк къмнтемата как я е направил форума е elitmadzo e нещооо пусни в търсачката в наща тема Алфа плам 21
http://www.elitemadzone.org/t469621-171 ... -za-etazno

Да чел съм го и друг път с това разхлабване на запалката!При мен такъв проблем няма!Оправих я днес със 60лв за нова запалка,смених малко регулирах разстоянието и сега пали много по бързо пт преди,дано и занапред да няма проблеми!Ако трябваше да чакам по гаранция сигурно трябваше да мръзна няколко дни,така че действах сам с малко дете съм важно е че се оправи!

Тема "Запалка за алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: