• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
cvetomir_77 - специалист
Колебая се кой от тези двата да си купя:
Bosch PBS 75 A (0 603 2A1 000) - 94,95 €

или

PARKSIDE® PBSD 900 A1 - 39,99 €

PARKSIDE има регулиране на оборотите, а за Бош нямам представа има или няма тази функция. Ще се радвам, ако някой даде мнение и съвет за по-лесния ми избор.

П.П. Току що прочетох, че Бош няма реглаж на оборотите, а дали имам нужда изобщо от тази функция?

Изображение

Изображение
BLUEPUPIL - майстор
По-добре стационарен:

Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
5.jpg
5.jpg (66.99 KиБ) Видяна 3112 пъти
cvetomir_77 - специалист
пон яну 25, 2021 3:08 pmEDI написа:
Боша си вземи.
То и аз клоня към Бош-а, ама много ме блазнеше разликата в цената :-D
mitko64 - майстор
Най- важно, според мене, е да има резервни части, конкретно задвижващите(задното) колело. При по интензивно ползване гумата се износва и шкурката почва да боксува. Имам Sparky 876 и циклих с него едно дъбово стълбище. За 52 стъпала и 6 площадки задвижващата ролка замина, та добре че имаше резервни части всякакви и купих от Ташев три, да имам резерви.Друго което не е зле е да може да се монтира шлайфът по гръб, като стационарен. Моят не може, та му стягам ръкохватката на менгемето. От тези лидълските, от малките 600W, братчедът на два износи ролките, ама си изцикли дюшемето. Върна ги и двата.
Lutchezar - майстор
Долната снимка е на 600w модела, актуалният голям е Parkside PBS 900 C3, а вариантът 900 A1 трябва да е безумно стар.

PS, Корегирам се, има 900 W в малкия корпус, разликата е в дръжката на снимките и лентата...
Chefo77 - майстор
Лентовият шлайф е машина, която успешно се използва и в ръцете ти, и обърнат с гърба надолу, сложен (закрепен) върху маса. Сега сещаш ли се кой от двата е по-подходящ? :wink:
Реглаж нямам и идея за какво може да се използва...
schuldiner - майстор
вт яну 26, 2021 11:18 pmChefo77 написа:
Лентовият шлайф е машина, която успешно се използва и в ръцете ти, и обърнат с гърба надолу, сложен (закрепен) върху маса. Сега сещаш ли се кой от двата е по-подходящ? :wink:
Като загледах, парксайдът бая дупки има по корпуса, бошът хич.
За малки детайли е просто безумие ръчен шлайф - машината скрива какво работиш. Обратното също, 4 м дъска не те съветвам да я прекарваш през обърнат лентов...
Регулирането е за да можеш с кеф да пуснеш на мах, друга полза няма.
Chefo77 - майстор
Аз си мисля, че леко не си видял - Бошът има два отвора, които освен че са отвори, имат вътре в тях метална тръбичка с нарез, по спомен за 6 мм винт. Последното, разбира се, не се вижда на снимката.
Парксайдът има точно нула отвори за захващане.
Иначе аз не успях да намеря приложение на този шлайф, купих си точно такъв Бош и го продадох малко след това.
cvetomir_77 - специалист
ср яну 27, 2021 12:00 amschuldiner написа:
вт яну 26, 2021 11:18 pmChefo77 написа:
Като загледах, парксайдът бая дупки има по корпуса, бошът хич.
За малки детайли е просто безумие ръчен шлайф - машината скрива какво работиш. Обратното също, 4 м дъска не те съветвам да я прекарваш през обърнат лентов...
Регулирането е за да можеш с кеф да пуснеш на мах, друга полза няма.

Само че, ако искам тези допълните принадлежности и куфара ще трябва да платя около 30 Евро отгоре. Т.е. 126 Евро струва с тях и 95 Евро без тях!
Благодаря на всички за мненията. Решено е вече, че ще е Бош. Въпрос на време е да го поръчам.
  • 1
  • 2

Тема "Избор на лентов шлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: