Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mcl - специалист
Прикачен файл:
Screenshot_2021-01-25-19-09-22-930_com.miui.gallery.jpg
пон яну 25, 2021 5:20 pmmitkomaca написа:
пон яну 25, 2021 2:12 pmMcl написа:
В Кюстендил писал съм уточнение върни няколко страници назад и ще разбереш. Няма смисъл само да спамим.
В Кюстендил днес сигурно е ударило 10 градуса а при мен сняг вале до преди половин час, няма как да се сравнява разход с разход, той и лелин ми в Кюстендил кара зимата със 5-6 кубика дърва, комшията със изолация и дограма при студено време за 100 квадрата харчи 2-3 чувала на ден и към 4 тона и половина на зима щот тука почваме да палиме още от Октомври та караме по-някога и до Май месец а при вас тогава почват черешите да берат, стани ми комшия и друга песен ще запееш, да нямам 2-3 хилки за дограма и изолация ама несе оплаквам, че много ми харчи, нали все пак темата е за разход на пелети а не за дограми и изолации все пак
Да днес даже 11° стигна щом и фотоволтаика направи 120kw. Ами аз по напред съм описал точно за това, да няма объркване. И съм сметнал даже средно дневно колко ми излиза до момента. Защото и аз като се чудех за отоплението какво да е ,четех всякакви небивалици които залъгват. А истината не е там, за това гледам да дам коректна информация, а не като печкич да обърквам само с тия графики.
Прикачен файл:
Screenshot_2021-01-25-19-09-22-930_com.miui.gallery.jpg
Ето това е от днес ,слънчев и приятен ден термостата е настроен на 22 ° през деня защото няма никой. И камината не е работила.
Последна промяна от Mcl на пон яну 25, 2021 7:15 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
пон яну 25, 2021 7:05 pmMcl написа:

Да днес даже 11° стигна щом и фотоволтаика направи 120kw.
?!
може ли по-подробно?
120 киловата си е сериозна мощност:-)
Mcl - специалист
пон яну 25, 2021 7:09 pmшоп написа:

Да днес даже 11° стигна щом и фотоволтаика направи 120kw.
?!
може ли по-подробно?
120 киловата си е сериозна мощност:-)
Това е за друга тема, става въпрос за електроенергия.
LazarGanev - "Велик майстор"
Шопа иска да препоръча да се изразяваме правилно, за да се разбираме по-лесно - мощността се мери в кВт, а енергията в кВтч :wink:
Mcl - специалист
пон яну 25, 2021 7:18 pmLazarGanev написа:
Шопа иска да препоръча да се изразяваме правилно, за да се разбираме по-лесно - мощността се мери в кВт, а енергията в кВтч :wink:
Да моя грешка изпуснал съм една буква, посипвам си главата с пепел. :lol: :axe:
пон яну 25, 2021 7:21 pmMcl написа:
пон яну 25, 2021 7:18 pmLazarGanev написа:
Да моя грешка изпуснал съм една буква, посипвам си главата с пепел. :lol: :axe:
Шопа е пунктуален, но справедлив.

Понякога граничи с дребнавост, тая пуста пунктуалност.
pechkata - специалист
Защото и аз като се чудех за отоплението какво да е ,четех всякакви небивалици които залъгват. А истината не е там, за това гледам да дам коректна информация, а не като печкич да обърквам само с тия графики.
И кое му е объркващото че при минус 10 градуса горя по 30/40 кг. пелети на 24 часа...
Аре стига сте се правели на чапа със два зъба... :shock: :? :-D

По голяма част хората горят около 2/3 чувала - това че по вашия край е по топло не е база за сравнение... :idea:
Mcl - специалист
пон яну 25, 2021 7:52 pmpechkata написа:
Защото и аз като се чудех за отоплението какво да е ,четех всякакви небивалици които залъгват. А истината не е там, за това гледам да дам коректна информация, а не като печкич да обърквам само с тия графики.
И кое му е объркващото че при минус 10 градуса горя по 30/40 кг. пелети на 24 часа...
Аре стига сте се правели на чапа със два зъба... :shock: :? :-D

По голяма част хората горят около 2/3 чувала - това че по вашия край е по топло не е база за сравнение... :idea:
Става въпрос за графиките печкич не за друго. Объркват ,а колко харчиш е друга бира. Не си мисли че, се заяждам с теб дори не ми е минало през акъла. Който ми и липсва де. :-D
pechkata - специалист
Е какво им има на графиките... :?

Прикачен файл

изтеглен файл (26).png
изтеглен файл (26).png (24.21 KиБ) Видяна 1370 пъти
Mcl - специалист
пон яну 25, 2021 8:06 pmpechkata написа:
Е какво им има на графиките... :?
Това сега реалния разход ли ти е?

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: