• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pitankata00 - специалист
Здравейте, от 6- години имам автоматична гаражна врата тип ролетна щора. Дистанционното има 2 копчета едното не функционира другото е и за двете посоки. Когато срещне препятствие врата сама спира. Така е в крайно горно и крайно долно положение, което вероятно значи, че няма краен изключвател а е на някакъв принцип на съпротивление или нещо такова. От вчера обаче започна да прави проблем когато се спуска и опре земята не спира и чак нагърчва вратата. Спира след 2-3 секунди. Същото е и положението при отваряне когато стигне най-горно положение не спира както беше до сега веднага а се чува странен шум прещракване и спира след 2-3 секунди. Къде да търся проблема в мотора ли ?
Andri01 - майстор
Вратата спира при превишаване стойността на тока в ел. двигателя. Настройка,която се прави от монтиращата фирма.
pitankata00 - специалист
вт яну 26, 2021 4:51 pmAndri01 написа:
Вратата спира при превишаване стойността на тока в ел. двигателя. Настройка,която се прави от монтиращата фирма.
Тоест трябва да отворя кутията и да видя двигателя.
ky-kyy - майстор
вт яну 26, 2021 6:54 pmpitankata00 написа:

Тоест трябва да отворя кутията и да видя двигателя.
Тоест, трябва да викнеш майстор от фирмата, която я е монтирала :)

ПП Проблем гаражна врата, в раздел Кухня. Красота :lol:
ZEDYCUS - майстор
Тъкмо щях да питам тая кухня да не е промишлена в някое хале с таз врата. :rolleyes:
Иначе по принцип си има краен изключвател в самия двигател, па може да се е потрошил нещо.
radius - майстор
Човека може да си пуска скарата в гаража ;)
krasi92 - майстор
По скоро паркира в кухнята. :lol: :lol: :lol:
Andri01 - майстор
Не става въпрос за крайни изключватели. Ако вратата притисне нещо с определена сила/ респективно ток в двигателя /,то тя се отворя на горе или спира. С отваряне на кутията ,проблема няма да се реши. Най-малкото се иска фирмена инструкция за настройките.
ZEDYCUS - майстор
Ако е така както казваш само по ток без крайни изключватели, при всяко затваряне и затваряне, има ли съпротивление в крайно положение вратата ще се отваря или затваря постоянно. Тая настройка е само в средно положение натисне ли нещо да се връща, за крайните положение си има едни червяци пластмасови за настройка на изключвателите. Едно време съм помагал само за физическия монтаж на компонентите на такива врати, имаше си елтехник за двигателя и платките с дистанционно, та така мисля ми беше обеснявал принципа. Но е възможно за различни системи настройките да са други. :partyman:
bycec - специалист
Няма описание на модела на ролетната врата, но аз залагам на управление с крайни изключватели.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем гаражна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: