• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
искам да попитам доколко е удачно поставянето на сифон в килера. Работата е там, че ще поставим пералнята и бойлера в килера и реших, че няма да е лошо да има сифон в случай, че бойлера трябва да се източи или при проблем с пералнята(случвало се е да не иска да изхвърли водата, и се е налагало да махнем филтъра и да източим оттам). Но при условие, че сифона ще се ползва изключително рядко, не знам дали няма да се запушва често, както и откъм хидроизолационна гледна точка.
kozl - майстор
От що да се запушва :? Ко праите в килера?
А наклон към сифона има ли :?
В така нареченото сухо помещение, най-подходящо ми се струва сифон с клапа против миризми, защото на водния затвор му пресъхва водата и става въздушен отвор.
nautilus33 - майстор
Ми к'во да прайм, нищо, ама нали няма да се оттича вода през него постоянно, та знам ли? Иначе наклон има. През килера минава тръбата от банята и мисля да я изкопая, резна на едно място където да сложа един Ф50 У-образ, да си свържа обратно тръбата от банята и към 45градусовото отклонение да вържа сифона в килера. предполагам няма да е проблем. За друг вариант не се сещам, но мисля и че този е добър. Само трябва да взема сифон с долно оттичане, че ще ми е по лесно май. Направо към У-образа го вързвам и готово.
jekasus - майстор
Място за пералня е на по-ниско ниво, бойлера ще е отгоре.
nautilus33 написа:
и готово.
пода под пералня да е равен, другата част де под наклон или праг на врата, иначе няма смисъл от сифона, също съм за сифон със клапа.

Прикачен файл

IMG_20210108_162937.jpg
IMG_20210108_162937.jpg (23.42 KиБ) Видяна 1044 пъти
l0v - специалист
И си заусти и една РЕХ тръба в канала като горната им част да излиза малко по ниско където вероятно ще ти се падне предпазния клапан на бойлера. Така си прецени че като го сложиш да можеш да я огънеш и наденеш на изпускателя. Щото при загряване там задължително прокапва.
nautilus33 - майстор
Да, бойлера ще е точно над пералнята, макар че може и да не е много удачно, но няма къде другаде. За предпазния клапан на бойлера, някъде из форума имаше снимки как беше направена с шлаух и заустен към тръба Ф32 май. Мисля и аз така и да заустя в тръбата за мръсна вода на пералнята.
Относно клапата- тези по-долу универсални ли са, защото се ъсмнявам да намеря сифон с такава и долно оттичане по местните магазини. И най-вероятно ще трябва да се монтира отделно, ако намеря клапа. Ако не, ще се поръчва явно.
l0v - специалист
Ф32 е много голяма тръба за предпазния клапан, а става и изключително грозно. Слагаш от тази бялата за парно Ф16. Замазваш я в стената. Тя е напълно достатъчна. Оставяш я малко по дълга и като сложиш бойлера си я огъваш и подрязваш колкото си трябва.
nautilus33 - майстор
Може би не съм се изразил правилно. Имах предвид, ще с подходящ размер шлаух, ще свържа предпазния клапан и извода за мръсната вода от пералната. Иначе трябва да пускам друга тръба и да я връзвам към канала, ако правилно съм разбрал.
l0v - специалист
К'ва друга тръба бе морски. Нали ще имаш пералня там и извод за мръсната вода. В место коляно дето ще го изкараш от стената на нея слагаш едно Y и в едното вкарваш меката тръба с подходящ маншон и го замазваш. Другото си остава за пералнята. А тръбата си я гъни по стената и си я закарай на където искаш. Горния край го изкарваш около педя нивото на клапана. Края му после си го гънеш да застане под чучура на клапана под напрежение че да опира в него и толкова. К'во сложно та не разбра
  • 1
  • 2

Тема "Сифон в килера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: