Всичко за дърводелството
lz1wvm - специалист
Здравейте не разбирам много от дърводелство но може ли все пак да се направи нещо по реставрацията на тази кутия.
Поздрави

Прикачен файл

IMGP1349.JPG
IMGP1349.JPG (183.69 KиБ) Видяна 3403 пъти

Прикачен файл

IMGP1348.JPG
IMGP1348.JPG (248.43 KиБ) Видяна 3403 пъти
yakinceto - специалист
Ха , това е много интересно старо радио имам приятели които ги събират, реставрират и слагат вътре едно ново радио.Става интересно :-D :-D
Takezo Sensey - модератор
Леко шлайфане .
Байц орех.

Лак :
1-ва ръка леко разреден
После поне още 3 .Като чакаш много хубаво да изсъхне.
След 3 та ръка има уникален гланц и блясък. :wink:
lz1wvm - специалист
Не знам дали се вижда на снимката но първия слой от фурнира на някой места липсва а някъде е подпухнал(стояло е отвън на дъжда).Това може ли да се оправи за да не се забелязва след реставрацията.
Поздрави

Прикачен файл

IMGP1355.JPG
IMGP1355.JPG (241.86 KиБ) Видяна 3366 пъти

Прикачен файл

IMGP1356.JPG
IMGP1356.JPG (230.86 KиБ) Видяна 3366 пъти

Прикачен файл

IMGP1357.JPG
IMGP1357.JPG (237.9 KиБ) Видяна 3366 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
По принцип на антикварните неща не им пречи да си изглеждат стари. След почистване, леко фино шкурене и нов лак. Байц може да слагаш само ако смъкнеш всичкия стар лак.
Там където липсва фурнир - обелваш остатъците, зашкурваш и лепиш нов фурнир. Някъде имаше много добре и подробно обяснено как се лепи и как се обработват ръбовете.
lz1wvm - специалист
Благодаря за отговорите явно ще ми е трудно с лепенето на фурнир.Ако обеля подпухналия фурнир,изтъркам лака и на местата където се прекъсва най-горния фурнир го шлайфам на равно с по долния.Сед това да го байцвам и лакирам дали ще изглежда грозно.
Поздрави
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Вероятно няма да изглежда грозно.
LZ - специалист
Според мен е най-добре ако можеш да свалиш фурнира на целия повреден панел. Така по-лесно ще залепиш нов фурнир на целия панел
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
LZ написа:
Според мен е най-добре ако можеш да свалиш фурнира на целия повреден панел. Така по-лесно ще залепиш нов фурнир на целия панел
Ако не свали целия фурнир на плоскостта, няма как да залепи нов.
Това не са разсъждения. Това е практика.
И книжки.

Тема "реставриране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: