Да , по пътя на логиката и аз така го разбирам . Цял ден го мисля , ама това ще да е . Сега понеже не знам дали реално е занулен става ли както го мисля - от корпуса на бойлера мост до нулата на трижилния ?
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bmwww
- специалист
53 мнения в "Странен проблем с бойлера-прегрява"
bmwww
- специалист
чет яну 28, 2021 8:41 pmMamaMy написа: НЕ ПИПАЙ НИЩО!!!И кое е направено както трябва ? Нито знам занулен ли е бойлера нито нищо . Баш като ключ за лампа си е вързан - нулата е за лампата в ключа , другите 2 Господ знае откъде са ако едната(зануляването) изобщо я има . Нямам ДТЗ .
Всичко е направено както трябва.
Не вярвай на разни всезнайковци по форумите защото са по боси по токовете и от теб!![]()
iliya_i
- майстор
чет яну 28, 2021 8:45 pmbmwww написа:Ами направи си пробна лампа (ако знаеш какво е това) и провери. Нямаш лев и тридесет сттотинки ли?чет яну 28, 2021 8:41 pmMamaMy написа: НЕ ПИПАЙ НИЩО!!!И кое е направено както трябва ? Нито знам занулен ли е бойлера нито нищо . Баш като ключ за лампа си е вързан - нулата е за лампата в ключа , другите 2 Господ знае откъде са ако едната(зануляването) изобщо я има . Нямам ДТЗ .
Всичко е направено както трябва.
Не вярвай на разни всезнайковци по форумите защото са по боси по токовете и от теб!![]()
И фазата на бойлера я премести да минава през терморегулатора.
kozl
- майстор
чет яну 28, 2021 8:41 pmbmwww написа: Да , по пътя на логиката и аз така го разбирам . Цял ден го мисля , ама това ще да е . Сега понеже не знам дали реално е занулен става ли както го мисля - от корпуса на бойлера мост до нулата на трижилния ?Аве то стаа, но ти от къде знаеш кое от двете е нулата и кое защитния проводник

За фазата по светналия фазоуказател, ама другите 2 проводника как ги разбираш кое нула, кое защитен или там квото е?
Па никъде не прочетох инсталацията как е правена с 2 или 3 проводника. В ап.табло колко проводника са по кръговете - 2 или 3?
Такова изпълнение кабела от бойлера да се изведе до РК, а не до бойлерното табло, аз не съм срещал, но електрически нищо не му пречи, ако връзките са добре направени. Проблема е, че РК вероятно е шпаклована и скрита и няма достъп за ревизия.
И ако инсталацията ти е с 2 проводника то в РК два от трите проводника от кабела за бойлера най-вероятно са свързани заедно към нулата и двата са нули.
Ако инсталацията е 3 проводна и има ДТЗ, то като свържеш двата проводника, които не са фаза, най-вероятно ДТЗ то ще изключи.
Ако инсталацията е 3 проводна и няма ДТЗ - ЛЕЛЕ свърши ми бопа и не моа гадая ко щъ стане

kozl
- майстор
ср яну 27, 2021 6:42 pmmoimoimoi написа: според мен се е случило следното:Наложи се да изчета от - до по темата
преди да почнеш каквато и да е интервенция по батерията или клапана бойлера е бил пълен с вода,но пластмасовата тръба за топла вода вътре в бойлера се е счупила или спукала,но въпреки това бойлера си остава пълен догоре с вода.ти си взел да го източваш и при здрав бойлер при спряна студена вода от бойлера може да изтече 1-2 литра най много.но ако тръбата за топла вода е спукана посредата то ще изтекат 40литра примерно,зависи от мястото на спукване.след като си сменил батерията и клапана си почнал да го пълниш обаче вече неможеш да го напълниш догоре а само до мястото на спукване на тръбата за топла вода и останалото от обема остава въздух,който при 60-70 градуса може да изглежда и като пара.
виждал съм бойлери дето въпросната тръба за топла вода може да се извади чрез издърпване ,може да пробваш

Та нема как да не може да се източи целия бойлер след като:
вт яну 26, 2021 8:10 pmbmwww написа: Та спрях водата и моята си играла през това време и пуснала топлата вода от бойлера докато бил включен . Сега не знам как , но при спряна вода си течеще доста време топла . В комбинация и със махането на възвратния клапан бойлера си остана без вода . Та по едно време се сещаме , че бойлера работи и го изключихме , но вече беше прегрял . Излизаше пара от крановете .Авторът не е източвал през топлата вода, а през студената. Сменял е клапан на входа на студената тръба, а от там може да се източи целия обем на бойлера дори и да няма отворен кран към изходящата тръба за топла вода, откъдето да влиза въздух. Е времето за източване ще е по-дълго де.
И така основна грешка - Авторът е спрял водата и не е спрял ел.захранването на бойлера от бАшон та да не мое булята да му праи русокоси фатки, освен ако не е било умишлено действие де

Са по-интересното авторско писание е как като е махнал предпазния клапан и източил бойлера от крановете е излизала пара. Оно като нема вода до нагревателя как шъ се получи парата

Но ако става въпрос за пара, а не за пара, то тогава Авторе остаи го да прегрява и точи, точи, докат нагревателя му издържи и да се надяваме, че парата ще е предостатъчно бойлер да се изплати

Та като загърбим иронията ми, предполагам в описанието на Автора е станало времеомазване. Т.е. действия случили се в различни моменти са описани в неточна последователност

bmwww
- специалист
Последователността е следната . Тече ми батерията в кухнята от студения кран . Спирам водата , но възвратния клапан на бойлера не работи и той се точи . През това време около 1 час съм го забравил включен . Сглобявам всичко и той прегрял . Оставям го да истине , изключвам го и след 1 час всичко е ок . Пълня го с вода и после 2 дена го наблюдавам и е ок , на третия ден случайно го гледам , че е прегрял , а вода си има в него . Тогава започна дилемата какво става , защо е прегрял с вода и т.н. Инсталацията ми не я знам каква е , правих ремонт в хола и навсякъде беше 2-жилна . Въпроса сега е , че искам да съм 100% сигурен че е занулен . Като махна капака на бойлера то се вижда кой кабел къде отива , фаза и нула на нагревателите и средния кабел на корпуса . Въпроса е , че няма как да знам средния който отива на корпуса дали е 100% вързан към нула някъде . Затова днес ще правя мост от корпуса към нулата на кабела който влиза в бойлера за да ми е мирна главата , а проблема с прегряването за сега го няма . Имам друг проблем от снощи , но мисля че в мен е грешката . Настроих терморегулатора на макс и той изключи , но показанието на бойлера показваше наполовина загрят , викам си това няма как да е вярно . Влизам да се къпя и се къпах само със топлата вода т.е. почти не пареше . Сега заподозрените са нагревател или клемата му , която смених вчера и може и да не съм стегнал като хората .
Тема "Странен проблем с бойлера-прегрява" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература