• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Абе съседа не го знам кой модел си е купил, ама у майка ми, сестра ми и у нас са 7-8 кг.. бяха по 6-700 лева и 5-6 години си работят тихо, като нови са на външен вид.. Избирах ги да са с инверторните мотори, на които пише, че са с 10г.гаранция.. :-D
kozl - майстор
пет яну 03, 2020 7:44 pmskyworld написа:
Здравейте, нещо се случи с фурната на печка Беко. Работеше си супер и в един момент изгасна всичко и бушонът падна. Вдигнах го, колоните си работят, но фурната не се включи. Някой да има идея дали е възможно да е някоя жичка дала на късо само за фурната или е заминала работа. #-o Не е стара печката, на една година е. Мерси.
До тук автора е само с един пост и право в ... ама направо е подминал десетката :lachtot:

Наша фурна е Горенье, ползва се ежедневно и два пъти "горе" вече :-D Писал съм у форума :roll: Служи вече повече 16-ина години, през които са подменени две панти, които явно си беха заводска грешка, турбо нагревателя и охлаждащия вентилатор поради износване на втулковите лагери.
nikolov333 - майстор
Ти ше пре..беш съвременното програмирано остаряване с тая фурна.. :-D Настоящото производство е на принципа"Е..беш и фъргаш".. :lol: :lol:
Chefo77 - майстор
Ех, че не живее навън. Щеше да ползва 20 години фурната, после да я шитне насам и някой тук да се радва на табелата, "произведена за навън"...
kozl - майстор
Щом темата утече, и аз да трупам в нея вече :-D
Майка ми още ползва печка - "Мечта" за пенсионера. Купувана е преди демокрацията, коги немаше нищо по щандовете, а под щандовете не моех да се доредя. и така висели сме на опашка най-вече за пералня, а ......
[-X не ве ВЕКО, НЕ - за Перла 05.
Целата фамилия по опашки за Пералня :shock: Денонощни опашки :shock: Времена, в които да се чудиш за ко по напред да се наредиш :? Изведнаж се оказва, че си скътал пари, а всъщност имаш напечатани хартийки - купони за опашки :roll: Е така беа годините на опашкарите като мене, па и заедно с целата фамилия. Младо семейсто, па немаме пералня и тръгнааме по опашките. Докато се на опашките редихме 3 уреда купихме - 2 телевизора и един Раховец. И накрая изнемощели от висене - доредихме се до мечтаната пералня. Радост в къщи. Да ама като я товарих от склада и понеже я качувахме на багажника на жигулето и за "късмет" видох, как като я наклонихме и протече маркучо към помпата. Като го хванах с ръка он скъсан. Почнах да я връщам, за да я сменят, а все още имаше и други кашоне с перални. Требеше да обяснявам кво и е и що я връщам и се почна едно обяснение с показателен материал, а отсреща ме провокираха с това, че нищо не разбирам. И требеше да да подвия опашка, все пак нели съм се доредил до пералня па некакв маркуч ли да ми се опъва. И тогиз дигнах среден пръст и тамън се канех да си тръгам, а отсреща ми викат да си го навра из отзад. Ма явно нещо ма терсна у главата и аз верно го наврех ама не отзад а в маркучо и им викам: - "Да ви оте6ем пералнята - давай некоя девствена". Ама таков изглед съм имал, че веднага смениха кашона, а я не помна за колко секунди стартирах с жигулето, натовареното връз купето.
Та у тоя склад, еле като връщах кашоно с пералнята съзрех една строшена "мечта". Строшена, строшена - ама мечта. И замечтах за тая мечта. Купих я преоценена със счупено стъкло и покривена врата. После поправи си сам и печката работи и до днес. По ЗПИ проби се ламарината. Котлони и нагреватели не са подменяни. Е нема вентилатори, нема турбо нагревател и капак нема, щото още в склада некой го беше свил :-D Толкова екстри нема, а все пак си беше Мечта #-o
kozl - майстор
Измина седмица в печкови неволи :sad:
На тъщата нова печка Беко от Технополис с дефектен котлон. Един от реотаните му вероятно прекъснат и на степени 2 и 3 не грее.
На майка ми мечтата ту пече, ту не ще. Оказа се Мечта се замечтала, за нов ключ за фурна. И като потърсих ключ се вкарах в "една мечта-а-а" #-o
Ма тва е мечта за друга тема :roll:
ESPACE - майстор
Интересен ми е казуса с ръждясалия хладилник на lov. На морето от 6-7 години експлоатираме 7бр. хладилници Beko и никой от тях няма ръжда. Едно друго Beko на 4г. стои на тераса под плот. И то не е мръднало. Това е точно до морето, влажен и корозионен климат.
А пералните им с инвертор са ми абсолютен фаворит. 4бр в семейството имаме, най-старата е на 6г. Абсолютно безпроблемни. Фаворит са ми като пари-качество. Имам и Electrolux с инвертор, разлика не намирам. Хладилниците им обаче са шумнички.
hidrazin - майстор
Беки? :-D Майтап някакъв, Уили...
:partyman:
P.S. Е, разбира се винаги дъното е фалшиво и може да има друго, по-дълбоко дъно.
zz_stefanov - майстор
Та не ми хвалете вече велики марки.
При тъщата купиха нова готварска печка Горение, защото старата от същата марка след 25 и кусур години изгни.
Та новата тежи на половина на старата.
Миналото лято ме викат, че фурната не работи. Оказа се в гаранция, което го разбрах като прочетох етикета на кабелния сноп, разбирайте след като я отворих :)
Проблема беше въпреки, че е нова през ринговете на котлоните е протекло и е капало върху ключа на фурната, клеясало е между контактите и те не се затварят. Ключа обърнат с карантиите нагоре. Киснене в спирт, чистене с четка и се оправи.

Подобен проблем имах с нашата на село, някаква KTN, пред саморазпад. Само, че беше попаднала люспа боя или емайл, та се оправи само с изтръскване на ключа.
kozl - майстор
съб яну 30, 2021 1:46 pmzz_stefanov написа:
Та не ми хвалете вече велики марки.
Ха ха, велика марка. И тая марка вече е посредствена.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Котлоните на печката работят, а фурната не??" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: