Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gopeto87 - напреднал
нед яну 31, 2021 3:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед яну 31, 2021 3:33 pmNdp007 написа:
нед яну 31, 2021 1:21 pm6osi6 написа:

Камината има ли външен въздуховод?
Какво значи външен въздуховод?
Иска да каже (пита) дали има подведен външен въздух, по тръбичка, поне ф50, специално за камината.
Несериозно е да си констатирал запушване с пепел на ревизията, до твоят (1ви етаж) отвор и да пишеш, че проблеми досега не е имало. Също и твърдението, че димоотвода бил чист, пък се самозапалил...А какво е горяло в него?
Не чистите. Купувате си по един пелетарник и мислите, че е дошъл краят на хамалогията. Да, по удобно от дърва и въглища, но не е без да си мръднеш кутрето.
Вижте да разбирам ли , че да ползваш отопление на пелети с камина трябва да си задължително технически грамотен по темата ? Аз съм си викнал майстори , който са инсталирали камината видя ли са системата , комина, условията и са я запалили. Комина и преди беше запушен от ревизията в мазето до моят отвор , но инсталатора каза , че си работи. За това какво е горяло в него , явно е насъбрало пепел за два месеца и се е запалил. В момента в който отправих запитване във форума не бях проумял, че реално комина се е запалил. Аз просто видях , че камината има аларма и че температурата на газовете беше висока и чак след отговорите тук разбрах какво е станало. Нямам против да чистя камината и да я облужвам. Още в понеделник ще викна хора да изчистят комина. Ще махам димоотводите поне всеки месец да ги чистя . Дано това да е достатъчно , за да не се получава пак такива ситуации ??? Не ме опреквайте , някой неща са от незнание и прекалено доверяване на професионалистите, не са от мързел .
6osi6 - майстор
В димогарните тръби се е наслоил недогорял въглерод и са се запалили. Случва се при работа с липса на кислород.
Камината има инструкция за употреба. Виж девета страница.
нед яну 31, 2021 5:30 pmgopeto87 написа:
Бе и ти имаш право да се докачаш по темата, все пак огънят ти е в къщата.
Както пише колегата, над мене, хубаво е да се прочита книжката към изделието.
Не зная, за съжаление или задължение трябва да е, но трябва да си наясно поне с тази тема- Домашно отопление с пелетно чудо. Няма как да е другояче. То дори ползването на климатик си има тънкости.
gopeto87 - напреднал
нед яну 31, 2021 6:45 pm6osi6 написа:
В димогарните тръби се е наслоил недогорял въглерод и са се запалили. Случва се при работа с липса на кислород.
Ясно, ще мисля вариант тогава за чист въздух. А ако чиста димоотводите всеки месец дали няма да избегна това самозапалване или то може да се натрупа и да се запали по всяко време за кратък период ??? Тази зима съм сменена дограма и явно наистина не стига кислород. Благодаря за информацията на всички , ориентирах се набързо къде е проблема. За сега мисля да оставя леко прозорчето открехнато за да влиза въздух, пък дано няма вече такива ситуации. Можеше примерно да избият димоотводите и да стане пожар в нас .
нед яну 31, 2021 7:15 pmgopeto87 написа:
Ясно, ще мисля вариант тогава за чист въздух. А ако чиста димоотводите всеки месец дали няма да избегна това самозапалване или то може да се натрупа и да се запали по всяко време за кратък период ??? Тази зима съм сменена дограма и явно наистина не стига кислород. Благодаря за информацията на всички , ориентирах се набързо къде е проблема. За сега мисля да оставя леко прозорчето открехнато за да влиза въздух, пък дано няма вече такива ситуации. Можеше примерно да избият димоотводите и да стане пожар в нас .
Честно, съжалявам, че след намеренията ти да купиш няколко камини (няма да изброявам марките), накрая си се спрял на тази.
Имаш въпроси за тръбичка с въздух, но поради естетически съображения вероятно не си осъществил "пресен поток", въпреки, че си имал намерение и то правилно, още преди да се спреш на определена камина.
Нямам за цел да те разочаровам, но фактите са такива. Макар свежият въздух да е фактор, както се спомена, просто не си избрал точната камина и още по лошо- не я ползваш правилно.
Никъде не намерих информация за площта или кубатурата, която отопляваш, но за сметка на това прочетох мнения в няколко теми, че ти предстои закупуване на съответната камина.
Та, тази 16ка идва по мощничка за отопляваното жилище и кретането на минимална мощност води до......което си споделил.
Ще трябва да почетеш, как да си ползваш закупеното дизайнерско произведение. Все едно и също пишем и не би ми било проблем да го поентя, но понеже много обичаш да четеш...
gopeto87 - напреднал
нед яну 31, 2021 8:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед яну 31, 2021 7:15 pmgopeto87 написа:
Чесно, съжалявам, че след намеренията ти да купиш няколко камини (няма да изброявам марките), накрая си се спрял на тази.
Имаш въпроси за тръбичка с въздух, но поради естетически съображения вероятно не си осъществил "пресен поток", въпреки, че си имал намерение и то правилно, още преди да се спреш на определена камина.
Нямам за цел да те разочаровам, но фактите са такива. Макар свежият въздух да е фактор, както се спомена, просто не си избрал точната камина и още по лошо- не я ползваш правилно.
Никъде не намерих информация за площта или кубатурата, която отопляваш, но за сметка на това прочетох мнения в няколко теми, че ти предстои закупуване на съответната камина.
Та, тази 16ка идва по мощничка за отопляваното жилище и кретането на минимална мощност води до......което си споделил.
Ще трябва да почетеш, как да си ползваш закупеното дизайнерско произведение. Все едно и също пишем и не би ми било проблем да го поентя, но понеже много обичаш да четеш...
Така е. Наистина доста почетох преди да купя камината и след много мнения от форума бях убеден в правилният избор. С инсталатора коментирахме "пресният въздух", но стигнахме до решение, че ако оставям леко едно малко прозорче открехнато това ще е достатъчно. Явно не е и ще измисля варианта за тази тръба ф50 , която от естетична гледна точка още не съм пуснал. Четох ,че 16-ката идва на много хора голяма . В моят случай 80 кв.м етаж в блок( 4 радиатора и лира) с вътрешна и външна изолация и хубави дограми + 120 литров бойлер + термоглави на всички радиатори ( добавих го в следствие на мненията че камината е голяма за площа, уж да и увелича консумацията ) явно е голяма и в повечето време работи на поддържане и това води до известни проблеми. В този случай бая опасни проблеми. От четенето тук намалих кошницата като направих две пластинки както беше показано тук и намалих настройките й като на тази на 10-ката.Не усетих някаква драстична променя. Както казах, не съм мързелив или да не ме интересува това че имам огън в нас, но просто си има хора, който са технически по- грамотни и разбират повече. Ако може наистина да ми дадеш съвет или да ме ориетираш какво е най - правилно да направя. По скоро съм притеснен понеже сме и с бебче, което същия ден беше в хола и добре, че и аз бях там точно в този момент , че да го изкарам и да отворя да проветря.
Redji83 - помощник
Здравейте и от мен аз съм нов във форума четох много във него.През декември си закупихме нашето малко бижу 16 топлим 104 кв апартамент 5 радиатора и една лира в банята имам вътрешна изолация стени и тавани горя пилети Wolf и сме много доволни влизаси в режим поддържане гасисе сама като стигне определената температура палисе сама разхода на пелети като си влезе в ниските режими 700/600 грама на час ще пратя снимки на статистиката имаше и малки проблеми но без такива неможе несъм пускал тръба за чист въздух тяе в кухнята с дограмасме никакви ядове.
Redji83 - помощник
Прикачен файл:
Screenshot_2021-01-31-21-17-17-571_com.naturela.smarthome.jpg
Прикачен файл:
Screenshot_2021-01-31-21-17-17-571_com.naturela.smarthome.jpg
Redji83 - помощник
Забравих да допълня на 60 гр на водата с термоглави на радиаторите без лирата.Спалнята на 3 и половина в детската на 4 останалите на 3 при минос 10 отвънка разход 17,18 килограма за 24 часа и специални благодарности на инсталатора Вальо от Плевен защото предишния нищо не направи

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: