Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон фев 01, 2021 11:25 ambmahob написа:

ха, даже и 50гр дастане ще си бачка,браво, еми какразпознава например че няма пелети и е угаснала с фотозензор ли? Брпаво колега подържане 2,8кв, браво на грейко, ма инак с тези 70гр в комина си е беля. При мен въпреки турболаторите със сегашните букова смес прави 105гр на 6кв :)
Ndp007 ти с 16-ка или с 10ка си
Не бе, кузум, няма такъв вариант. Айде стига, ма моля те! После темата станала бетер тухла четворка.
Ако ти е интересно, прочети по внимателно инструкцията на камината.
Парен каша духа викаш?!!
bmahob - майстор
пон фев 01, 2021 11:46 amТрифон П.Трифонов написа:
пон фев 01, 2021 11:25 ambmahob написа:
...................
Парен каша духа викаш?!!
Бе нищо не съм пипал, просто от пелети се вдигна с около 10тина на всяка степен, за пръв път съм с букова смеска, даже въздуха го вдигнах доста и пак, но пък крада идеи, премахнах 5 степен /беше ми 19кв/ първа я направих втора степени така на най силната степен стана 16кв, а пък първа направих нещо като поддържаща с 4кв /за да не гасне често/ :-D
jangeloff - специалист
За моите 70 m2, съм редуцирал мощноста на камината, (10-ка) съответно Р3-7kW, P2-4kW, P1-2kW. На снимката мощността за Р3, има малко несъответствие, заради стойността на капацитета на шнека. При измерване получих 6,8kg/h, и съответно според графиките, разход под реалния - 13-15 за 24h.
В топлите дни при работа по таймер, 3 чувала стигаха за 4 дни, а перз януари, около 15kg/24h (работи по таймер 5:30-23:59).
Почиствам ревизиите на 2 седмици, кюнците преди 10-ина дена. Пелетите са по-зле от миналия сезон, повече пепел. Стъклото се опушва за 5 часа работа. Чисто остава 1/4 в долния край, дигайки въздуха, стъклото е чисто - 1/3, но не ми харесва пламъка.
Предстои купуване на котел (бюджетен), тип камина с малка мощност - 10kW, за друго жилище. Бих заложил на Грейко, но уви...
Знам, не му е мястото тук, но какво ви е мнението за Mareli Systems ECOSTAR 12kW?

Прикачен файл

20210201_123234.jpg

Прикачен файл

20210201_123512.jpg

Прикачен файл

20210201_123410.jpg
n.ganev - майстор
bmahob написа:
ха, даже и 50гр дастане ще си бачка,браво, еми какразпознава например че няма пелети и е угаснала с фотозензор ли?
Първо се запознай с логиката на управлението и тогава пиши какви аларми ще се задействат.
gopeto87 - напреднал
нед яну 31, 2021 12:15 amLazarGanev написа:

Купи си истинско алуминиево тиксо, а не найлоново с тънък слой алуминий
Можеш ли да кажеш , къде има такива хубави тикса. На това което взех аз пише до + 135 градуса. По термоустоичиво не открих. При запалването на комина тиксото издържа, но лепилото му се запали .
bmahob - майстор
пон фев 01, 2021 11:41 amNdp007 написа:
Като почна разговора за подаване на пресен въздух да попитам.Аз имам 7 метра разстояние от външна стена до камината проблем ли е да се сложи тръба ф50 толкова дълга даже с един завой.
Аз съм с такава само че 4м. И нямам яд макара и не на Грейко
bmahob - майстор
пон фев 01, 2021 1:57 pmn.ganev написа:
bmahob написа:
ха, даже и 50гр дастане ще си бачка,браво, еми какразпознава например че няма пелети и е угаснала с фотозензор ли?
Първо се запознай с логиката на управлението и тогава пиши какви аларми ще се задействат.
Много сте докачливи нещо, темата има и информативен характер нали? Аз само предполагам не казвам! :)
пон фев 01, 2021 3:05 pmbmahob написа:
:)
Не беее, не сме докачливи, но и като не познаваме контролера на Алфа плам не се изказваме относно работата му.
Ако продадеш твоята, дори на загуба, всъщност, ще спечелиш с едно десет Бижу. Тогава ще имаш интерес да се запознаеш с логиката, а сега само...
n.ganev - майстор
От такива дето само предполагат собствениците си разсипват и съоръженията и настройките и комфорта.
bmahob - майстор
пон фев 01, 2021 3:29 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон фев 01, 2021 3:05 pmbmahob написа:
:)
Не беее, не сме докачливи, но и като не познаваме контролера на Алфа плам не се изказваме относно работата му.
Ако продадеш твоята, дори на загуба, всъщност, ще спечелиш с едно десет Бижу. Тогава ще имаш интерес да се запознаеш с логиката, а сега само...
От къде незнаеш че не го мисля :-D ,
От такива дето само предполагат собствениците си разсипват и съоръженията и настройките и комфорта.
Дали!? Коментарите ми имаха въпросително опознавателен характер...... Тъй че по кротко :)

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: