Напишете въпрос свързан със санирането.
препоръчаха ми за изолация да сложа нещо на което му казват неопор с плътност 18 или 25
но, нищо не разбирам от това .... и изобщо каква е разликата от другите санирания ...помогнете
hricava - специалист
Стиропор /EPS/ на BASF с графитни частици. Подробностите, дадени в този сайт са пълно копие на брошурата, разпространявана от вносителя за БГ.
boito - напреднал
За какво става въпрос,за панел ли? Ако е за панел слагай стиропор 8-10 см и си решаваш проблема
Тани - модератор
Елементът, който прави Неопор продукт, единствен по рода си, е графитът - вграден в структурата на материала, той отразява излъчването, намалявайки чувствително топлинното поглъщане на материала.
Графитът със своите уникални свойства рефлектира и възпрепятства преминаването на инфрачервените и UV- лъчи, което го прави освен прекрасен изолатор и сигурен защитник от проникване на слънчева радиация в сградата.

ПП а Изпреварили са ме :-D :-D :-D
hricava - специалист
Аз останах с добри впечатления от продукта и ако трябваше да правя външна топлоизолация бих пробвал с него :)
8180 - майстор
Ще ме прощавате, но имам известни резерви и подозрения за търговски трикове.

1. Нямам данни за графита, но допускам, че е по-топлпроводен от полистирола и включването на съществено количество с състава би влошило топлоизол. свойства.
2. Отражение на вълни като правило се постига с гладки (огледални) повърхности и покрития, а не със структура. Другия вар. е, ако графитът сам по себе си има посочените свойства, да е в преобладаващо количество.
3. По спомени графитът е "вкусно" :) горим материал - въглерод (дървени въглища). Може и да греша.
boito - напреднал
За мен също това са търговски трикове.Още никой не е използвал достатъчно дълго в България тези материали за да каже колко и кой са по добри.На запад се дават луди пари за реклама и всеки нов продукт се изкарва много по добър от предишните.единственото което знам е че на запад масово се използва стиропор 10 см за топло изолация на външни стени,а XPS материала се използва предимно за подове защото е с много по голяма плътност и същевременно по скъп
hricava - специалист
Еми на този принцип дайте да казваме че и гипсокартоните са ново строителство и не са се ползвали дълго в България, а те поне в моята служба са използвани още преди 8 години. Може и търговски трикове да са, но какво от това? В края на краищата клиента сам решава какво да си купи и ако му е кеф ще си купи Неопор, ако ли не всички производни на стиропора, които масово се нароиха в България в последно време под какви ли не наименования, за които не бях и чувал :?
Тани - модератор
Не вярвам толкова известна фирма да спекулира чак толкова много! Сигурно има известно преувеличние , но със сигурност неопора притежава тези качества! Представяте ли си , ако вие ожете да разберете дали е горим и да го кажете тук, какво могат техните конкуренти :-D :-D :-D И ако ние сме свикнали да ни лъжат и да си траем , хората на запад се съдят за милиони , че са се изгорили от кафето , а никъде не било написано че е горещо! Все едно всеки малоумник не го знае!
boito - напреднал
Абсолютно сте прави че клиента има избор какво да си купи...но нали затова е форума всеки да изкаже мнението си по въпроса,важното е да се постигне що годе добра топлоизолация и на не чак много висока цена.Иначе аз съм привърженик на XPS изолациите

Тема "неопор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: