• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет дек 03, 2020 6:28 pmnautilus33 написа:
Един страничен въпрос- само от слънчогледова люспа ли се произвеждат или се добавя нещо за слепване? Защото при дървото лигнина води до слепване, но при люспите не знам.
Не, не само от люспа, но има и само от люспа, и не, не се добавя нищо за слепване.
Видиш ли тъмен, лъскав пелет- вероятно е само от слънчогледова люспа.
По светлите и без гланц, съдържат стъбла и пити. Последно горих такива, но се оказаха добри като калоричност. Някои мислят, че няма калория, в пита и стъбло, но тук нещата по скоро опират до тегло и обем.

Здрасти Румба!
nautilus33 - майстор
Не са ми за горене, а имам отпадни и мислех да ги хвърля из градината, та затова питам :)
sian - специалист
чет окт 29, 2020 6:55 pmTermodinamik написа:
Здравейте колеги вече втора зима съм на слънчогледови палети и съм доволен миналата година изгорих 6т.но сега съм със стаен термостат и разхода ми падна наполовина къщата е на 3 етажа без изолация кога е термодинамик или /sowilo/47кв.
Сега ако споделиш дали имаш икономия от стайния термостата ще е реалистично.
kalin72 - майстор
Някой има ли данни какво съдържа пепелта от слънчогледовите пелети? Мисля да я ползвам за лозе, не съм правил анализ на почвата, която е мел, бял пясъчник, Мелнишко.
ср дек 09, 2020 6:40 pmkalin72 написа:
Някой има ли данни какво съдържа пепелта от слънчогледовите пелети? Мисля да я ползвам за лозе, не съм правил анализ на почвата, която е мел, бял пясъчник, Мелнишко.
Калий и полезната таблица на Менделеев.
От как имам пелетарника, пепелта се изхвърля в градината.
usani - напреднал
Изображение

8 дни слънчоглед и време за чистене.
Termodinamik - напреднал
ср дек 09, 2020 6:40 pmkalin72 написа:
Не ги ползвали за тор колега ще съсипеш лозето аз торех градината и бурен не израсна иначе съм доволен
Общо взето от слънчогледовите пелети
Termodinamik - напреднал
нед дек 06, 2020 6:46 pmsian написа:
Здравейте колеги вече втора зима съм на слънчогледови палети и съм доволен миналата година изгорих 6т.но сега съм със стаен термостат и разхода ми падна наполовина къщата е на 3 етажа без изолация кога е термодинамик или /sowilo/47кв.
Определено е по добре колега :supz:
pechkata - специалист
ср фев 03, 2021 6:33 pmTermodinamik написа:
нед дек 06, 2020 6:46 pmsian написа:
Определено е по добре колега :supz:
Аз съм на друго мнение... :-D

Това е по стаен...

Прикачен файл

изтеглен файл (3).png
изтеглен файл (3).png (26.84 KиБ) Видяна 1553 пъти
pechkata - специалист
А това е по график(таймер)... :-D

Прикачен файл

изтеглен файл (17).png
изтеглен файл (17).png (23.22 KиБ) Видяна 1552 пъти
  • 1