Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
pavelvasilev - специалист
Значи имам оптична мишка с USB накрайник,в момента в който я включих към лаптопа ми,ми се изписа че драйвера за мишката е намерен след което бутоните на мишката работят но курсора показалеца не се движи и отдолу на самата мишка забелязах че свети слабо а не силно като при нормално работеща мишка като прокарам ръка през оптиката а сега е постоянно слабо червена светлина... нещо по настройките ли трябва да се пипа?
Весели празници!
LZ - специалист
Хм, с друга мишка работи ли?
LZ написа:
Хм, с друга мишка работи ли?
не съм пробвал,но съм я взел от друг компютър на който е работила,работила е на персонален рс не на лаптоп ако това има значение,на мишката пише IBM
LZ - специалист
Ами трябва като я мръднеш светлината да се засилва докато е в движение. Или мишката е повредена или порта на лаптоп-а не може да осигури достатъчен ток за мишката, което ми се струва доста невероятно. Най-добре е да пробваш с друга оптична мишка, друга марка и ако пак не тръгне най-вероятно е проблемът да е в порта. Пробвай на друг порт
Justy - майстор
или порта на лаптоп-а не може да осигури достатъчен ток за мишката,

По скоро е това. Премести на някой друг от портовете.
sspoko - специалист
Наскоро имах подобен проблем на служебния лаптоп не искаше да си разпознае оригиналната мишка оказа се че мишката е закъсала кабел , смени на друг порт и ако не стане пробваи на друг компютър така ще резбереш ако проблема е в мишката а не в компа.
Johny - майстор
Justy написа:
или порта на лаптоп-а не може да осигури достатъчен ток за мишката,

По скоро е това. Премести на някой друг от портовете.
Послушай Justy!
nichevo - напреднал
Или плотът ти е прозрачен или червеникав и не може да отрази светлината.Провай като я сложиш в/у лист хартия.
проблема се е оказала в мишката,малкия ми племенник я е удрял като играчка и е повредил червения диод за лазера на мишката купих си нова и се оправи :)
Wishmaster-ruse - специалист
pavelvasilev написа:
проблема се е оказала в мишката,малкия ми племенник я е удрял като играчка и е повредил червения диод за лазера на мишката купих си нова и се оправи :)
Нека и аз да кажа нещо
1 Това е светодиод и не е лазерен!
2 Сменяш го с друг или си ползваш същия но проверяваш всички спойки наред ли са както и кабелчетата влизащи в мишката.
3 Става и друг цвят да сложиш но след време се насища самия чип който приема отразената светлина (пробвал съм със Син и Бял)
4 Слагаш инфрачарвен диод като променяш резистора за диода понеже работи на по малко ток от ярък чарвен диод и мишката става GLazer работи и на прозрачни повърхности.
Изображение
Не искам да излезе като заяждане а просто доуточнение както и споделяне на опит.

Тема "Не ми тръгва оптична мишка с USB накрайник на лаптопа!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: