• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
popovvv - специалист
Камината коята ползвам е Прити С3В13, можете да я видите в сайта на Прити.Както сте прочели в предишният пост вече трета година в нея горя въглища Донбас.Уверявам Ви, че по-вероятно е заварките да се спукат ако в горещата камина навлезе студена вода, а не както са Ви казали в магазина.Според мен тези камини не се препоръчват за въглища защото сярата в тях довежда до бърза амортизация на ризата, която е от тънка ламарина.Аз обаче съм я прежалил, защото на студено е по- -лошо.Препоръчвам Ви ако купувате камина да е с тръбна водна риза защото излъчват повече топлина, а тръбите са по дебели.Камините които събират по две кофи въглища се наричат КОТЛИ и са за предпочитане пред камините, но са двойно и тройно по-скъпи.
detronik - специалист
Ние почти решихме че няма да сме с камина, та сега да пусна идеята си в най-груб вид, пък ако някой даде акъл за добра реализация и подобрения ще е супер. :)
Идеята ми е да е в ъгъл, който да се отдели и облицова с камък, а вътре да е печката. няма да е покрита, пред нея ще има решетки като вратички от ковано желязо(по-гъст орнамент), така че да не се вижда много, много печката. Може да са и по-нависоко от показаното на картинката. така хем няма да си спирам топлината, хем пък и ще поскрия кюмбето(а и донякъде ше огранича достъпа на малчугана до нея). Одеве ми дойде наум че мога да направя малко окачено таванче над нея с осветление отклоняващо вниманието от печката :lol: така си мисля де :lol: Около ъгъла на печката теракот, пък нататък ламинат. Това на картинката е само идеята(да не се гледат цветовете :) )
Ми това е засега. Моля ви за мнения и идеи

Прикачен файл

pe4ka2.jpg
pe4ka2.jpg (114.89 KиБ) Видяна 13978 пъти
astrata1 - напреднал
Почти е готова ,лошо е че нямах апарат да снимам оше в началото на изработката и поставяне то и

Прикачен файл

009604736.jpg
009604736.jpg (28.53 KиБ) Видяна 13797 пъти
astrata1 - напреднал
Почти е готова ,лошо е че нямах апарат да снимам оше в началото на изработката и поставяне то и

Прикачен файл

009604793.jpg
009604793.jpg (42.33 KиБ) Видяна 13790 пъти
astrata1 - напреднал

Прикачен файл

009604820.jpg
009604820.jpg (43.4 KиБ) Видяна 13788 пъти
astrata1 - напреднал

Прикачен файл

009604805.jpg
009604805.jpg (41 KиБ) Видяна 10623 пъти
astrata1 - напреднал

Прикачен файл

009604757.jpg
009604757.jpg (24.73 KиБ) Видяна 10622 пъти
bibiqn - специалист
filmatoplo написа:
на външен вид добре :)
filmatoplo Имаш ЛС!!!!
filmatoplo - майстор
Бибиян дали ти писах Лс .
  • 1
  • 2

Тема "Как да скрия печката на твърдо гориво???" | Включи се в дискусията: