• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
нед фев 07, 2021 1:31 pmbulhomes2 написа:
Няма как да е изгорял бушона и да свети фазата.
Има, има. Това, че ти не можеш да си го представиш как е друга тема. Фазомер свети и по индукция от друг проводник!
Димитър Димов - специалист
Няма как да е изгорял бушона и да свети фазата. Но съм съгласен, че с толкова никакви познания не бива да се бърка там.
За изгорялият бушон беше майтап,но главното е че почти всички са съгласни че с наличните му знания по-добре да не се опитва сам да реши проблема .
DMN - майстор
Е, добре де, що му е пробна лампа, като човекът ясно е написал, че контактът не работи! Което според мен предполага, че авторът е включил някакъв консуматор, каквато е и пробната лампа... Щом фазомерът свети, се предполага, че би трябвало да има фаза, а щом нищо включено в контакта не работи, се предполага, че я няма нулата...
:partyman:
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
1. Включи разклонител в тоя контакт.
2. Включи консуматор и да е включен - сешоар, лампа, духалка, каквото и да е.
3. Тогава виж дали свети фазомера на свободният контакт на разклонителя.
Ако я няма фазата - няма да свети и на двете, ако няма нулата - ще свети и на двете.
jamescho80 - напреднал
Няма как да е изгорял бушона и да свети фазата. Но съм съгласен, че с толкова никакви познания не бива да се бърка там.
Тоя контакт преди да спре да работи започна да премигва постоянно и ми прецака климатика.
Сега се чува някво слабо пищене от климатика
Ще викам някой да види контакта ама като гледам и за климатика ще се вика някой .
Няма да сабарям стената за сега :?
iliya_i - майстор
нед фев 07, 2021 2:30 pmDMN написа:
Е, добре де, що му е пробна лампа, като човекът ясно е написал, че контактът не работи! Което според мен предполага, че авторът е включил някакъв консуматор, каквато е и пробната лампа... Щом фазомерът свети, се предполага, че би трябвало да има фаза, а щом нищо включено в контакта не работи, се предполага, че я няма нулата...
Светещ фазомер не е гаранция, че има фаза. За това се проверява дали свети с консуматор.
ky-kyy - майстор
Бах тоз контакт... :axe: Спри тока, изкарай го и му завий добре жиците, ако е прегоряла, срежи до здраво и тогава. Голямо чудене 1001 нощ по форумите. Чудя се, как ви търпят жените в къщи, такива....
vlax - майстор
нед фев 07, 2021 3:51 pmky-kyy написа:
Чудя се, как ви търпят жените в къщи, такива....
Ми търпеливи жени имат,не бързат... :-D
ky-kyy - майстор
нед фев 07, 2021 3:54 pmvlax написа:

Ми търпеливи жени имат,не бързат... :-D
Са, нидей бърка тва, с онова :lol:

Представям си мойта, как ще ме търпи с месеци, да няма ток, вода, да и капе бойлера, или да не може да си гледа сериала, щото аз питам по форуми....Дося да ме беше сменила и натирила, барабар с децата и внуците
jamescho80 - напреднал
нед фев 07, 2021 3:36 pmiliya_i написа:
нед фев 07, 2021 2:30 pmDMN написа:
Светещ фазомер не е гаранция, че има фаза. За това се проверява дали свети с консуматор.
Да пробвах го с пархосмукачката ,за това казвам, че не работи . Като се прибера ще пр8бвам с раклонитела, че сега съм на работа.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Неработещ контакт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: