gatio,и да знаеш за в бъдеще,каквото и да мериш на кондензаторите,първо винаги ги разреждаш.

нед фев 07, 2021 3:58 pmDMN написа: gatio,Направих описаното по-горе. ДА и в двата случая показанията започнаха от около -35, стигнаха до 200 и показа ОL. Без да допирам проводниците с пръстите и изваден от мотора.
Поне разбрахме, че нямаш късо(0.00) в кондензатора.
Сложи мултицета на измерване на съпротивление на обхват 200к.
Допри сондите на мултицета до двата извода на кондензатора, но гледай да не пипаш с пръсти откритите проводници. Наблюдавай показанията на мултицета, трябва да растат до 200, след което пак да покаже "OL". Размени сондите и пак ги допри до изводите на кондензатора(без да пипаш с пръсти проводниците). Показанията трябва да започнат със знак минус и пак да растат до плюс 200 и след това да покаже "OL". Това ще покаже, че поне кондензаторът не е прекъснал.
Това при изваден от мотора кондензатор!
![]()
gatio написа: Направих описаното по-горе. ДА и в двата случая показанията започнаха от около -35, стигнаха до 200 и показа ОL. Без да допирам проводниците с пръстите и изваден от мотора.Значи няма късо в кондензатора, не е прекъснал, но колко му е капацитетът(най-важното), няма как да разберем.
нед фев 07, 2021 5:10 pmDMN написа:Не съм го включвал, вчера ми го донесоха, и понеже си нямам твърде понятие от ел.мотори, директно с описания ми проблем направих тема във форума.gatio написа: Направих описаното по-горе. ДА и в двата случая показанията започнаха от около -35, стигнаха до 200 и показа ОL. Без да допирам проводниците с пръстите и изваден от мотора.Значи няма късо в кондензатора, не е прекъснал, но колко му е капацитетът(най-важното), няма как да разберем.
Тоя мотор пускал ли си го да работи с ръчното развъртане? Как се държи?
Как стои въпросът със състоянието на центробежния изключвател?
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: