• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Granch - напреднал
чет фев 04, 2021 1:39 pmLazarGanev написа:
Обаждаш се в колцентъра на Бош и искаш сервизиране и настройки, те ще пратят специалист
За кой от двата проблема?
Към Bosch или към фирмата монтирала ми котела да се обърна, според теб.
Мислех, ако някой има опит с такъв проблем, да даде съвет и сам да направя настроиките.
Ве пак благодаря за съвета.
Granch - напреднал
пон яну 13, 2020 10:51 pmaanudis написа:
пон яну 13, 2020 10:19 pmLazarGanev написа:
Аз не мисля, че контролерът на НАтурела е по-добър от полския Tech! Сегашния управлява буфер с 2 датчика, трипътен вентил, има термозащита - неща, които Натурела не ги може и не искат да ги въвеждат.
Моя Тech ме дразни че немога го управлявам през интернет. Купувах му модул, подкарах го за да разбера че контролвра ми бил от по-старата генерация и само мога да го гледам кви ги върши по интернет, нищо друго...
Преди два месеца бях писал, че търся някой с опит с онлайн контрол на горелката.
Сега видях, че преди време aanudis е писал, че е взел интернет модул.

aanudis, кой контролер имаш и какво можеш да правиш с него?
POCEHA - помощник
Пробвай с мойте настройки, отоплявам към 80кв. На максимална мощност Време подаване 8 секунди, пауза 15 вентилатор 48. Минимална време подаване 1 секунда пауза 12 вентилатор 27
aanudis - напреднал
чет фев 04, 2021 4:24 pmGranch написа:
Преди два месеца бях писал, че търся някой с опит с онлайн контрол на горелката.

Контролека ми е Tech ST-717, допълнително си куpih Wifi модула на Tech. Онлайн можеш само да променяш градусите и главно да гледаш температурите, не можеш да цъкаш/гасиш и т.н.. Тоя контролер само това позволява
Granch - напреднал
чет фев 11, 2021 3:54 pmaanudis написа:

Контролека ми е Tech ST-717, допълнително си куpih Wifi модула на Tech. Онлайн можеш само да променяш градусите и главно да гледаш температурите, не можеш да цъкаш/гасиш и т.н.. Тоя контролер само това позволява
Това ли е онлайн модулът: https://www.smart-climate.eu/produkt/%D ... tech-wifi/?
Надявах се да мога да спирам и пускам горелката от такъв модул, както и да променям мощноста.
aanudis - напреднал
чет фев 11, 2021 5:14 pmGranch написа:
чет фев 11, 2021 3:54 pmaanudis написа:

Това ли е онлайн модулът: https://www.smart-climate.eu/produkt/%D ... tech-wifi/?
Надявах се да мога да спирам и пускам горелката от такъв модул, както и да променям мощноста.
Да, това е модула който имам
Granch - напреднал
Жалко, че този модул не може да спира и пуска горелката.
Аз имам стаен безжичен термостат Salus, с онлайн управление, от който паля и гася горелката през мобилно приложение, но той е тип ON/OFF и не виждам, дали тя реално е запалила. Имам случаи, когато съм дал команда горелката да запали, но тя не е могла да запали и това не го виждам, докато не се прибера и не чуя пищенето на контролера. За това исках управлението да е на Tech, с RS комуникация, за да мога да виждам реалното състояние на горелката.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами можеш да комбинираш двете - през едното пускаш, през другото - гледаш
Granch - напреднал
чет фев 11, 2021 5:59 pmLazarGanev написа:
Ами можеш да комбинираш двете - през едното пускаш, през другото - гледаш
Мога да комбинирам, но това няма да реши проблема ми.
Проблемът е, че понякога при запалване, не успява и изписва "неуспешно запалване". В този момент може да му се подаде комада запалване само от контролера. Сайният термостат показва, че горелката е запалена, поне такава е командата от него към контролера, а команди през него не влияят на контролера.
LazarGanev - "Велик майстор"
Просто трябва да ти коригират настройките за първоначално зареждане и палене. Аз не знам такова нещо да не може да запали от първия път. Може би си сменил пелетите и трябва нещо да се коригира.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22

Тема "Пелетна горелка Bosch Pellet Brenn 2000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: