Най - вълнуващия въпрос зимно време.
labarone - помощник
Здравейте. Обръщам се към вас за съвет. Имам Атмос Комби 40s, на който е монтирана пелетна горелка ерато gp 32. В началото бе монтирана на горната вратичка, но в последствие я преместих на долната. Онзи ден монтирах също и термометър, с който да следя димните газове, които излизат през комината. Температурата на газовете в работно положение варират между 190 и 220 гр. Вентилатора го държа на 75%, защото ми се струва, че прави най-добро изгаряне. Още от преди доста време съм забелязал, че комина има доста голяма тяга. Ако монтирам коминна клапа на изхода на котела, дали с нейна помощ и настройка на вентилатора ще мога да задържа тези димни газове в котела и така да им намаля температурата , когато излизат вечв през комина? Ако знаете друг начин, с който мога да подобря системата, с радост бих я чул. Успешен ден!
bardarev - специалист
Защо си преместил горелката на долната врата?
https://www.atmos.eu/en/gasification-bo ... et-burner/
Тук препоръчват на горната. По надолу в линка пише, че му дават 91.2% КПД. Стана ми интересно, защото имам combi 30S и обмислям подобна интервенция.
Димитър Димов - специалист
пет фев 12, 2021 9:30 ambardarev написа:
Защо си преместил горелката на долната врата?
https://www.atmos.eu/en/gasification-bo ... et-burner/
Тук препоръчват на горната. По надолу в линка пише, че му дават 91.2% КПД. Стана ми интересно, защото имам combi 30S и обмислям подобна интервенция.
Има показано също с горелка на долната врата,а също и от страни.
bardarev - специалист
[/quote]
[/quote]

Доколкото разбирам на долната врата се монтира на модел със съвсем друга конструкция. Тук говорим за модел Комби, който е предназначен за дърва и въглища.
Последна промяна от bardarev на пет фев 12, 2021 6:12 pm, променено общо 1 път.
Димитър Димов - специалист
пет фев 12, 2021 2:45 pmbardarev написа:
[/quote]

Доколкото разбирам на долната врата се монтира на модел с съвсем друга конструкция. Тук говорим за модел Комби, който е предназначен за дърва и въглища.
[/quote]
Сигурно е така,погледнах сайта от телефона набързо и това успях да видя.
bardarev - специалист
Интересувам се дали е възможно да се монтира ретортна горелка тип Екоенергия под горната врата. Там предполагам, че няма водна риза. Ще бъде интересно ако някой е правил подобно нещо да сподели, дали въобще е осъществимо.

Тема "Atmos и пелетна горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: