Най - вълнуващия въпрос зимно време.
malgitobi - специалист
Здравейте!
Искам да попитам като си запалите камината и като загрее хубаво, започва ли да мирише?
Някъде след 10 минути след като се е разгоряла започва миризмата и трае около 15 минути.
После спира да мирише и си гори нормално и топли, но отиват една камара дърва докато загрее и се отмирише...
С всички камини ли е така, или моята е от някаква бракувана ламарина?
Димитър....... - специалист
пет фев 12, 2021 4:53 pmmalgitobi написа:
Здравейте!
Искам да попитам като си запалите камината и като загрее хубаво, започва ли да мирише?
Някъде след 10 минути след като се е разгоряла започва миризмата и трае около 15 минути.
После спира да мирише и си гори нормално и топли, но отиват една камара дърва докато загрее и се отмирише...
С всички камини ли е така, или моята е от някаква бракувана ламарина?
Нова ли е?Ако е нова е нормално докато не и поизгори малко лака,поне при мен беше така,но не чак толкова колкото описвате.Каква марка е?
Jacomo - специалист
Ако е нова, трябва да се нагрее на макс за малко по-дълго време, за да се изпече боята и да спре да мирише. Пълни догоре с дърва и отваряй прозорците :D
malgitobi - специалист
3-та година я ползвам. Надишах се на миризма и отрова от тая печка.
От производителя ми казаха, че всички камини миришели на "гореща" ламарина при загряване.
Проблемът е, че не мирише на гореща ламарина, а мирише на нещо токсично, отровно... което, ако не отворя вратата и прозорците и ми става лошо.
За съжаление нямам познати или приятели, които да се отопляват на твърдо гориво и няма как да разбера дали е вярно.
Спомням си като малка на село, палехме пернишки печки, имахме и голяма готварска на дърва и не е имало грам миризма като се запали и като загрее.

Това е камината:
http://www.st-bg.com/bg/household_item/ ... D0%BE.html
Andri01 - майстор
Прегледай връзките към комина. Някъде имаш пропуск на димни газове. Като е студен комина тегли по трудно,но това се оправя след като загрее. моята като я паля оставям вратичката отворено -около 15мм., до като се разгори . В противен случай вътре се вижда как пушека се върти из камерата и трудно излиза на горе.
chapara - майстор
Комина, комина е проблемен.
malgitobi - специалист
А как мога да уплътня кюнците, защото фабрично са доста хлабави?
chapara - майстор
С нови, по качестдени, проверени на мястото на закупуване или иноксово гофре, закупено от спецялизиран магазин. Едно изрязване след това с боров матерял и мисля си готов. Има ли свеж приток на въздух към помещението, респективно към камината, да не би да има лошо горене, неизчистен комин (чисти се всеки сезон поне веднъж).
vlax - майстор
Може и комина да е ,но според мен може и долната част на камината боята да обгаря още.А каква е боята само производителя знае.
:partyman:
malgitobi - специалист
Благодаря на всички за помощта!

Тема "Миризма от ламарината на камина след загряване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: