• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
нед фев 14, 2021 3:11 pmпишман_майстор написа:
Трифон П.Трифонов написа:
но бомбастичните 10 000 оборота в минута са само песен за сетивата ми, клавиатурчик. Допуснал си досадна и несъществена грешка
А колко всъщност са им оборотите без товар ? И под товар? И защо споменаваш за редуктора в случая ?
Не съм сигурен колко е за китайците , при моите хускварни по-яките са там някъде, под товар. На празен , прескачат с лекота 13к.оборота.
Всъщност, вала си се върти с мотора, но поглеждайки Хуск или Щил, имат обороти между 3 и 6 500, средно.
На калпавите китайци им дават по мазна смес 25/1, познай защо! На сносните си е като за табелка. Качество!
пишман_майстор - майстор
Всъщност, вала си се върти с мотора, но поглеждайки Хуск или Щил, имат обороти между 3 и 6 500
Точно, затова направих тънка забележка за редуктора. Но оборотите... не са толкова, това не са оптималните работни обороти на двигателя.
И още една забележка, когато се пише дадена смес двутактова, , се посочва съотношението масло/бензин в литри . Това 25/1 , не, че е чак грешно , но леко объркващо и подвеждащо.
Soviet_Soldier - специалист
нед фев 14, 2021 2:20 pmТрифон П.Трифонов написа:

При максимални обороти на коляновият вал от ......по малко от посочените, за маркови коси, и минали през редуктор, с предавателно число ??.........
Инак да, останалото е вярно, но бомбастичните 10 000 оборота в минута са само песен за сетивата ми, клавиатурчик. Допуснал си досадна и несъществена грешка, поради небрежност, предполагам.
Полезен си, машина си.
Какъв редуктор от двигателя до вала бре? :lol: Хуморист. Двигателя при китайските 43 кубикови се настройва на 11 000 оборота, а центробежния съединител е свързан директно към коляновия вал. След него идва конуса с лагери, които държат чашката контактуваща със съединителя и кардана. Покажи ми чертеж, къде на китайската мотокаса виждаш редуктор между кардана и коляновия вал? Точно 10 000 оборота си ги развива кардана, даже и повече!

Ето от официалния сайт на завода си е написано, какви са максималните обороти на 43 кубиковата мотокоса:
https://www.zomaxtool.com/product/detail/id/92

И за маслото не си прав, от опит мога да ти кажа, че и с 50:1 китайчетата работят. Защо пишат 25:1? Защото за разлика от марки, като Щил и Хускварна повечето ребрандатори не предлагат свое масло. Щил и Хускварна също трябва да се ползват с 25:1 когато не се ползва тяхно фирмено масло, пише го в инструкциите, но ти не си от хората, които обичат да четат. Защо китайските мотокоси на Маккълк и Олео-Мак са с пропорция 50:1?
нед фев 14, 2021 4:26 pmSoviet_Soldier написа:
...
И за маслото не си прав, от опит мога да ти кажа, че и с 50:1 китайчетата работят. Защо пишат 25:1? Защото за разлика от марки, като Щил и Хускварна повечето ребрандатори не предлагат свое масло. Щил и Хускварна също трябва да се ползват с 25:1 когато не се ползва тяхно фирмено масло, пише го в инструкциите, но ти не си от хората, които обичат да четат. Защо китайските мотокоси на Маккълк и Олео-Мак са с пропорция 50:1?
Йок. Опитът ти е от прочетеното, а съотношението масло/бензин е пряко свързано с възли и детайли на съответният мотор. До тук съм с подробностите, че много бързо се учите новите "специалисти" и обикновено сте минали стаж във F1, поне година, преди да почнете да пишете.

Ииии, да ти кажа, много обичам да чета. Вероятно повече от теб чета, но това изобщо не е важно. Важно е да си прочел и запомнил Важните неща, а това как ти определяш любовта ми към ученето......си го остържи от ауспуха!
Soviet_Soldier - специалист
нед фев 14, 2021 4:43 pmТрифон П.Трифонов написа:

Ииии, да ти кажа, много обичам да чета. Вероятно повече от теб чета, но това изобщо не е важно. Важно е да си прочел и запомнил Важните неща, а това как ти определяш любовта ми към ученето......си го остържи от ауспуха!
Ами като обичаш да четеш хвани виж схемата, дето съм споделил вчера, а не се излагай да ми говориш за разни митични редуктори между двигателя и вала. В опитите си да ме изкараш некомпетентен, освен с общи приказки демонстрираш многократно липсата си на знания. Направо се наслаждавам да те чета, как сам показваш, колко си невеж. :-D

Изображение

Брей, ама те и от Щил препоръчвали 25:1 ,сигурно и техните двигатели ще да са боклуци, като китайските по твоята логика? :lol:
нед фев 14, 2021 4:59 pmSoviet_Soldier написа:
нед фев 14, 2021 4:43 pmТрифон П.Трифонов написа:

Ами като обичаш да четеш хвани виж схемата, дето съм споделил вчера, а не се излагай да ми говориш за разни митични редуктори между двигателя и вала. В опитите си да ме изкараш некомпетентен, освен с общи приказки демонстрираш многократно липсата си на знания. Направо се наслаждавам да те чета, как сам показваш, колко си невеж. :-D

Изображение

Брей, ама те и от Щил препоръчвали 25:1 ,сигурно и техните двигатели ще да са боклуци, като китайските по твоята логика? :lol:
Редуктора е долу, вала е за Вала, а оборотите на марковите са колкото казах.
Тия брошурки отдавна не са ми интересни, че съм ги премятал като малък.
Всеизвестно е и много отдавна, че големите се застраховат с чуждото масло, но за това само ти спориш. Айде у офиса и като решиш да си оцапаш кунките, капвай повечко, че да не объркаш нещо, хаха!

...и редовно си смазвай втулките ей- обороти са туй, китайски!
По ръцете ми кожа не остана, за масла ше ми обяснява!!!
пишман_майстор - майстор
а оборотите на марковите са колкото казах.
И колко са последно? Само не казвай пак че са
но поглеждайки Хуск или Щил, имат обороти между 3 и 6 500, средно.
Или на моите храсторези и тримери са изключения от правилото ( хускварни )
нед фев 14, 2021 5:06 pmпишман_майстор написа:
а оборотите на марковите са колкото казах.
И колко са последно? Само не казвай пак че са
но поглеждайки Хуск или Щил, имат обороти между 3 и 6 500, средно.
Или на моите храсторези и тримери са изключения от правилото ( хускварни )
Добре де, няма аз, щом казваш. Първата на страницата, среден клас табелка.
https://www.husqvarna.com/bg/produkti/m ... 966776801/
Минималните са ясни, дано другите две цифри ти говорят нещо!

Винаги ме е дразнил звукът на моторна коса. Имам чувството, че всеки момент ще спре, поради недостиг на мощност. Просто специфика на моторите.
На мен ми харесват високите обороти. Мощността е там. М троника не съм го пипал и инжекцията, но другата машинка сега се върти с 14 500, срещу 11 500 заводски. Съборила е една гора вече, но няма намерение да умира.
пишман_майстор - майстор
Останах изненадан . Много удушен вариант . Признавам не съм срещал досега с толкова ниски обороти . Но не съм убеден , че това е масово явление, ще потърся инфо, стана ми интересно "новото" поколение храсторези.
Моите са си с пик над 12 хиляди и работни около 9 до 10 хил.
dragozow - майстор
Повечето китайки рядко са над 7 000, марковите са друга бира. За това и една маркова коса 40 кубика е по-производителна от китайска 52 кубика. Който не вярва да заповяда с косата си при мен, имам оборотомер и ще почерпя. Под маркови коси нямам предвид евтиния модел на McCulloch и OleoMac. Един редуктор на 50+ кубикова коса на Husqvarna и Stihl тежи два пъти повече от същия на китайска 52 кубика и въпреки това марковите са по-леки, по-тихи, с много по-ниски вибрации и по-нисък разход. От там и цената, дай боже всеки да има 1 000 лв за моторна коса.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: