нед фев 14, 2021 4:43 pmbezpara написа:Отличник!нед фев 14, 2021 4:29 pmsaraneron написа:Вече съм поръчал защити от високо и ниско напрежение , защита от пренапрежение, дефектнотокови с регулация за всяка фаза по отделно. Предполагам те ще хванат проблема и изключвайки фазата ще изключат и високото напрежение на маломощния консуматор.чет фев 11, 2021 6:21 pmbezpara написа:Сега прочетох, че си с трифазно захранване и примерно ако останеш без нула в таблото от енергото (прекъснат проводник на нулата до къщата,лоша връзка) и бойлера, радиатор или друг мощен монофазен консуматор са ти включен в този момент или ги включиш ,може да изгорят включените маломощни монофазни консуматори в дома,тъй като ще попаднат под напрежение 380-400 волта.Отделно в контактите също ще се появи напрежение 380-400 волта.За да не се случи това при такава авария твоето второ земно ще те спасява.
Трифазен ми е тока, да.
По-горе не го нарисувах за да не натоварвам неуменията си на художник. А и вас с тях.. Предполагам още две фази няма да променят същността на въпроса ми.
А сега - нулата на видеото къде и защо минава?
п.с. Отговора на основния въпрос от темата вече ми е ясен. Просто ме човърка отвътре.. Сигурен съм има някой, който знае.

Ако е ЛЕД осветление, може и повече лампички да накачиш по стаите и коридорите.Ще ти е нужно обаче да имаш отделно земно за нулев проводник.А защо не пробваш осветление на външната тоалетна? Нулата не минава през ключ, забиваш една тръба до тоалетната(земно) и м/у нулата и тръбата мериш напрежението и връзваш подходяща лампа.Сподели непременно какво се случва,виждам ,че си човек който върши нещата.
И за доказателство мога да споделя опит който направих преди минута.В къщи измерих напрежението м/у нулата и тръбата на парното.Оказа се че е 1,7 волта.Взех една лампичка от фенерче 3.5 В ; 0,3 А..Лампичката свети прекрасно!
Последна промяна от saraneron на нед фев 14, 2021 5:47 pm, променено общо 1 път.